Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Hērns: "Briedis ir lielisks bokseris, taču pret Okoliju viņam nebūtu variantu"

Hērns: "Briedis ir lielisks bokseris, taču pret Okoliju viņam nebūtu variantu"
Lorenss Okolijs sadauza Kšištofu Glovacki. Foto: Matchroom Boxing

Viens no pasaules ietekmīgākajiem boksa promouteriem Edijs Hērns intervijās britu medijiem novērtēja sava boksera Lorensa Okolija vēlmi izaicināt Mairi Briedi un atzīmēja, ka daudz citu lielu cīņu šajā divīzijā Okolijam nemav nav. Brieža promouteri savos sociālajos tīklos atzīmēja, ka izaicinājums ticis pamanīts un aicināja Hērnu sākt sarunas par cīņas Briedis-Okolijs noorganizēšanu.

Lorenss Okolijs vakar Londonā izcīnīja WBO pasaules čempiona jostu, dominējot pret poli Kšištofu Glovacki. Pēc cīņas Okolijs neslēpa savus mērķus izcīnīt arī čempiona jostas un īpaši izcēla tieši Mairi Briedi kā savu vēlamo nākamo pretinieku, metot viņam publisku izaicinājumu.

Brieža promouteri Kalle un Nise Zauerlands no sava "Twitter" profila sniedza atbildi, apstiprinot, ka par izaicinājumu ir informēti: "Lorens, apsveikumi par sava sapņa piepildījumu. Mairis Briedis? Tas jau ir cits līmenis... Edij Hērn, ķersimies pie lietas!"

Hērns, kurš tiešā veidā iesaistīts boksa supercīņas Džošua-Fjūrijs organizēšanā, britu medijiem apliecināja, ka Okolijam pēc čempiona titula izcīnīšanas krūzeru svara kategorijā nemaz tik daudz iespēju vairs nav palicis, un Hērns piekrita, ka tieši Briedis būtu loģisks nākamais pretinieks Okolijam.

"Briedis ir šīs svara kategorijas pirmais numurs," teica Hērns. "Domāju, ka, ja Lorenss pārspēs Briedi, tad viņam nav lielas jēgas dzīties pakaļ pārējiem tituliem un kaut ko vēl pierādīt. Briedis ir lielisks bokseris, taču neredzu viņam variantus, lai pārspētu Okoliju."

"Lorensam nav palicis ilgs laiks krūzeru divīzijā," teica "Matchroom Boxing" priekšnieks. "Viņa pārcelšanās uz smagsvariem ir neizbēgama. Domāju, ka tas varētu notikt pēc kāda gada. Pēc cīņas, kurā viņš tādam labam bokserim kā Glovackim nedeva pilnīgi nekādus variantus, Okolija potenciāls izskatās milzīgs."

Hērns arī norādīja, ka nevēlas, lai Okolijs tagad lieki tērētu laiku ar titula aizstāvēšanu vai cīņām pret bokseriem, kas rangā ir zemāk: "Pa taisno iesim pēc čempiona jostām un tad uz smagsvariem."

Krūzeru svara kategorijā Briedis ir trīskārtējs čempions – iepriekš viņam piederējuši arī WBC un WBO tituli -, kā arī lineālais čempions (šo godu var iegūt tikai, vai nu pieveicot iepriekšējo lineālo čempionu vai uzvarot cīņā starp ranga pirmajiem diviem numuriem, ko Briedis paveica pret Dortikosu). Vēl krūzeros čempionu jostas ir Kongo bokserim Ilungam Makabū (WBC čempions) un francūzim Arsenam Golamirjanam.

Britu medijs "Sky Sport" šajā sakarā citē bijušo čempionu šajā svara kategorijā Toniju Beljū, kurš savu karjeru jau noslēdzis. Jāatgādina, ka tieši Beljū bija Brieža ceļā uz viņa pirmo pasaules čempiona titulu – Briedis bija izcīnījis obligātā pretendenta statusu, taču Beljū to tā arī nepagodināja ar atbildi un izvēlējās pāriet uz smagsvariem, no titula atvadoties bez cīņas pret Briedi.

