Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

No vārdiem pie darbiem: Kovingtona un Masvidala sadursme Lasvegasā

No vārdiem pie darbiem: Kovingtona un Masvidala sadursme Lasvegasā
Kolbijs Kovingtons (pa kreisi) un Horhe Masvidals (pa labi). Foto: twitter.com/UFC

Oktagonā savus ilgi krātos rēķinus un sabojātās attiecības ar dūrēm mēģinās risināt UFC pusvidējā svara divīzijas reitinga top 6 cīkstoņi Kolbijs Kovingtons (16-3) un Horhe Masvidals (35-15). Tā būs “UFC 272” šova galvenā cīņa “T-Mobile” arēnā Lasvegasā.

• Kovingtona un Masvidala duelis viennozīmīgi būs viens no savstarpēja naida pilnākajiem UFC vēsturē. Nesenākais piemērs – Habiba Nurmagomedova un Konora Makgregora cīņa, kur ar tikšanos aiz slēgtām cīņu būra durvīm izrādījās par maz atrisinājumam.

• Ja salīdzina minēto cīņu ar Kovingtona un Masvidala dueli, tad arī šajā gadījumā lomas ir aptuveni skaidras – lielākie apvainojumi un provokācijas nāk no Kovingtona puses, tomēr nebūt mēli aiz zobiem nav turējis arī Masvidals.

• “UFC 272” cīņu vakaru tiešraidē, sākot no 5:00, pārraidīs “Go3” interneta televīzija. Gaidāms, ka Masvidala un Kovingtona duelis varētu sākties ap 7:00 rītā, taču tas atkarīgs no pārējo cīņu iznākuma.

Abus saista gana ilga un cieša vēsture – 34 gadus vecais Kovingtons un 37 gadus vecais Masvidals kopš 2011. gada bija komandas biedri “American Top Team” [ATT] treniņzālē, un šajā laikā starp abiem izveidojās cieša saikne. “Viņi bija nešķirami – kur bija Horhe, tur arī Kolbijs,” intervijā ESPN pirms lielās “UFC 272” cīņas izteicās komandas vadītājs Dens Lamberts. Masvidals savā dzimtajā Maiami trenējās jau pirms tam un kļuva par ATT jaunpienācēja Kovingtona mentoru un galveno treniņpartneri. Vēl vairāk – abi kļuva par tuviem draugiem un Kovingtons arī ievācās Masvidala dzīvoklī.

Ja Masvidalam tolaik aiz muguras bija jau vērā ņemama pieredze profesionālajā MMA, tad Kovingtons vēl atradās tikai savas profesionāļa karjeras sākumpunktā, pārnācis no ASV koledžu brīvās cīņas programmas. Tomēr neilgi pēc tam, kad 2018. gadā Kovingtons izcīnīja UFC pusvidējā svara pagaidu čempiona jostu, abu ceļi pašķīrās.

Pušu versijas, protams, atšķiras. Masvidals apgalvo, ka Kovingtons pēc cīņas esot lauzis vienošanos un neesot norēķinājies ar vienu no saviem treneriem – Paulino Hernandesu, ilggadējo Masvidala treneri. Tikmēr pēc Kovingtona domām bijušajam draugam vienkārši skauduši visi Kolbija panākumi, tāpēc Masvidals uzgriezis muguru. Turpinājumā sekojušas neskaitāmas vārdu apmaiņas internetā un medijos, un viss nonāca tik tālu, ka abi pat tika izraidīti no ATT komandas – Masvidals pēc laika tajā atgriezās, kamēr Kovingtons nonācis citas Maiami treniņzāles “MMA Masters” paspārnē.

Pabīdot malā emocijas un personīgās attiecības, ir skaidrs, ka cīņas likme ir liela arī no sportiskā viedokļa. “Domāju, ka tas, kurš zaudēs šo cīņu, visticamāk, nekad vairs necīnīsies par [čempiona] jostu,” izteicies UFC komentētājs Džons Aniks. Gan Masvidalam, gan Kovingtonam bagāžā ir divi zaudējumi pašreizējam UFC pusvidējā svara divīzijas karalim Kamaru Usmanam. Abi ieņem attiecīgi pirmo un sesto vietu divīzijas reitingā, un paredzams, ka vēl viens zaudējums šāda līmeņa cīņā zaudētāju varētu krietni atstumt titulcīņas sakarā, savukārt uzvarētājam – dot pretenzijas un cerību vēlreiz izaicināt čempionu.

Masvidals nav cīnījies kopš savām divām sakāvēm pret Usmanu – otrā no tām pirms nepilna gada noslēdzās ar iespaidīgu nokautu otrajā raundā. Tās pārtrauca kubiešu izcelsmes amerikāņa trīs uzvaru sēriju, kas Masvidalu aiznesa līdz UFC slavas virsotnēm – nokauts pret Darenu Tilu, ātrākais nokauts UFC vēsturē pret Benu Askrenu un izcīnītais BMF [baddest motherf*cker] tituls pret Neitu Diazu. Pirms gaidāmās atgriešanās oktagonā tika ziņots, ka Masvidals noslēdzis jaunu līgumu, padarot sevi par vienu no pieciem vislabāk atalgotajiem UFC cīkstoņiem.

Kolbijs “Haoss” Kovingtons ar divīzijas čempionu Usmanu cīnījās aizvadītā gada novembrī, jau otro reizi sīvā cīņā ciešot zaudējumu pēc punktiem. Redzot, kādu pārbaudījumu Kovingtons sagādāja pound-for-pound reitinga pirmajam numuram, ir likumsakarīgi, ka bukmeikeru vērtējumā favorīts ir tieši Kovingtons – viena no UFC pretrunīgākajām personībām, kurš arī pirms cīņas preses konferencē izteicās, ka neatkāpjas no saviem iepriekš izteiktajiem vārdiem, nosaucot Brazīliju par izgāztuvi – kaut arī abi viņa treneri nāk tieši no šīs Dienvidamerikas valsts.

Arī pārējās cīņas solās būt gana aizraujošas – oktagonā kāps pieredzējušie brazīlieši Rafaels Dos Anjoss un Edsons Barbosa, kā arī profesionāļa karjerā nepieveiktais amerikānis Braiss Mičels, kolorītais Kevins Holands un bijušais NFL futbolists, smagsvars Gregs Hārdijs.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2022/3/...
https://www.espn.com/mma/story/_/id...


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.