Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjeva uzvar trillerī un nopelna Tokijas olimpisko kvotu

Grigorjeva uzvar trillerī un nopelna Tokijas olimpisko kvotu
Anastasija Grigorjeva. Foto: United World Wrestling

Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā turpinās Tokijas olimpisko spēļu Eiropas kvalifikācijas turnīrs cīņā. Sacensību otrajā dienā divkārtējā pasaules čempionāta bronzas medaļniece brīvajā cīņā Anastasija Grigorjeva (62kg) sāka ar uzvaru pār itālieti, ceturtdaļfinālā pieveica azerbaidžānieti, bet spraigā pusfinālā tika galā ar turcieti. Lai kvalificētos olimpiskajām spēlēm, jātiek kvalifikācijas turnīra finālā.

VIDEO: Spraigā cīņā Grigorjeva trešo reizi kvalificējas olimpiskajām spēlēm

Kā jau ziņots, turnīra pirmajā dienā Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Ivars Samušonoks piekāpās 13 gadus vecākajam moldāvam un zaudēja cerību kvalificēties šajā turnīrā.

62 kilogramu brīvajā cīņā trenera Armanda Zvirbuļa audzēkne Anastasija Grigorjeva pirmajā mačā šodien eksaminēja itālieti Sāru Da Kolu, kuras lielākais sasniegums ir trešā vieta 2017. gada Eiropas čempionātā - toreiz bronzas mačā itāliete pēdējās sekundēs apspēlēja mūsu Lauru Skujiņu.

Starta mačā Grigorjeva ieradās bez teipiem un apsējiem, kas bija laba zīme. Pēc pirmās minūtes tiesnesis daugavpilietei aizrādīja par pasivitāti un deva 30 sekundes rezultatīva uzbrukuma veikšanai, kas neizdevās, līdz ar to rezultāts kļuva 0:1. Otrā perioda sākumā mūsu sportiste paklupināja pretinieci, tika pie kājas un noformēja 2+2, savukārt turpinājumā īstenoja vēl vienu paņēmienu (6:1). Pēdējā minūtē itāliete devās izmisīgā uzbrukumā, taču Grigorjeva izrādījās fiziski pārāka un veica rezultatīvu metienu (10:1). Pēc tam notika kas līdzīgs, līdz ar to 18 sekundes pirms mača beigām tika sasniegts vajadzīgais pārsvars priekšlaicīgai uzvarai - 12:1.

Ceturtdaļfinālā četrkārtējai Eiropas čempionei pretī stājās ukraiņu izcelsmes azerbaidžāniete Tatjana Omeļčenko (četrkārtējā EČ bronzas medaļniece) - 2017. gada pasaules čempionātā viņā tika pieveikta ar 2:0.

Pēc starta minūtes tiesnese azerbaidžānietei aizrādīja par pasivitāti un deva 30 sekundes rezultatīva uzbrukuma veikšanai. Atvēlētajā laikā pretiniece satvēra daugavpilietes kāju un izgrūda no laukuma - 0:1. Pirmā perioda izskaņā Grigorjeva paklupināja pretinieci un īstenoja divpunktīgo uzbrukumu (2:1), bet tajā epizodē oponente pārtvēra iniciatīvu un nopelnīja punktu - 2:2. Ja cīņa beigtos šādi, uzvara tiktu piešķirta mūsējai. Mačā pēdējā minūtē Grigorjeva ar savām darbībām būtiski ietekmēja azerbaidžānietes līdzsvaru un izgrūda no laukuma - 3:2. Pretiniecei palika 40 sekundes, lai gūtu vismaz divus punktu un uzvarētu. Omeļčenko neatlika uz pēdējo brīdi un sešu sekunžu laikā tika pie Grigorjevas kājas, taču mūsējā labi pretojās un visai pārliecinoši neļāva pabeigt azerbaidžānietes iesākto uzbrukumu. Tādējādi izdevās iekļūt pusfinālā.

Grigorjevas zarā rumāniete Krišta Inče vispirms negaidīti ar 12:4 uzvarēja daugavpilietei neērto krievieti Ļubovu Ovčarovu, taču ceturtdaļfinālā četras sekundes pirms mača beigām viņa ar 2:6 zaudēja desmit gadus vecākajai turcietei Elifai Jesilirmakai.

Pusfinālā jeb mačā par olimpisko kvotu Grigorjeva cīnījās pret minēto Elifu Jesilirmaku, kura ir četrus gadus vecāka. Šī turciete sakrājusi vairākas medaļas Eiropas un pasaules čempionātos, kā arī piedalījusies iepriekšējās divās olimpiskajās spēlēs.

