Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Fērgusons nosoda Habibu un aicina UFC atņemt dagestānim titulu

Fērgusons nosoda Habibu un aicina UFC atņemt dagestānim titulu
Tonijs Fērgusons. Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz jaunumiem, ka jau piekto (!) reizi izjukusi paredzētā cīņa ar UFC vieglā svara čempionu Habibu Nurmagomedovu, par dagestāņa lielāko draudu uzskatītais amerikāņu cīkstonis Tonijs Fērgusons (25-3) sarunā ar ESPN pauda nosodījumu savam pretiniekam.

UFC prezidents Deina Vaits vēlējās ''UFC 249'' cīņu turnīru, kura galvenais duelis bija Nurmagomedovs pret Fērgusonu, sarīkot par katru cenu, neskatoties uz Covid-19 pandēmiju un ar to saistītajiem ierobežojumiem visā pasaulē, tomēr vakar vakarā pēc Latvijas laika visām spekulācijām galu darīja UFC čempions Nurmagomedovs. Dagestāņu cīkstonis, kurš tiek uzskatīts par labāko MMA cīkstoni neatkarīgi no svara kategorijas, vērsās pie publikas savā "Instagram" profilā: "Rodas iespaids, ka Habibs ir vienīgais, uz kuru ierobežojumi neattiecas, viņam labprātīgi jātrenējas, jālido apkārt pasaulei cīņas dēļ? Es visu saprotu, un esmu vēl vairāk nomākts par jums, ka cīņa ir jāatceļ, man bija daudz plānu pēc tās, bet es nevaru visu kontrolēt."

Protams, ļoti sašutis par to bija Tonijs Fērgusons, kurš, neskatoties uz savu spožo karjeru, dažādu likstu dēļ aizvien vēl nav ticis pie iespējas cīnīties par divīzijas pilnvērtīgo čempiona jostu. "Skaidrs, ka biju ļoti sašutis,'' amerikānis atklāja sajūtas, uzzinot jaunumus. "Vairāk gan jūtu līdzi citiem, kas pārdzīvo šos grūtos laikus. Tas, protams, ir nedaudz savādāk, bet esmu diezgan aizkaitināts. Viņam bija iespējas palikt šeit [ASV]." Savu piecu nedēļu garo treniņnometni Nurmagomedovs pavadīja ASV, taču vēlāk devās atpakaļ uz Krieviju, no kurienes noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ ārā vairs netiek.

Kā iepriekš atklāja pats Habibs, tad UFC bija solījusi, ka cīņa par 100% nenotiks ASV un tiks pārcelta uz Abu Dabi. Tur arī čempions esot ieradies, tomēr tad saņēmis ziņas, ka arī Apvienotajos Arābu Emirātos ieceļot atļauts tikai valsts pilsoņiem, un devies atpakaļ uz mājām. "Viņš bija Abu Dabi, viņam bija iespēja braukt atpakaļ [uz ASV] pirms Krievijā noslēdza robežas. Izlēma atgriezties Dagestānā, nepabeidza treniņnometni. Šis čalis negrib cīnīties. Viņš ir nobijies, viņš bēg," pretinieku kritizēja Fērgusons.

"Viņam vajadzētu atņemt titulu. Viņš noteikti zināja, ko var izdarīt, lai izglābtu ''UFC 249'' šovu, tomēr viņš izvēlējās neko no tā nedarīt. Visi riskē, lai to izdarītu. Viņš vienkārši noleca [bailed out - no angļu val.]. Man grūti to izskaidrot, bet viņš vienkārši noleca," pauž 36 gadus vecais Fērgusons.

Meksikāņu izcelsmes amerikāņu cīkstonis pašlaik uzkrājis 12 uzvaru sēriju, savu iepriekšējo zaudējumu piedzīvojot pirms astoņiem gadiem. Dažādu veselības un personīga rakstura likstu dēļ kopš 2017. gada Tonijs gan aizvadījis tikai trīs cīņas. Ja jāvērtē abu duelis nevis pēc uzvarētiem raundiem cīņās, bet gan pēc tā, cik reižu katrs bijis pie vainas cīņas atcelšanai, tad ar 3-2 vadībā ir Nurmagomedovs.

Pirmo reizi abiem bija paredzēts tikties 2015. gadā, taču Habibs nevarēja cīnīties treniņā lauztas ribas dēļ. Nākamgad Fērgusons panāca izlīdzinājumu, izstājoties dēļ plaušu veselības problēmām. 2017. gadā abiem ''UFC 209'' šovā bija paredzēts cīnīties par vieglā svara kategorijas pagaidu čempiona titulu, bet divas dienas pirms cīņas dagestānis nonāca slimnīcā neveiksmīga svara zaudēšanas procesa dēļ. Vēlāk togad Fērgusons izcīnīja UFC pagaidu titulu, pieviecot Kevinu Lī. Ceturtā reize, kad Nurmagomedovam bija paredzēts beidzot astoņstūrī tikties ar Fērgusonu, bija pirms diviem gadiem, bet amerikānis bija spiests atteikties no dalības ''UFC 223'' šovā, jo negadījuma rezultātā, paklūpot aiz elektroaparatūras vada, Tonijs savainoja ceļgalu un zaudēja savu pagaidu čempiona statusu. Tieši tad Nurmagomedovs izcīnīja pilnvērtīgo UFC titulu, kad sakāva Elu Aikvintu.