"Pret Briedi Okolijam būtu sarežģīta cīņa. Briedis nav nekāds vientiesis," piesardzīgāk nekā Hērns noskaņots bija Beljū. "Briedis ir ļoti gudrs, viņam būs savs cīņas plāns. Okolijam tas būtu pavisam cita līmeņa pretinieks nekā tagad bija Glovackis. Arī Makabu būtu bīstams, viņa sitiena spēks ir labi zināms, arī tur būtu jāuzmanās."

"Taču es Okoliju tāpat uzskatu par favorītu abās šajās cīņās," teica Beljū. "Tā es saku viņa boksēšanas stila un spēka dēļ, kā arī tādēļ, ka Okolijs spēj radīt ap sevi tādu auru. Turklāt viņš turpina attīstīties un izskatās labāks līdz ar katru nākamo cīņu."

Jānorāda, ka Briedis pēc cīņas ar Dortikosu pamazām noskaņojās pārejai uz smagsvariem, kam pieskaņoja arī savus treniņus, taču publiski vēl ne viņš, ne viņa komanda ne brīdi neizslēdza iespēju, ka attiecīga piedāvājuma gadījumā varētu aizvadīt cīņu vēl šajā divīzijā. Briedis nesen bija pārrunas ar poļu smagsvaru Mariušu Vahu, taču Brieža menedžeris uzsvēris, ka cīņas sarīkošanai ir vairākas organizatoriskas problēmas pandēmijas radīto apstākļu dēļ. Ja cīņu uzņemtu Hērns un "Matchroom Boxing", nevis būtu jārīko pašiem, tad daļa šo problēmu varētu atkrist, tiesa, teorētiski Briedis kā cīņas pirmais numurs var uzstāt uz cīņas aizvadīšanu Latvijā.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/boxing/ne...
Hearn: Okoliemu nie zostało wiele walk w junior...


, 2021-03-21 18:22, pirms 3 gadiem
Tukša pļāpāšana 😆 vnk grib uzsist cenu, bet arī ja Briedis piekritīs, Okolijs dabūs pamatīgi štangā, jo Brieža sitiens ir citā līmenī. Ja godīgi negribās šo cīņu, labāk iet uz smagsvariem
Slēpts komentārs: Pidrinkjis
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans
, 2021-03-21 19:00, pirms 3 gadiem
Pidrinkjis rakstīja: Visi bāleliņi kas te tagad noliks Okoliju jautājums jums: Kā jūsuprāt Briedis tiks klāt viņam ringā? Briedis ir tikai apmēram 1,85m garš. Okolijs viņu tāpat kā poli nemaz nelaidīs klāt. Un tie kas saka ka Okolijs neko neparādīja vakrdienas cīņā, es teiktu ka viņs "iesvīda" tikai tik daudz cik bija nepieciešams. Jeb citiem vārdiem sakot viņam potenciāls ar tādu augumu ir daudz lielāks nekā Briedim. Ne velti viņš nevienam vēl nav zaudējis.
Žēl, ka esam zaudējuši tādu boksa talantu kā Porziņģis ... varbūt Pasečņiks var mēģināt ? ...
, 2021-03-21 19:06, pirms 3 gadiem
Pidrinkjis rakstīja: Visi bāleliņi kas te tagad noliks Okoliju jautājums jums: Kā jūsuprāt Briedis tiks klāt viņam ringā? Briedis ir tikai apmēram 1,85m garš. Okolijs viņu tāpat kā poli nemaz nelaidīs klāt. Un tie kas saka ka Okolijs neko neparādīja vakrdienas cīņā, es teiktu ka viņs "iesvīda" tikai tik daudz cik bija nepieciešams. Jeb citiem vārdiem sakot viņam potenciāls ar tādu augumu ir daudz lielāks nekā Briedim. Ne velti viņš nevienam vēl nav zaudējis.
Tādu jautājumu var uzdot tikai kāds, kas no boksa ne bū ne bē.
Polim vispār kājas, kā divi mieti. Kā viņš var būt top10 krūzeros nav ne jausmas.
, 2021-03-21 19:08, pirms 3 gadiem
Briedim ar Okoliju varetu būt lielas problēmas dēļ auguma pārsvara.Daudzi laikam nezin vai negrib atcerēties cīnu, kurā Briedis zaudēja.Es nerunāju par Usiku.Es runāju par čehu bokseri, kuram Briedis zaudēja.Tiev garš čehs, kuram uz sitiena neatceros vārdu, pat klāt netika
, 2021-03-21 19:14, pirms 3 gadiem
Briedim jācīnās ar Okoliju.
Gaidot mistisku labu piedāvājumu smagsvaros, viņš beigās var nedabūt neko.
Arī šajā cīņā viņš dabūtu labu naudu.
, 2021-03-21 19:21, pirms 3 gadiem
Ne mums te spriest, ko Mairim darīt! Kā pasaules pirmais numurs izlems, atkārtoju, pasaules pirmais numurs, tā arī būs. Komentāri nav pat kaķa urīna vērti...
, 2021-03-21 19:25, pirms 3 gadiem
Viss atkarīgs no tā cik Hērns naudu dos Briedim, citu jautājumu te vispār pat nepastāv!

