Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Adesanja: "Vēlos iztīrīt savu divīziju, kā to izdarīja Džonsons, Senpjērs un Silva''

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Adesanja: "Vēlos iztīrīt savu divīziju, kā to izdarīja Džonsons, Senpjērs un Silva''
Izraels Adesanja. Foto: AFP/Scanpix

Savu pirmo UFC vidējā svara čempiona titula aizstāvības cīņu naktī uz svētdienu Lasvegasā aizvadīs UFC zvaigzne Izraels Adesanja (18-0), kuram ''UFC 248" galvenajā duelī pretī stāsies atlētiskais veterāns Joels Romero.

UFC vidējā svara čempions, kurš aizvadītajā gadā tika atzīts par Jaunzēlandes gada sportistu, sola, ka arī turpmāk plāno cīnīties bieži - kopš pievienošanās UFC 2018. gadā Adesanja aizvadījis jau septiņas cīņas. ''Nebūšu tāds kā iepriekšējais čempions [domāts Roberts Vitakers, kurš dažādu iemeslu, galvenokārt savainojumu dēļ divu gadu laikā cīnījies tikai divreiz], kurš bremzē šo divīziju. Gribu būt aktīvs un cīnīties. Ja es saku, ka gribu cīnīties četras reizes gadā, tad jūs jau esat mani redzējuši to darām iepriekš,'' medijiem atklāja Adesanja.

Nigēriešu izcelsmes jaunzēlandietis atklāja piemērus, kuru pēdās cer sekot: "Gribu būt kā Demetriuss Džonsons [ilggadējais UFC mušas svara čempions], Džordžs Sanpjērs [ilggadējais UFC pusvidējā svara čempions], Andersons Silva [ilggadējais UFC vidējā svara čempions], kuri savas iztīrīja savas divīzijas. Iespējams, ka arī es pēc tam pārcelšos uz augstāku svara kategoriju - man patīk sevi izaicināt."

Vispirms 30 gadus vecajam Adesanjam gan jātiek galā ar savu lielāko šķērsli līdz šim - ģenētikas fenomenu Joelu Romero. Pirms cīņas mediju un fanu vidū nelielas bažas radījis gan tas, vai Romero varēs iekļauties vidējā svara rāmjos (83,9 kg), kā arī stafilokoka infekcija, strutas [staph infection - no angļu val.] uz Adesanjas rokas.

Lai arī iekaisuma vieta ir labi redzama, pats cīkstonis gan noraida visas bažas sakarā ar to: ''Man tāda infekcija nav bijusi. Cerams, ka arī nebūs. Nemaz nezinu, kāda tad ir sajūta. Zinu, ka cilvēkiem, no kurienes es nāku, infekcija ir bijusi, bet man tādas nav un nebūs. Ja vajadzēs, iebāzīšu Romero to [roku] sejā." Pēc Adesanjas teiktā, arī UFC ārsti devuši zaļo gaismu tam, lai jaunzēlandietis varētu cīnīties.

Tāpat čempionam tika jautāts arī par koronavīrusa draudiem. ''Lidostā biju uzlicis sejas masku, bet beigu beigās, astoņas reizes gandrīz esmu saslimis ar malāriju, tomēr vienmēr ticis tam cauri. Un malārija ir pats trakākais, vai ne? Mana ģenētika ir savādāka un es nestāvu pāri dabai, nepārprotiet mani. Neuzskatu, ka mani kaut kas tāds varētu ietekmēt,'' izteicās Adesanja.

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://www.mmafighting.com/2020/3/...
https://www.mmafighting.com/2020/3/...