Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Džavadovs: "Ļoti vēlos kļūt par divkārtēju pasaules čempionu"

Džavadovs: "Ļoti vēlos kļūt par divkārtēju pasaules čempionu"
Zaurs Džavadovs. Foto: No sportista "Facebook" profila

Latvijas kikbokseris Zaurs Džavadovs ar 15 uzvaru sēriju parūpējies, ka ieguvis iespēju cīnīties par pasaules čempiona titulu vienā no prestižākajām kikboksa organizācijas WKN versijā. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš apliecināja savu gatavību izcīnīt galveno titulu arī šajā versijā, taču atzina, ka viņa pretinieks astotā oktobra cīņā būs neparocīgs un bīstams, turklāt būs arī liela atbildības sajūta. Taču nekādu nodomu apstāties pie sasniegtā Zauram nav, un uzvaru sēriju viņš vēlas krietni pagarināt.

Zaurs Džavadovs (40-10) pirms pieciem gadiem kļuva par pasaules čempionu "King of Kings" (KOK) versijā, kļūstot par pirmo Latvijas pārstāvi, kurš to paveicis. KOK ir Eiropas kikboksa organizācija, kas bāzēta Viļņā un pasaules mērogā nemaz tik augstu nekotējas, un Džavadovs pirms trim gadiem pārtrauca piedalīties tās rīkotajās cīņās, un viņš cīnījās vairākos "LNK Boxing" cīņu šovos, kur iesaistījās jau augstāka mēroga organizācijas "World Kickboxing Network" (WKN) paspārnē. Zaurs uzvarēja gan cīņās par WKN Eiropas, gan WKN "International" čempiona tituliem un intervijās neslēpa, ka iet uz konkrētu mērķi – WKN pasaules čempiona titulu. Bija paredzēts, ka šāda titulcīņa viņam būs jau 2020. gadā, taču Covid-19 vairākus plānus izjauca, bet tagad šī iespēja tomēr pienākusi.

"WKN ir pati vecākā šobrīd aktīvā kikboksa organizācija," teica Džavadovs. "Tās čempiona titulu ieguvuši vairāki izcili kikbokseri, šī sporta veida zvaigznes, un ļoti vēlos to paveikt arī pats. Man jau bija titulcīņas par Eiropas un "International" jostām, tagad ir iespēja tikt pašā virsotnē. Man bija arī KOK pasaules čempiona tituls, kas nozīmē, ka tagad ir iespēja kļūt par divkārtēju pasaules čempionu, un tas man patiešām nozīmētu ļoti daudz, un ļoti vēlos to paveikt. Latvijā līdz šim neviens to nav paveicis, un tas ir vēl viens iemesls, kādēļ man ir tik liela motivāciju iegūt šādu titulu."

"KOK ir ļoti laba organizācija, dara vērtīgu darbu un attīstās, taču skaidrs, ka WKN prestižs un konkurence ir augstākā līmenī," paskaidroja Zaurs, atbildot uz jautājumu, vai šī viņam būs lielākā cīņa karjerā.

Džavadovam pretim stāsies Spānijas kikbokseris Fernando Martins Sančess (24-8), kuram ir Spānijas čempiona tituls. "Mums bija iespēja noskatīties vairākas viņa cīņas," sacīja Džavadovs. "Viņs izskatās visnotaļ neparocīgs pretinieks, viņa sitieniem ir nestandarta trajektorija, kas ir ļoti bīstami, jo viņš var veikt tādus sitienus, par kuriem nevar saprast, kādā leņķī tie īsti tevi sasniegs. Martins arī izskatās pēc ļoti aktīva cīkstoņa, kurš sit un sit, noteikti, ka būs ar to jārēķinās un visu laiku jāuzmanās, lai neizlaistu cauri kādu nestandarta sitienu."

"Taču man ir jau ilgāka sadarbība ar ļoti labo treneri Igoru Tkačenko, viņam izstrādāta taktika un sagatavots labs cīņas plāns, ko tagad slīpējam sparingos, un šo plānu arī grasāmies pilnībā realizēt cīņas gaitā," apliecināja Džavadovs.

"Bet nu Martinam jau arī šī būs karjeras lielākā iespēja," turpināja Latvijā dzimušais azerbaidžāņu izcelsmes kikbokseris. "Jāsaprot, ka katra pasaules čempiona titulcīņa nāk ar savu statusu, un tā ir augsta līmeņa cīņa jebkuram. Vispirms tā ir jānopelna. Tādu cīņu nepiedāvā kuram katram. Tādēļ man nav ne mazāko šaubu, ka tādā organizācijā kā WKN titulcīņā jārēķinās ar kikboksa visaugstāko līmeni."

Džavadova sakarā vārdus "nopelnījis titulcīņu" var izmantot par visiem 100%. Oficiālā cīņā viņš zaudējumu nav cietis kopš 2014. gada, un pēc tam, vienu gadu izlaižot, aktīvi atgriezās ringā un savā rēķinā ierakstījis 15 uzvaras pēc kārtas. Pandēmijas laikā cīņu bija krietni mazāk, taču aprīlī Džavadovs atkal bija līmenī un Tallinā ar tehnisko nokautu pieveica mājinieku favorītu Hendriku Temasu.

"Jā, paldies Dievam, uzvaru sērija sanākusi ilga. Tas gan uzliek vēl papildus atbildību, lai parūpētos, ka šī sērija netiek pārtraukta," sacīja Džavadovs. "Bet nu skaidrs, ka nekādā gadījumā nevēlos, lai tā beigtos. Nākamajai cīņai esam ļoti nopietni gatavojušies un ļoti noskaņojušies, lai parūpētos, ka prātā nav nekādas atslābināšanās, sak, iepriekš tik daudz esmu uzvarējis, gan jau uzvarēšu arī tagad. Nē! Visu laikam esam koncentrējušies uz savu darbu, kas nepieciešams uzvarai."

"Un sagatavošanās process aizvadīts pēc plāna, nekādu savainojumu nav, viss kārtībā," norādīja Latvijas kikbokseris. "Bija doma, ka varētu doties uz treniņnometni ārzemēs, taču tomēr nolēmām, ka cīņa būs šeit, tad arī gatavojamies šeit. Man šeit ir lieliska komanda ar treneri Tkačenko un sparinga partneriem Raivo Aukštikalni, Raimondu Aukštikalni un Juriju Orlovu, visi spēcīgi cīkstoņi."

Džavadovs atzīmēja, ka uzskata Arēnu Rīgu par savu mājas arēnu, vietu, kur viņam vislabāk patīk aizvadīt cīņas: "Esmu Arēnā Rīga cīnījies jau vairākkārt, un teikšu tā – tā ir gan papildu atbildība, gan papildu motivācija. Cīņas laikā dzirdēt atbalstu tribīnēs, dzirdēt, kā cilvēki sauc tavu vārdu, tas viss man sniedz papildu enerģiju."

Džavadova cīņa par WKN pasaules čempiona titulu būs astotajā oktobrī "LNK Boxing" cīņu šovā.


, 2022-09-28 16:57, pirms 2 gadiem
Lai izdodas.
, 2022-09-28 20:52, pirms 2 gadiem
kā tad
, 2022-09-30 19:43, pirms 2 gadiem
Zauram veiksmi un izdošanos.

Eliņš atpakaļ uz trešo klasi, ja raksta pirmo teikumu pat nejēdz uzrakstīt
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).