Domāju ka ja cīņa notiks tad šī noteikti būtu Maira naudīgākā cīņa viņa boksa karjerā!

Šī cīņa noteikti notiktu Londonā un tā būtu izcila skatuve lai sevi atrādītu lielajai boksa publikai (promouteriem) lai tiktu uz vēl naudīgāku smagsvaru cīņu, bet ir jāuzvar Okolijs!!
, 2021-03-21 19:28, pirms 3 gadiem
ingusbargais rakstīja: Briedim ar Okoliju varetu būt lielas problēmas dēļ auguma pārsvara.Daudzi laikam nezin vai negrib atcerēties cīnu, kurā Briedis zaudēja.Es nerunāju par Usiku.Es runāju par čehu bokseri, kuram Briedis zaudēja.Tiev garš čehs, kuram uz sitiena neatceros vārdu, pat klāt netika
Šis ir pavisam cits Briedis nekā toreiz, tur pat nav jēgas salīdzināt!!

Ir arī garie puikas pa šiem pēdējiem 5-6 gadiem labi no Maira pa seju norāvušies!
, 2021-03-21 19:33, pirms 3 gadiem
Ja skatāmies pēc augumiem tad tādam džekam kā Valujevam bija jābūt boksa leģendai!!

Bet vai viņu tādu atceramies?
, 2021-03-21 19:43, pirms 3 gadiem
Riskanta cīņa, ja zaudē - par smagsvariem var aizmirst. Ja uzvar, var noderēt, bet vecums arī nav vairs pareizajā pusē.
, 2021-03-21 19:49, pirms 3 gadiem
Ir vairākas stratēģijas, kā apspēlēt garāku pretinieku, un Mairis noteikti ir tas, kuram ir pietiekoši liela pieredze pret tādiem pretiniekiem... kaut vai tas pats Usiks bija garāks par Mairi, tomēr, kā mēs atceramies, cīņa bija ļoti līdzvērtīga. Galvenais šajā visā būs sagatavošanās (Mairim būs jādomā ar galvu) un noskaņošanās cīņai. Glovackis nebija gatavs, tāpēc arī ātri vien dabūja pa ķobi. Domājams, ka arī COVID 19 atstāja savu iespaidu uz Glovacka sniegumu.
, 2021-03-21 19:54, pirms 3 gadiem
ingusbargais rakstīja: Daudzi laikam nezin vai negrib atcerēties cīnu, kurā Briedis zaudēja.Es nerunāju par Usiku.Es runāju par čehu bokseri, kuram Briedis zaudēja.Tiev garš čehs, kuram uz sitiena neatceros vārdu, pat klāt netika
Par kādu čehu tu tur murgo? Profos Mairis tikai viens zaudējums. Amatieros arī, bet ne čeham.
, 2021-03-21 20:21, pirms 3 gadiem
Oukolijs ir ļoti bīstams pretinieks Mairim, bet noteikti taktiski viņu varētu pieveikt izsitot no komforta zonas.
, 2021-03-21 20:36, pirms 3 gadiem
Hērns gan daudz nedomājot sūta savu zaļo puikiņu vellam tieši nagos un rīklē. Briedis noteikti nebūs tik sliktā fiziskā formā, tik lēns un bezcerīgs, kā Glovackis.
, 2021-03-21 20:47, pirms 3 gadiem
Mairim padodas tās šokolādes samizot
, 2021-03-21 20:48, pirms 3 gadiem
Ne tādi vien mellie plātīzeri no Maira pa tauri dabūjuši!
, 2021-03-21 21:25, pirms 3 gadiem
Horvātam Ivicam Bacurinam zaudēja. 2011.gadā.
, 2021-03-21 21:37, pirms 3 gadiem
Nu nene nav šaubu,kad okolijs ir spēcīgs,bet ir viena lieta,Maira kustības,cīņas plānu,sitienus nevar salidzinat ar Glovaci ko jūs......
, 2021-03-21 21:40, pirms 3 gadiem
Tu esi tik labs,cik Tev atlauj pretinieks,ja pretinieks nesit tad ir attiecigs rezultāts....
, 2021-03-21 21:44, pirms 3 gadiem
Okolie tādu kalibru kā briedi savā karjerā preti vel nav jutis redzējis,boksa pieredze ar top 10 ir tikai lēnais nevarigais glowackis...
, 2021-03-21 21:46, pirms 3 gadiem
Protams jautājums, kāda stāvoklī kondzicijā šobrit ir Briedis tas ir jautājums aktuāls...
, 2021-03-21 22:21, pirms 3 gadiem
