Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vienošanās ar austrālieti ir tuvu, pēc cīņas Brieža komanda izaicinās Okoliju

Vienošanās ar austrālieti ir tuvu, pēc cīņas Brieža komanda izaicinās Okoliju
Mairis Briedis. Foto: BoxingScene

Latvijas vadošā boksera un IBF un The Ring pirmā smagā svara pasaules čempiona Maira Brieža (28-1, 20 KO) menedžeris Raimonds Zeps šovakar viesojās Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija", apstiprinot, ka nākamā cīņa nākamā gada sākumā acīmredzot būs Austrālijā pret IBF obligāto pretendentu Džeju Opetaiu (20-0, 16 KO).

"Visticamāk, zinām, kam mēs gatavojamies un uz ko mēs gatavojamies. Mairis ar treneri ir Ēģiptē un jau strādā. Visprecīzākais apzīmējums laikam būtu, ka mēs esam fināla fāzē, lai parakstītu vienošanos ar austrāliešiem par cīņas aizvadīšanu pret Džeju Opetaiu. Aizkavēšanās ir tikai birokrātisku nianšu dēļ – galvenās lietas jau ir atrunātas," sacīja Zeps.

Uz cīņas rīkošanu pašlaik pretendējot divas pilsētas – Sidneja un Brisbena -, un Zeps saka, ka vietējās pašvaldības un varas iestādes esot ļoti pretīmnākošanas organizatorisko nianšu sakarā. "Man pat zināmā mērā tas bija pārsteigums, cik ļoti pat valsts līmenī Austrālijā gaidot šo cīņu, - ne no viena vien cilvēka no Austrālijas puses esmu dzirdējis, ka šī varētu būt otrā lielākā boksa cīņa Austrālijā aiz Menija Pakjao cīņas pret vietējo bokseri [Džefu Hornu], kas notika stadionā. Pašlaik stadionu viņi nevar vākt, jo par to nevar vienoties, bet tā noteikti būs liela arēna. Šī cīņa Austrālijā būs, tā saucamajā, pay-per-view režīmā [skatītājam jāpērk tiesības skatīties spēli televīzijā – A.S.], un plānots, ka arī arēnu izpārdos ļoti ātri, jo paši austrālieši saka, ka vietējo interese par cīņu būšot milzīga."

Vēl septembrī Briedi publiski izaicināja WBO čempions Lorenss Okolijs (17-0, 14 KO), un Zeps atzina, ka arī Brieža puse vēlējusies šādu cīņu: "Šī cīņa nekur tālu plauktiņā nav nolikta, un domāju, ka tā vēl ir tepat aiz stūra. Taču reāls piedāvājums no viņu puses nesekoja, un viņi zināja, ka mums ir ierobežots laiks obligātā pretendenta dēļ. Domāju, ka Okolijs pats ļoti gribētu šo cīņu, bet viņa un viņa pārstāvju domas nesakrīt – viņi varbūt vēl grib nedaudz pagaidīt un paskatīties. Vai viņu piedāvājums sekos pēc cīņas pret Opetaiu? Jebkurā gadījumā no mūsu puses šāds piedāvājums sekos. Ja vēlme būs, tad būs. Ja mēs būtu cīnījušies pret Okoliju, tad tāpat būtu jācīnās pret abiem, jo Opetaia no obligātā kandidāta statusa nekur nepazustu. Tas nav – viens vai otrs. Tas ir – pret kuru pirmo un pret kuru otro."

Mairis Briedis sociālajos tīklos vairākkārt publiski izaicinājis interneta slavenības Džeiku un Loganu Polus, taču Džeiks Pols 18. decembrī aizvadīs atkārtotu cīņu pret bijušo UFC čempionu Taironu Vudliju. "Mēs zinām, ka viņi ļoti ātri painteresējās pie attiecīgiem cilvēkiem, kas ir Mairis un ko tas nozīmē. Jūtūberiem šāda cīņa nevar iedot nekādu pievienoto vērtību – nekādu! Zaudējot viņiem tā visa izklaide beigtos, bet ko viņi iegūtu uzvarot? Īstermiņā – neko, ilgtermiņā – jāaizstāv tituls pret tāda paša līmeņa bokseri, kam viņi vienkārši nav gatavi. Un procentuālā iespēja uzvarēt Mairi droši vien būtu līdzīga kā zibens spēriens no skaidrām debesīm," bilda Zeps.

Izmantotie resursi:
https://ltv.lsm.lv/lv/raksts/06.12....


, 2021-12-07 07:52, pirms 2 gadiem
Domāju tā ir liela dāvana Austrālijas latviešiem, tie jau tur arī diezgan daudz dzīvo! Lai tik savacas
, 2021-12-07 09:55, pirms 2 gadiem
Šķiet, pirmo reizi Brieža komanda skaļi izsakās par nākamo cīņu, pirms plānotā vēl nav galā.
, 2021-12-07 16:15, pirms 2 gadiem
baisulis rakstīja: Šķiet, pirmo reizi Brieža komanda skaļi izsakās par nākamo cīņu, pirms plānotā vēl nav galā.
Zeps tak negribēja neko konkrēti teikt. Pielauza viņu visu izstāstīt. Nu i labi ka tā.
, 2021-12-07 18:47, pirms 2 gadiem
Okolijs ir vienīgais cienījamais bokseris un pretinieks no kura visdrīzāk mūsu tiktokeris dabūs pa muti..
Briedim karjerā ir bijis tikai viens nopietns pretinieks, Usiks un kaut arī tad Usiks nebija savā labākajā formā, bet Briedim tur nebija variantu, apstrādāja kā mazo.
, 2021-12-07 19:47, pirms 2 gadiem
Geiropa rakstīja: Okolijs ir vienīgais cienījamais bokseris un pretinieks no kura visdrīzāk mūsu tiktokeris dabūs pa muti..
Briedim karjerā ir bijis tikai viens nopietns pretinieks, Usiks un kaut arī tad Usiks nebija savā labākajā formā, bet Briedim tur nebija variantu, apstrādāja kā mazo.
Dzirdējām, dzirdējām jau par Okoliju, vari kāpt atpakaļ uz galda.

Tavs peda viedoklis te tāpat nav interesants
Mairis Briedis. Foto: Zumapress.com/Scanpix
34

Briedis pēc gada pauzes atgriežas ringā un 21. jūlijā cīnīsies Edinburgā

Latviešu bokseris Mairis Briedis (28-2, 20 KO) aizvadīs 31. cīņu savā profesionālā boksera karjerā, 21. jūlijā Skotijā, Edinburgā tiekoties ar mazpazīstamo britu bokseri Džonu Makalumu (13-2, 0 KO). Par cīņu Briedis pats paziņojis sociālajos tīklos.
Kristaps Zutis.
65

Zutis atbild Briedim: ''Tu esi aizmirsis, kurš tev deva kāpostu dzīvei''

Mairis Briedis vakar tika izslēgts no ''TM Fighting'' komandas. To bokseris šodien komentēja savā ''Instagram'' profilā, bet atbildi parādā nepalika arī ''TM Fighting'' biedrs Kristaps Zutis, uzskaitot, kā komanda palīdzējusi Briedim.
Mairis Briedis pret Džeju Opetaiju. Foto: EPA/Scanpix
22

''TM Fighting'' izslēdz Briedi no komandas viņa nostājas par Ukrainas karu dēļ

Latvijas profesionālā cīņas sportu komanda ''TM Fighting'' savā ''Facebook'' kontā paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar bokseri Mairi Briedi, kurš nav izteicis nosodījumu par Krievijas uzsākto karu Ukrainā.