Pēc pirmās minūtes tiesnesis daugavpilietei aizrādīja par pasivitāti un deva 30 sekundes rezultatīva uzbrukuma veikšanai, kas neizdevās, līdz ar to rezultāts kļuva 0:1. Otrā perioda sākumā pretiniece noformēja divpunktīgo uzbrukumu (0:3). Priekšpēdējā minūtē Latvijas sportiste neveiksmīgi klupināja, taču turciete bēga prom, Grigorjeva viņu panāca un sarūpēja divus punktus - 2:3. Turpinot cīņu, 40 sekundes pirms beigām daugavpiliete paklupināja turcieti un izvirzījās vadībā (4:3). Izskaņā mūsējā izkāpa ārpus laukuma (4:4), bet atlikušajās piecās sekundēs dienvidniece nespēja gūt viņai vajadzīgo punktu. Gala rezultāts sanāca neizšķirts, taču uzvaru piešķīra Latvijas cīkstonei, jo viņas pēdējais uzbrukums tika novērtēts ar vairāk punktiem.

Olimpiskā kvota ir izcīnīta Latvijai šajā sieviešu svara kategorijā, bet dotajā gadījumā Grigorjeva ir vienīgais variants. 20. martā pēc 17.30 būs mačs par pirmo vietu, taču Tokijas olimpisko spēļu sakarā izšķirošā cīņa risinājās pusfinālā.

Atgādinām, ka brīvajā cīņā un grieķu-romiešu cīņā pirmā atlase notika 2019. gada pasaules čempionātā, kur savā svara kategorijā bija jāiekļūst sešiniekā. Eiropas cīkstoņiem šogad ir divi olimpiskās kvalifikācijas turnīri - tagad sacenšas tikai eiropieši, bet maija sākumā spēkosies atlēti no visas pasaules. Lai izcīnītu olimpisko kvotu, vienā no minētajiem turnīriem jātiek divniekā. Sākotnēji tika lēsts, ka 62 kilogramu Eiropas kvalifikācijas turnīrā varētu būt grūtāk nekā pasaules atlasē, kur gaidāms mazliet vājāks dalībnieču sastāvs.

Anastasija Grigorjeva iepriekš izcīnīja devīto vietu Londonas un Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Izmantotie resursi:
uww.org


, 2021-03-19 15:38, pirms 3 gadiem
Olimpiskā kvota jāņem tagad, viennozīmīgi. Un tā arī notiks!
, 2021-03-19 15:40, pirms 3 gadiem
Ja ir labs zars, Grigorjeva to vienmēr izmanto!
, 2021-03-19 17:22, pirms 3 gadiem
Veiksmi vakarā!
, 2021-03-19 20:24, pirms 3 gadiem
Nastja malacis!!!
Salīdzinoši ar otru pusfinālu, te varēja redzēt, ka cīnās divas Eiropas čempiones!
Nastja tiek uz Olimpiādi - tas arī ir pats galvenais!!!
, 2021-03-19 20:38, pirms 3 gadiem
Grigorjeva bruģē ceļu uz Daugavpils gubernatores amatu !!
, 2021-03-19 21:17, pirms 3 gadiem
Lieliski! pēdējā laikā jau likās, ka vairs nevelk, bet pelnīti izgrauza olimpisko ceļazīmi - lai veicas OS!
, 2021-03-19 21:27, pirms 3 gadiem
ritenis rakstīja: Grigorjeva bruģē ceļu uz Daugavpils gubernatores amatu !!
tādā gadījumā Kravčenoku rekomendēju par pirmo vietnieci
';
, 2021-03-19 21:29, pirms 3 gadiem
točka rakstīja: Olimpiskā kvota jāņem tagad, viennozīmīgi. Un tā arī notiks!
paldies par pareiziem vārdiem
, 2021-03-19 21:31, pirms 3 gadiem
Apsveicu ar panākumu!
, 2021-03-19 21:40, pirms 3 gadiem
Super
, 2021-03-19 22:49, pirms 3 gadiem
Cīņas sports kopumā ir skarbs sieviešu sporta veids (neesmu atbalstītājs). Bet, katrā ziņā prieks par Anastasijas panākumu, reti kurš var kvalificēties OS (liels panākums priekš savējās tautas).
, 2021-03-19 22:59, pirms 3 gadiem
lul, nekāda olimpiāde nenotiks
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).