Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2958, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brieža prasība cīņai pret Okoliju - honorārs vismaz miljona apmērā

Brieža prasība cīņai pret Okoliju - honorārs vismaz miljona apmērā
Mairis Briedis. Foto: World Boxing Super Series

Iepriekšējās nedēļās tikusi apspriesta Maira Brieža iespējamā cīņa pret britu bokseri Lorensu Okoliju, un Brieža proumouters Kalle Zauerlands raidījumā "Betfred Boxing Show" norādīja, ka sarunas par šādu cīņu patiešām ir sākušās, taču Brieža puse šo uzskata par finansiāli, nevis sportiski izdevīgu cīņu, attiecīgi bez honorāra septiņciparu skaitļa apmērā cīņas iespēju neizskatīs.

Pēc uzvaras pār Kšištofu Glovacki un WBO pasaules čempiona titula iegūšanas Lorenss Okolijs meta publisku izaicinājumu Mairim Briedim, aicinot viņu uz titulu apvienošanas cīņu. Šo izaicinājumu atbalstīja arī Okolija promouters Edijs Hērns, viens no šobrīd ietekmīgākajiem cilvēkiem pasaules boksā, kamēr Briedis pats intervijā "ProBoxingFans" atzina, ka Okolijs būtu vienīgais, kura dēļ viņš būtu gatavs aizkavēt savu plānoto pāreju uz smagsvariem.

Šodien publicētajā "BetFred Boxing Show" raidījumā Kalle Zauerlands, kura uzņēmums "Team Sauerland" šonedēļ oficiāli pievienojās slavenajai "Wasserman" aģentūrai un šobrīd pazīstams kā "Wasserman Boxing", sniedza savus komentārus par Brieža un Okolija iespējamo cīņu, un Brieža promouters skaidri un gaiši norādīja, ka Mairim šī cīņa interesanta būs tikai no finansiālā skatu punkta.

"Situācija ir tāda, ka Latvijā vasarā cīņu sarīkot, visticamāk, nevarēs," atzina Zauerlands. "Man šonedēļ bija saruna ar Ediju (Hērnu), un visu cieņu viņam, ka tā patiešām bija saruna, nevis tikai "Sky" intervijā sataisīts troksnis un kaut kas ierakstīts sociālajos tīklos. Viņš tiešām piezvanīja un runāja par cīņu, teica, ka viņu puse ir ieinteresēta."

"Es runāju ar Mairi par šo, un viņš ir... Nu, skaidrs, ka šis būs finansiāls lēmums," paskaidroja Zauerlands. "Mairim vairs nekas nav jāpierāda krūzeru divīzijā. Okolijs var saukt, kliegt, sist un dancot, cik daudz vien vēlas, bet nu skatāmies uz faktiem. Un šeit es negribu neko negatīvu teikt par "Sky" televīziju vai Ediju, taču jūs nevarat salīdzināt Okoliju ar Briedi. Briedis ir trīskārtējs pasaules čempions."

Zauerlands uzslavēja Okoliju par viņa boksera prasmēm, taču pauda savus iebildumus, ka Okolijs tiek prezentēts ar stāstu, ka no nulles ticis līdz pašai augšai: "Visu cieņu Okolijam, taču es boksā zinus šādus stāstus, un šis nav viens no tiem. Manuprāt, šis stāsts ir galīgi garām, pilnīgas muļķības. Forši pagriezts stāsts, bet es neesmu fans."
"Bet cīņa pret Briedi? Jā, tā būtu interesanta cīņa, ja viņi ir gatavi par to maksāt," teica Zauerlands. "Viņi zina, par kādu naudu ir runa, tā ir summa ar septiņiem cipariem. Tā ka – parādiet mums naudu, un tad varam runāt par cīņu."

Briedis iepriekš piedalījies divās Supersērijas sezonās, kurās bokseru honorāri publiski netika nosaukti, taču tika lēsts, ka šīs summas ir krietni lielākas nekā iespējams nopelnīt ar cīņām šajā svara kategorijā ārpus Supersērijas. Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, Okolija honorārs par cīņu decembrī tika minēts 250 tūkstošu vērtībā, kamēr Glovackis tagad par savu cīņu Anglijā saņēma summu apmēram 200 tūkstošu eiro apmērā. Brieža promouteri gan noteikti var argumentēt, ka viņa honorāram jābūt daudz lielākam, taču Zauerlands piesauc apmēram jau piecreiz lielāku summu.

