Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Samušonoks piekāpjas cīņā par Eiropas čempionāta bronzu

Samušonoks piekāpjas cīņā par Eiropas čempionāta bronzu
Ivars Samušonoks. Foto: Latvijas Sporta cīņa federācija.

LETA. Latvijas sportists Ivars Samušonoks trešdien Eiropas čempionāta brīvajā cīņā Budapeštā cieta neveiksmi cīņā par bronzas medaļu.

Svara kategorijā līdz 86 kilogramiem bronzas duelī Samušonoks ar 0:6 piekāpās polim Sebastianam Jezerzaņskim.

Pirmajā raundā pie četriem punktiem tika Polijas sportists, panākot 4:0.

Savukārt otrā raunda sākumā Samušonoks centās satvert pretinieka kāju, taču tas izvērtās neveiksmīgi un Jezerzaņskis nopelnīja vēl divus punktus, noslēdzot cīņu ar 6:0.

Latvijas cīkstonis ieņēma dalītu piekto vietu.

Jau ziņots, ka pirmajā cīņā otrdien Samušonoks ar 4:1 pieveica Francijas pārstāvi Ahmedu Aibujevu, bet ceturtdaļfinālā ar 0:7 atzina Abakarova pārākumu.

Abakarovs uzvarēja arī pusfinālā, tādējādi Samušonoks ieguva tiesības cīnīties gandarījuma turnīrā, kurā Latvijas sportists ar 10:0 pārspēja Denisu Balauru no Moldovas, tiekot pie iespējas cīnīties par bronzas godalgu.

Jau ziņots, ka svara kategorijā līdz 79 kilogramiem otrdien cīņā par bronzas godalgu Latvijas cīkstonis Alans Amirovs ar 4:8 piekāpās turkam Muhametam Akdenizam.

Eiropas čempionāta dalībnieku sarakstā ir arī grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Jurkjans, kurš startēs svara kategorijā līdz 63 kilogramiem.

Izmantotie resursi:
LETA


Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).