Fērgusons pieļauj, ka arī šoreiz pie vainas varētu būt pretinieka nespēja iekļauties 70,3 kg svara rāmjos: ''Viņš zināja, ka tas nesokas labi. Viņš jau teica, ka tas sagādā lielas grūtības." Iepriekš parādījās ziņas, ka UFC vēl nav atmetuši ar roku ''UFC 249'' šovam un meklē citu pretinieku Fērgusonam, kā reālāko variantu piedāvājot Džastinu Geičī (21-2): "Tā čaļa bilance pēdējās cīņās ir 4-2. Kad visas šīs lietas notika, kad man atņēma manu jostu, es jau teicu, ka man atkal būs jācīnās ar visiem. Cīnījos ar visiem no ''top 5'', nokautēju viņus vai uzveicu spilgtā veidā, un te nu mēs esam - tajā pašā vietā. Tas ir tā, it kā UFC ar mani spēlētu ķerenes."

"Man gan nav nekas pret UFC - zinu, ka viņiem jānopelna nauda un tamlīdzīgi, bet es esmu čempions. Man šobrīd nav manas jostas, jo esam šeit, treniņā. Joprojām daru savu lietu, maucu uz pilnu klapi. Vienalga, kas mums būs, bet centīsimies to realizēt, lai iedotu vismaz kādiem cilvēkiem pasaulē kaut kādu cerību. Tie, kas to šobrīd patiešām dara, ir ārsti un medmāsas, kas par visiem rūpējas. Ja mēs varam izdarīt savu mazo daļu, lai kaut kas notiktu, tad esmu gatavs,'' teica Fērgusons.

Tiesa, pat ja ''UFC 249'' tiešām notiks, joprojām nav zināma šova norises vieta: "Ja jums tā nav, tad kā jūs sagaidāt, ka es sagatavošos? Man nevajag 24 stundas - dodiet pāris stundas laika parunāt ar savu komandu un tad varam domāt. Mums ir solītas, iespējams, 100 dažādas lokācijas. Mums ir teikts, lai tajā pašā dienā gaidām atbildi. Pēc treniņa esmu galīgi pārguris un gribu doties mājās, bet nevaru, jo mēs gaidām, vai šī nolādētā lieta beidzot notiks."

Visticamāk, nākamais laiks, kad Nurmagomedova un Fērgusona cīņu atkal būs iespējams sarīkot, būs tikai rudenī, jo drīz dagestānim priekšā ramadāna gavēnis, ko Habibs nekad neizlaiž. "Viena lieta, ko es zinu, ir, ka es turpināšu trenēties, un nav svarīgi, kāda būs lokācija. Jūs varētu mani izlaist pie Habiba mājas sliekšņa un viņš joprojām necīnīsies. Aizstāvi titulu vai atsakies no tā. Tam čalim josta ir jāatņem," saka Fērgusons.

Izmantotie resursi:
https://www.sportbible.com/ufc/riva...
https://www.mmafighting.com/2020/4/...
https://www.espn.com/mma/story/_/id...


Slēpts komentārs: atraktivsfans
, 2020-04-02 15:27, pirms 4 gadiem
Es nezinu, bet man šķiet Habibs ja ļoti gribētu šo cīņu, jau laicīgi varēja izplānot kā līdz tai tik arī šādos apstākļos aiz slēgtām durvīm.
, 2020-04-02 15:36, pirms 4 gadiem
atraktivsfans rakstīja: ko tas muļķis tur murgo? Cer uz haipu kamēr situācija no Habiba nav kontrolējama? Tāpat dabūs pa mozgu no viņa. Lai ķer haipu cik var
Ko tu viņu aizstāvi? Atļāva taču ar privāto aizlidot uz ASV, bet viņš to nedara.
, 2020-04-02 16:13, pirms 4 gadiem
Pat oficiāli uz štatiem no Krievijas var aizlidot
, 2020-04-02 18:17, pirms 4 gadiem
Lietosim pareizus terminus- nevis "cīkstonis" bet kauslis
, 2020-04-02 18:43, pirms 4 gadiem
atraktivsfans rakstīja: ko tas muļķis tur murgo? Cer uz haipu kamēr situācija no Habiba nav kontrolējama? Tāpat dabūs pa mozgu no viņa. Lai ķer haipu cik var
Habibijs taads pats leciigs kaa Makgregors. Citi MMA ciikstonji to jau ir apstiprinaajushi, ka ar savu dagestaanju baru vinjsh kaa taads urla uzvedaas.
, 2020-04-02 21:18, pirms 4 gadiem
Šādi izjaukt vienu no gada gaidītākajām cīņām! Varbūt atņemot viņam jostu rastos apetīte to atgūt! Tonijs tomēr ir cita līmeņa atlēts salīdzinājumā ar pēdējiem Habiba pretiniekiem. Patiesos iemeslus var tik minēt, bet no cīņas tāpat viņam neizbēgt, agrāk vai vēlāk būs jācīnās. Ja nespēj iekļauties svarā, lai cīnās kategoriju augstāk kur ir viņa patiesā vieta. Tur viņš neizskatītos pēc tāda zvēra kāds ir tagad. Tik pat labi Konors varēja palikt Feather Weight un aizstāvēt titulu gadiem, bet tā būtu veselības bojāšana. Interesanti ko darīs šie ( McGregor, Ferguson, Gaethje, Poirier) līdz Ramadana beigām.
, 2020-04-24 22:00, pirms 4 gadiem
Lutausis tik un taa atrausies pa nosku
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).