Briedim turklāt jau ir panākta principiāla vienošanās par nākamās cīņas aizvadīšanu pret poļu smagsvaru Mariušu Vahu. Šīs cīņas noorganizēšanā gan vēl ir daudz problēmu Covid-19 dēļ, taču mūsu portāls noskaidroja, ka savstarpēja vienošanās ir parakstīta. Abas puses gan saprot, ka cīņas aizvadīšana ne tuvu nav garantēta, un arī Vahs izskata rezerves variantus pavasara otrajai pusei vai vasarai, taču līgumā esot punkts, ka par cita varianta izvēlēšanos jāveic finansiāla kompensācija otrai pusei, kas attiecas arī uz Briedi.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/watch/?v=7...


Slēpts komentārs: Buhanka
, 2021-04-01 18:36, pirms 3 gadiem
Pārāk maz, 4 vismaz vajadzētu būt!
, 2021-04-01 18:50, pirms 3 gadiem
šodien uzzināju, ka sportā rakstīt par naudu un komentēt to nav labais tonis!
kaut kādi bomāri to tik darot...
Slēpts komentārs: aksels82inbox.lv
, 2021-04-01 19:05, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: šodien uzzināju, ka sportā rakstīt par naudu un komentēt to nav labais tonis!
kaut kādi bomāri to tik darot...
Sportacentrs kā vienmēr līmenī tur
, 2021-04-01 20:08, pirms 3 gadiem
Kas gan ir miljons mūsdienu boksā? Un Okolijam uzvaru pār Briedi vajag. Tā ka pilnīgi pareizi.
, 2021-04-01 20:29, pirms 3 gadiem
Pilnigi pareizi ne mazak kaa miljonu. Vajag uztaisit iisu video kur Mairis saka Es tevi nokautēšu pirmajās 10 sekundēs.
Slēpts komentārs: RobertsR
, 2021-04-01 21:12, pirms 3 gadiem
Domaju ka tiesam Briedi nav interesanrs arpus ringa. Un ringa ari nav baigi interesants tas vins stils. Lai jau prasa limonu, moz ka dabus, lai nopelna un iet pensija. Smagajos vinam tapat nav ko meklet, vienigi ja 40 gadigus miltu maisus dauzit.
, 2021-04-01 21:12, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: šodien uzzināju, ka sportā rakstīt par naudu un komentēt to nav labais tonis!
kaut kādi bomāri to tik darot...
Labs pat smiekli sanāca.
, 2021-04-01 21:27, pirms 3 gadiem
Par miljonu es izietu ringā pret jebkuru. Uztaisītu šovu, nokostu lellei galvu, apgūtu dusmīgu skatienu un pēc pirmā sitiena smuki apveltos un paliktu guļot. Piedāvājumā ietilpst arī kafija ar bulciņu
, 2021-04-01 21:41, pirms 3 gadiem
Ontario rakstīja: Domaju ka tiesam Briedi nav interesanrs arpus ringa. Un ringa ari nav baigi interesants tas vins stils. Lai jau prasa limonu, moz ka dabus, lai nopelna un iet pensija. Smagajos vinam tapat nav ko meklet, vienigi ja 40 gadigus miltu maisus dauzit.
Briedis ir gudrs labs,tehnisks bokseris,kurš spēj cīņas laikā pielāgoties.
Viņš ļoti patīk boksa ekspertiem,kuri spēj novērtēt viņa sniegumu.
Parastajam līdzjutējam ideāls bokss ir Kimbo Slaiss KO bomžus pagalmā.
, 2021-04-01 21:53, pirms 3 gadiem
Briedis savāks ļimaku un nokautēs Okoliju
, 2021-04-01 22:46, pirms 3 gadiem
Buhanka rakstīja: Nu nav viņš miljonu vērts, pārāk neinteresants tirgum, medijiem.
Ei, vates galva!
, 2021-04-01 23:12, pirms 3 gadiem
Aizmirstot par biznesu - no manas puses cīņas pret spēcīgākajiem savā svarā kategorijā ļoti interesētu. Cīņas pret smagsvariem, kas nav ar neko īpaši ievērojami, bet ir smagāki par Briedi, mani īpaši neinteresē. Varbūt labs lēmums no biznesa viedokļa, bet no sportiskā paliek neinteresanti. Nepārspīlējot - vairāk interesē šobrīd Bolotņika nākamā cīņa, ja Briedis cīnīsies ar to pašu Vahu.
, 2021-04-01 23:18, pirms 3 gadiem
Slēpts komentārs: x2 rakstīja: Pilnigi pareizi ne mazak kaa miljonu. Vajag uztaisit iisu video kur Mairis saka Es tevi nokautēšu pirmajās 10 sekundēs.
Jau bija video ar Briedi un kleperi
, 2021-04-01 23:21, pirms 3 gadiem
Cīņu mierīgi var rikot Krievijā ar pilnām tribīnēm, vienīgi vai tur kādam šāds macš interesētu!
, 2021-04-02 00:59, pirms 3 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Briedis ir gudrs labs,tehnisks bokseris,kurš spēj cīņas laikā pielāgoties.
Viņš ļoti patīk boksa ekspertiem,kuri spēj novērtēt viņa sniegumu.
Parastajam līdzjutējam ideāls bokss ir Kimbo Slaiss KO bomžus pagalmā.
Šitas labs koments Pilnīgi piekrītu.
, 2021-04-02 08:31, pirms 3 gadiem
Te tak komentē cilvēki, kas ne reizi nav nosparingojuši pat 1 round. Nevajag nopietni uztver tādus komentārus, kam nav pievienotās vērtības
, 2021-04-02 09:23, pirms 3 gadiem
Te nav nekāda sakara starp sparingošanu un šiem komentāriem
Acīmredzot komentē finanšu eksperti, vienīgi tiek izteikti apgalvojumi bez konkrētiem argumentiem.

