Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Grigorjevai PČ būs sīva konkurence cīņā par olimpisko ceļazīmi

Grigorjevai PČ būs sīva konkurence cīņā par olimpisko ceļazīmi
Anastasija Grigorjeva. Foto: Vladislavs Proškins , F64

Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā sācies pasaules čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās, kur tiks sadalītas pirmās ceļazīmes uz 2020. gada Tokijas spēlēm. Divkārtējā planētas bronzas medaļniece un četrkārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva startēs 19. septembrī pēc plkst. 10.00.

68 kilogramu brīvās cīņas turnīrā piedalīsies 32 cīkstones. Grigorjeva ielozēta augšējā zarā, kas ir spēcīgāks nekā apakšējais. Pirmajā mačā gaidāma spēkošanās ar Izraēlas pārstāvi Ilanu Kratišu, kura pēdējā laikā vairs nav tik laba kā agrāk. Ja izdosies uzvarēt, tad astotdaļfinālā pretī stāsies, visticamāk, mongoliete Batcecega Soronzonbolda - Grigorjevas ilggadējā konkurente. Savukārt ceturtdaļfinālā varētu būt jaunā zvaigzne Kumba Laroka (Francija). Ceļš pretī olimpiskajai ceļazīmei gaidāms smags.

Atgādinām, ka 2015. gada pasaules čempionātā notika cīņa par pirmajām ceļazīmēm uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Toreiz mūsu Anastasija Grigorjeva ieguva piekto vietu un kāroto ceļazīmi. Šoreiz konkurence ir vēl nopietnāka - starp favorītēm ir arī ukrainiete, amerikāniete, baltkrieviete, mongoliete, ķīniete, francūziete, zviedriete, japāniete, krieviete un citas.

Pasaules čempionāts Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā notiks līdz 22. septembrim. Katrā svara kategorijā pirmais sešinieks iegūs ceļazīmes uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet pārējiem vēl būs iespējas kvalifikācijas sacensībās 2020. gadā.

Kā jau ziņots, aprīlī mūsu cīkstone atgriezās pēc vairāk nekā 14 mēnešu pārtraukuma - jaunā māmiņa izcīnīja Eiropas čempionāta bronzu. Jūnijā triumfēja Eiropas spēlēs, kur bija vēl spēcīgāks dalībnieču sastāvs.

Izmantotie resursi:
68 kg bracket - unitedworldwrestling.org
unitedworldwrestling.org


, 2019-09-18 17:37, pirms 5 gadiem
Lai izdodas iecerētais!
, 2019-09-18 17:48, pirms 5 gadiem
Lai izdodas iecerētais!
, 2019-09-18 18:47, pirms 5 gadiem
Iecerētais lai izdodas!
, 2019-09-18 19:20, pirms 5 gadiem
Iecerētais lai izdodas!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.
Una Dolgiļeviča. Foto: Judo club "Kyodai"

Duinovam un Dolgiļevičai zaudējumi "Grand Slam" posma džudo otrās kārtas cīņās

LETA. Latvijas sportisti Maksims Duinovs un Una Dolgiļeviča svētdien Tbilisi "Grand Slam" posmā džudo piedzīvoja zaudējumus otrās kārtas cīņās.