Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Leģendārais Silva savā pēdējā iznācienā UFC tiek nokautēts

Leģendārais Silva savā pēdējā iznācienā UFC tiek nokautēts
Andersons Silva. Foto: imago/Xinhua/Scanpix

Lasvegasā aizvadīts cīņu šovs “UFC Vegas 12”, kura galvenajā duelī vidējā svara kategorijā amerikānis Juraija Hols (16-9) ceturtajā raundā ar tehnisko nokautu sakāva brazīlieti Andersonu Silvu (34-11).

45 gadus vecais Andersons Silva savas garās karjeras laikā izpelnījies UFC leģendas statusu un pagājušajā naktī aizvadīja savu pēdējo cīņu “Ultimate Fighting Championship” organizācijas rindās, tiesa, karjeru vēl pavisam nenoslēdzot. Pasaules vadošajā MMA sporta organizācijā Silva debitēja 2006. gadā, kad arī kļuva par vidējā svara čempionu. Karjeras turpinājumā brazīlietis apliecināja sevi kā, iespējams, visu laiku prasmīgāko MMA cīkstoni. Kopā savu titulu Silva aizstāvēja desmit reizes, sakaujot tādus cīkstoņus kā Vitors Belforts, Forests Grifins, Čeils Sonens un citus.

Savu titulu Silva zaudēja 2013. gadā, piekāpjoties Krisam Vaidmenam, un kopš tā laika brazīlieša karjerā vērojama lejupslīde – gada diskvalifikācija par aizliegto vielu lietošanu un viena uzvara pēdējās deviņās cīņās. 36 gadus vecajam amerikānim Juraijam Holam nupat izcīnītais panākums pār Silvu ļāvis uzkrāt trīs uzvaru sēriju.

Cīņu abi eksplozīvie atlēti sāka piesardzīgi, izlūkojot viens otru, taču pamazām arvien lielāku spiedienu uz pretinieku izdarīja Silva, dodoties uz priekšu ar dažādām sitienu kombinācijām. Hols gan nekrita panikā un vairākkārt labi atbildēja ar sitieniem pretuzbrukumos. Brazīlietis veiksmīgāk dažādoja savus uzbrukumus un cīņas sākumā bija aktīvāks.

Atklātāka cīņa sākās trešā raunda izskaņā, kad tuvcīņā abi trāpīja vairākus labus sitienus. Saejot klinčā, labāk veicās Silvam, tomēr Hols ar spēku atstūma brazīlieti nost no sevis un ar lielu spiedienu devās uz priekšu. Amerikānis izvairījās no Silvas sitiena un pats teicami trāpīja ar labo roku, nosūtot pretinieku nokdaunā.

Līdz trešā raunda beigām tobrīd gan bija atlikušas tikai nepilnas desmit sekundes, līdz ar to Holam neizdevās cīņu noslēgt jau tad, Silvu paglābjot raunda beigu sirēnai. Hols bija pamatīgi apskādējis Silvas kreiso aci. Brazīlietis riskēja, ceturtā raunda sākumā dodoties uz priekšu, bet amerikānis prasmīgi izvairījās un noķēra brīdi, kad Silva bija nolaidis roku priekšā sejai – vēl viens teicams trāpījums ar labo roku Silvu nosūtīja otrajā nokdaunā, kam sekoja vēl pāris sitieni un tiesneša iejaukšanās, lai cīņu apturētu.

Pēc uzvaras Hols kļuva ļoti emocionāls, atdodot godu leģendārajam UFC cīkstonim: “Paldies tev! Tu esi iemesls, kāpēc es šo daru. Tu joprojām esi viens no labākajiem.” “Cīņa ir cīņa. Viņš atnāca, lai uzvarētu. Es izbaudu savu mirkli. Dažbrīd mums ir ļoti grūti apstāties. Bet šodien ir pēdējā diena. Esmu priecīgs būt šeit un sniegt savu pēdējo šovu UFC ģimenei,” pēc sakāves atzina Silva, kurš gan vēl nebija drošs par to, vai noslēgt karjeru pavisam. “Grūti teikt, vai tā ir mana pēdējā cīņa, vai nē, jo šī ir mana ēra. To es daru visu savu dzīvi un ar visu sirdi. Redzēsim.”

