Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Geičī: "Habibs ir muļķis, ja domā, ka nevar tikt nolikts gulēt"

Geičī: "Habibs ir muļķis, ja domā, ka nevar tikt nolikts gulēt"
Džastins Geičī uzbrukumā. Foto: AFP/Scanpix

24. oktobrī savu pirmo cīņu kopš vairāk nekā gadu ilgas pauzes aizvadīs UFC vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs (28-0), kuram pretī ''UFC 254'' cīņu šova ietvaros stāsies šīs pašas divīzijas pagaidu titula īpašnieks Džastins Geičī (22-2). Vakar tika aizvadīta virtuālā mediju diena, kurā abi cīkstoņi sniedza atbildes uz mediju jautājumiem.

"Tā ir lielākā cīņa manā dzīvē - pavisam noteikti. Par to nav nekādu šaubu,'' atzina Džastins Geičī. 31 gadu vecais amerikānis pie kārotās titulcīņas pret nevienu zaudējumu vēl nepiedzīvojušo dagestāni tika pēc tam, kad šā gada maijā cīņā par vieglā svara divīzijas pagaidu titulu sakāva savu tautieti Toniju Fērgusonu. "Neļaušu nekādiem ārējiem faktoriem ietekmēt to, kā es domāju, rīkojos vai gatavojos. Svarīgākais ir pieturēties pie savas ticības tam, ka šodien esmu labāks nekā biju vakar. Esmu darījis to jau astoņas nedēļas, vēl priekšā trīs ar pusi. Būšu tik gatavs, cik vien varu būt.''

UFC viena no lielākajām zvaigznēm, vieglā svara čempions Habibs Nurmagomedovs veltīja atzinīgus vārdus pretiniekam: "Džastins ir ļoti sīksts pretinieks, sīksts vīrs. Viņš seko savam sapnim. Viņš ir ļoti izsalcis. Viņš tikko pieveica ļoti sīkstu pretinieku. Negribu viņu nenovērtēt.'' 32 gadus vecā Nurmagomedova sakarā lielāku neziņu rada nākotne pēc 24. oktobra cīņas, un par saviem plāniem nebija drošs arī pats čempions. Tiesa - par karjeras beigšanu Habibs vēl nedomājot.

''Mums ir vairākas iespējas. Domāsim par to pēc šīs cīņas. Deina [UFC prezidents Deina Vaits] man teica, ka pēc tam viņam priekš manis ir padomā kas īpašs. Bet es viņam teicu, lai pagaidām to patur pie sevis un runāsim pēc šīs cīņas,'' piezemēts bija Nurmagomedovs. ''Šobrīd koncentrējos uz Džastinu Geičī un 24. oktobri.'' Iepriekš Habibs paudis, ka pēc cīņas ar Geičī vēlas īstenot daudzu MMA sporta fanu sapņu cīņu, tiekoties ar leģendāro, bet šobrīd karjeru beigušo kanādieti Džordžu Senpjēru. Tāpat Dagestānas cīkstoņa sakarā allaž tiek piesaukts iespējamais revanšs ar savu niknāko sāncensi, īru Konoru Makgregoru, taču pats Habibs vairākkārt paudis nostāju, ka negrasās Makgregoram sniegt iespēju revanšēties.

Vaicāts par to, kas dod viņam pārliecību par to, ka izdosies Nurmagomedovam sagādāt pirmo zaudējumu karjerā, Geičī atbildēja: ''Mana pārliecība droši vien šobrīd ir lielākais faktors kopā ar spēku, ko es parādu un treneri, kas man ir. Tā ir bīstama kombinācija. Un vēl viens faktors ir liels smaga darba apjoms, daudz prasmju un neliela deva veiksmes. Jebkurš var tikt nolikts gulēt [domāts - nokautēts]. Viņš ir muļķis, ja domā, ka nevar tikt noguldīts."

"Man patīk sacensība. Man patīk sacensties ar labākajiem cīkstoņiem pasaulē. Tāpēc esmu šeit. Neesmu UFC, lai pelnītu naudu. Man ir vairāki biznesa projekti ārpus UFC, kur varu nopelnīt," teica Nurmagomedovs, jautāts par to, vai pēc iespējamās uzvaras pār Geičī viņam vēl būs, ko pierādīt.

Amerikāņu cīkstonis pamatoti tiek uzskatīts par lielāko draudu Habiba perfektajai cīņu bilancei līdz šim. "Man vienalga, vai es uzvaru vai zaudēju - beigu beigās, kamēr sagādāju prieku savai ģimenei, kamēr esmu apmierināts pats ar savu sniegumu, tam [iznākumam] nav nozīmes. Tas mani padara par pašu bīstamāko. Nezinu, vai viņš kādreiz ir cīnījies ar tādu, kā es - droši vien ir.''

Izmantotie resursi:
https://mmajunkie.usatoday.com/2020...
https://www.mmafighting.com/2020/10...


, 2020-10-02 12:53, pirms 4 gadiem
Nepiekrītīšu tam ka Habibs nevēlas dot iespēju Konoram.Iesaku noskatīties gandrīz 2 men atpakaļ preses konferenci Krievijā.Viņš pateica, ka var arī sisties pret Konoru, Toniju vai kādu citu, bet pirms tam jābūt duelim ar Dastinu👌
, 2020-10-02 17:07, pirms 4 gadiem
Tanguay rakstīja: Nepiekrītīšu tam ka Habibs nevēlas dot iespēju Konoram.Iesaku noskatīties gandrīz 2 men atpakaļ preses konferenci Krievijā.Viņš pateica, ka var arī sisties pret Konoru, Toniju vai kādu citu, bet pirms tam jābūt duelim ar Dastinu👌
Dastins ir tas pats Džastins?
, 2020-10-02 19:24, pirms 4 gadiem
Dustin Poirier
, 2020-10-03 07:36, pirms 4 gadiem
Nedomāju,ka Geidži ir daudz iespēju uzvarēt.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Foto: UFC
4

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.