Lai kā gribētos, lai šī izklasītos pēc tukšas muldēšanas, tomēr jāatzīst, ka Briedim būtu reāli grūti tikt pie punktiem pret Okoliju. Viņš daudz labāk māk izmantot savas garās rokas un arī augumu nekā to dara Dortikoss. Briedim varētu reāli sanākt arī zaudējums.
, 2021-03-21 22:28, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Lai kā gribētos, lai šī izklasītos pēc tukšas muldēšanas, tomēr jāatzīst, ka Briedim būtu reāli grūti tikt pie punktiem pret Okoliju. Viņš daudz labāk māk izmantot savas garās rokas un arī augumu nekā to dara Dortikoss. Briedim varētu reāli sanākt arī zaudējums.
Jocīgs vai? Pret kustīgu un ātru Usiku varēja visu cīņu boksēt tuvu līdzvērtīgam, bet pret Okoliju, kurš ir statisks miets, nespēj uztaisīt vairāk kā vienu kombināciju no diviem sitieniem, Briedim būs grūtības?)
, 2021-03-21 22:58, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jocīgs vai? Pret kustīgu un ātru Usiku varēja visu cīņu boksēt tuvu līdzvērtīgam, bet pret Okoliju, kurš ir statisks miets, nespēj uztaisīt vairāk kā vienu kombināciju no diviem sitieniem, Briedim būs grūtības?)
Es teiktu patiesība kaut kur pa vidu, jo Briedis jaunāks nepaliek un jāsaka kā ir pēc Usika cīņas vairs nav bijušas cīņas, kur Briedis būtu tik labs.
, 2021-03-21 23:00, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jocīgs vai? Pret kustīgu un ātru Usiku varēja visu cīņu boksēt tuvu līdzvērtīgam, bet pret Okoliju, kurš ir statisks miets, nespēj uztaisīt vairāk kā vienu kombināciju no diviem sitieniem, Briedim būs grūtības?)
Viņš Glovacki vispār sev nepielaida tuvumā. Gaidīju no Okolija ne pārāk gudru boksu, bet beigās viņš labi parādīja tieši savas spējas kontrolēt cīņu. Lai arī Glovackis nebija labākais fons, lai redzētu reālās spējas, bet cīņa sanāca vienos vārtos. Usiks labi kustējās, bet viņam nebija tādas auguma priekšrocības. Jebkurā gadījumā Okolijs ir "tumšais zirdziņš" krūzeros, kurš vēl var parādīt visādus brīnumus.
, 2021-03-21 23:11, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Jocīgs vai? Pret kustīgu un ātru Usiku varēja visu cīņu boksēt tuvu līdzvērtīgam, bet pret Okoliju, kurš ir statisks miets, nespēj uztaisīt vairāk kā vienu kombināciju no diviem sitieniem, Briedim būs grūtības?)
Protams ari melnais gatavosies speciali briedim,bet briedim kulakos ir akmeņi un tas presings reti kurš iztur ,šitais ir duradolas tips....Kad viņš izlaidis pāris breiža sitienus tad izmainīsies ka visi,usiks pats teica ta bija ELLE kas viņam bija jaiztur.
, 2021-03-22 00:11, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Viņš Glovacki vispār sev nepielaida tuvumā. Gaidīju no Okolija ne pārāk gudru boksu, bet beigās viņš labi parādīja tieši savas spējas kontrolēt cīņu. Lai arī Glovackis nebija labākais fons, lai redzētu reālās spējas, bet cīņa sanāca vienos vārtos. Usiks labi kustējās, bet viņam nebija tādas auguma priekšrocības. Jebkurā gadījumā Okolijs ir "tumšais zirdziņš" krūzeros, kurš vēl var parādīt visādus brīnumus.
Glovackis vēl nekad nav tik slikti izskatījies. Viņa kļūda bija tikai viena, iznākt ringā esot tik sliktā formā. Esi redzējis Glovacka boksu normālā izpildījumā? Pret Usiku, pret Huku? Tur bija pavisam cits bokss. Pret to Glovacki Okolijam nebūtu iespēju palikt uz kājām