Šova otrajā galvenajā cīņā savu 14. uzvaru tikpat cīņās izcīnīja pusvieglā svara cīkstonis Braiss Mičels (14-0), kurš parādīja dominējošu sniegumu greplingā un pieveica Andrē Fili (21-8). Mičels izpelnījies lielāku uzmanību ar to, ka UFC sporta apģērbu piegādātājam “Reebok” pēc katras cīņas aktīvi pieprasīja šortus kamuflāžas motīvos, un beidzot arī tika atalgots. UFC bonusus par nokautiem izcīnītajās uzvarās šovakar saņēma Kevins Holands, kuram tā bija jau ceturtā uzvara šogad, Aleksandrs Hernandezs, Adrians Janezs un Mailzs Džonss.

"UFC Vegas 12" rezultāti

C.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaunds (min.)
11.Uriah HallAnderson SilvaTKO (punches)4 (1:24)
10.Bryce MitchellAndre FiliDecision (unanimous)3 (5:00)
9.Greg HardyMaurice GreeneTKO (punches)2 (1:12)
8.Kevin HollandCharlie OntiverosTKO (submission to slam)1 (2:39)
7.Thiago MoisesBobby GreenDecision (unanimous)3 (5:00)
6.Alexander HernandezChris GruetzemacherTKO (punches)1 (1:46)
5.Adrian YanezVictor RodriguezKO (head kick)1 (2:46)
4.Sean StricklandJack MarshmanDecision (unanimous)3 (5:00)
3.Jason WittCole WilliamsSubmission (arm-triangle choke)2 (2:09)
2.Dustin JacobyJustin LedetTKO (leg kicks and punches)1 (2:38)
1.Miles JohnsKevin NatvidadKO (punch)3 (2:51)

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/


, 2020-11-01 12:26, pirms 3 gadiem
Silvam pietiek bojāt veselību,laiks pensijā! 10nr viņu izslēdza bez variantiem.
Mičels vs Fili vajadzēja 5 raundus
, 2020-11-01 12:28, pirms 3 gadiem
Kevin Holland Charlie Ontiveros -- Īsti tāarī nesapratu kas Ontiverosam notika pēc tā nogāziena, komentētājs teica, ka izsists plecs, bet kaut kā neticās.
, 2020-11-01 13:35, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Kevin Holland Charlie Ontiveros -- Īsti tāarī nesapratu kas Ontiverosam notika pēc tā nogāziena, komentētājs teica, ka izsists plecs, bet kaut kā neticās.
Man ticās,jo viņu tīri labi noslemoja kā rezultātā divu krītošu ķermeņu paātrinājumu uzņēma viens plecs.
, 2020-11-13 12:17, pirms 3 gadiem
D-Mob rakstīja: Kevin Holland Charlie Ontiveros -- Īsti tāarī nesapratu kas Ontiverosam notika pēc tā nogāziena, komentētājs teica, ka izsists plecs, bet kaut kā neticās.
kā↓ neticās? arsts vel skreja klaat uz raustija roku, lai plecu ieliktu vietā
, 2020-11-13 12:18, pirms 3 gadiem
ā un Silvam vecuma marazms klāt
retaired no ufc , nevis no cinjam pilniba cik saprotu
Foto: UFC
3

UFC par pretinieka sakošanu jau pēc pirmās cīņas izmet brazīliešu cīkstoni

UFC paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu ar brazīlieti Igoru Severinu, kurš sestdien debijā otrā raunda vidū sakoda pretinieku un tika diskvalificēts.
Šons O'Melijs pret Marlonu Veru. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

O'Melijs ar dominējošu sniegumu UFC299 ietvaros nosargā čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC299 cīņu vakarā svara kategorijā līdz 61.2 kilogramiem čempiona jostu nosargāja Šons O'Melijs, kurš pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma pārspēja Marlonu Vera.
Ilija Topurija. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Gruzīnu cīkstonis Topurija gāž no troņa ilggadējo UFC čempionu Volkanovski

Par jauno UFC čempionu pusvieglajā svarā kļuvis 27 gadus vecais un joprojām neuzveiktais gruzīnu cīkstonis Ilija Topurija (15-0), kurš ASV pilsētā Anaheimā nokautēja austrālieti Aleksanderu Volkanovski (26-4).