, 2021-03-22 00:12, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Es teiktu patiesība kaut kur pa vidu, jo Briedis jaunāks nepaliek un jāsaka kā ir pēc Usika cīņas vairs nav bijušas cīņas, kur Briedis būtu tik labs.
Jaunāks nepaliek, bet šur tur ir pielicis arī klāt. Jā, viņam bija vairākas čābīgas cīņas, bet tad jau pēdējā atkal bija ļoti pat ok
, 2021-03-22 00:15, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Viņš Glovacki vispār sev nepielaida tuvumā. Gaidīju no Okolija ne pārāk gudru boksu, bet beigās viņš labi parādīja tieši savas spējas kontrolēt cīņu. Lai arī Glovackis nebija labākais fons, lai redzētu reālās spējas, bet cīņa sanāca vienos vārtos. Usiks labi kustējās, bet viņam nebija tādas auguma priekšrocības. Jebkurā gadījumā Okolijs ir "tumšais zirdziņš" krūzeros, kurš vēl var parādīt visādus brīnumus.
Okolijam nekas nebija jārāda, Glovackis jau no cīņas sākuma bija neiekustināms mironis. Iziet uz šo cīņu, tā bija milzīga kļūda.
, 2021-03-22 02:14, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Glovackis vēl nekad nav tik slikti izskatījies. Viņa kļūda bija tikai viena, iznākt ringā esot tik sliktā formā. Esi redzējis Glovacka boksu normālā izpildījumā? Pret Usiku, pret Huku? Tur bija pavisam cits bokss. Pret to Glovacki Okolijam nebūtu iespēju palikt uz kājām
Glovackim pret Usiku absolūti nebija nekādu variantu. Visu cīņu aizstāvējās. Krūzeros topā nonāca tikai tādēļ, ka tobrīd šajā svara kategorijā bija diezgan liela nabadzība konkureces ziņā. Tas pats Huks tādā pašā veidā nokļuva spicē. Kājās abiem kustības galīgi nekādas.
, 2021-03-22 02:33, pirms 3 gadiem
Domāju, ka Okolijs arī Dortikosam zaudētu. Pret formā esošu Briedi nekādu variantu.
, 2021-03-22 03:11, pirms 3 gadiem
puslaiks rakstīja: Glovackim pret Usiku absolūti nebija nekādu variantu. Visu cīņu aizstāvējās. Krūzeros topā nonāca tikai tādēļ, ka tobrīd šajā svara kategorijā bija diezgan liela nabadzība konkureces ziņā. Tas pats Huks tādā pašā veidā nokļuva spicē. Kājās abiem kustības galīgi nekādas.
Nevajag pārspīlēt, esmu tās cīņas skatījies pilnā garumā vairākas reizes, Glovackis taktiski ir gudrs, pietiekami labs tehniski, prot jaukt kārtis, paboksēt netīri utml. Aizstāvējās, jo arī nav uzbrūkošā tipa bokseris,vairāk uz pretuzbrukumiem un kļūdu paviršību izmantošanu. Kājas tā pa īstam ātras un kustīgas laikam ir tikai Usikam.
, 2021-03-22 04:37, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Nevajag pārspīlēt, esmu tās cīņas skatījies pilnā garumā vairākas reizes, Glovackis taktiski ir gudrs, pietiekami labs tehniski, prot jaukt kārtis, paboksēt netīri utml. Aizstāvējās, jo arī nav uzbrūkošā tipa bokseris,vairāk uz pretuzbrukumiem un kļūdu paviršību izmantošanu. Kājas tā pa īstam ātras un kustīgas laikam ir tikai Usikam.
Protams, mazliet pārspīlēju, bet pret Usiku nekādu variantu polim nebija. Šobrīd arī Briedis ļoti labi kustās kājās. Uzskatu, ka kruizeros neviens šobrīd nevar Briedi noboksēt. Tad ir Dortikoss ar Makabu un tikai pēc tam nāk visi pārējie.
Mairis Briedis. Foto: Zumapress.com/Scanpix
34

Briedis pēc gada pauzes atgriežas ringā un 21. jūlijā cīnīsies Edinburgā

Latviešu bokseris Mairis Briedis (28-2, 20 KO) aizvadīs 31. cīņu savā profesionālā boksera karjerā, 21. jūlijā Skotijā, Edinburgā tiekoties ar mazpazīstamo britu bokseri Džonu Makalumu (13-2, 0 KO). Par cīņu Briedis pats paziņojis sociālajos tīklos.
Kristaps Zutis.
65

Zutis atbild Briedim: ''Tu esi aizmirsis, kurš tev deva kāpostu dzīvei''

Mairis Briedis vakar tika izslēgts no ''TM Fighting'' komandas. To bokseris šodien komentēja savā ''Instagram'' profilā, bet atbildi parādā nepalika arī ''TM Fighting'' biedrs Kristaps Zutis, uzskaitot, kā komanda palīdzējusi Briedim.
Mairis Briedis pret Džeju Opetaiju. Foto: EPA/Scanpix
22

''TM Fighting'' izslēdz Briedi no komandas viņa nostājas par Ukrainas karu dēļ

Latvijas profesionālā cīņas sportu komanda ''TM Fighting'' savā ''Facebook'' kontā paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar bokseri Mairi Briedi, kurš nav izteicis nosodījumu par Krievijas uzsākto karu Ukrainā.