Lai Briedis varētu sańemt to vismaz miljonu ir jāanalizē, kas un cik būtu gatavi maksāt, kam tāda cīńa liktos interesanta un kur veidotos ieńēmumu pozīcija
Personīgi es skatītos un būtu gatavs maksāt naudu par šo cīńu, gan klātienē, gan TV, tāpat vēl daudzi latvieši. Bet tas ir łoti niecīgs % no kopējās auditorijas. Arī citur šis mačs daudzus noteikti interesētu, bet kā undercard cīńa kādam teorētiskam fūrija supermačam tas nevelk uz šo summu. Bet kā galveno īventu-
Nu hvz, - neesmu milzu eksperts honorāros šajā svara kategorijā, bet papētot publiski izskanējušos tiem pašiem Glovackim, Hukam, Usikam utt, - nu nav tur tādi cipari! Un tie ir bokseri no daudzmiljonu valstīm ar potenciāli lielu auditoriju
Bet nu lai izdodas - Mairis to ir pelnījis! Lai ierāda vietu tam garajam kurinātājam
, 2021-04-02 11:25, pirms 3 gadiem
Dzimmiy rakstīja: Cīņu mierīgi var rikot Krievijā ar pilnām tribīnēm, vienīgi vai tur kādam šāds macš interesētu!
Džohargalā, tur Briedi zina. Tik vien ka Okolijam jāpariet izlamā ...
, 2021-06-22 19:25, pirms 3 gadiem
Šī cīņa noteikti būtu interesanta no sportiskā viedokļa, un vajadzētu rakstīt, ka notiek sarunas par tās organizāciju, nevis pasniegt kā kaut kādu īpašu prasību.
Viens miljons, tas būtu pats minimums, ja rēķinam cik aiziet nodokļos un sagatavošanās procesā.
Mairis Briedis. Foto: Zumapress.com/Scanpix
34

Briedis pēc gada pauzes atgriežas ringā un 21. jūlijā cīnīsies Edinburgā

Latviešu bokseris Mairis Briedis (28-2, 20 KO) aizvadīs 31. cīņu savā profesionālā boksera karjerā, 21. jūlijā Skotijā, Edinburgā tiekoties ar mazpazīstamo britu bokseri Džonu Makalumu (13-2, 0 KO). Par cīņu Briedis pats paziņojis sociālajos tīklos.
Kristaps Zutis.
65

Zutis atbild Briedim: ''Tu esi aizmirsis, kurš tev deva kāpostu dzīvei''

Mairis Briedis vakar tika izslēgts no ''TM Fighting'' komandas. To bokseris šodien komentēja savā ''Instagram'' profilā, bet atbildi parādā nepalika arī ''TM Fighting'' biedrs Kristaps Zutis, uzskaitot, kā komanda palīdzējusi Briedim.
Mairis Briedis pret Džeju Opetaiju. Foto: EPA/Scanpix
22

''TM Fighting'' izslēdz Briedi no komandas viņa nostājas par Ukrainas karu dēļ

Latvijas profesionālā cīņas sportu komanda ''TM Fighting'' savā ''Facebook'' kontā paziņojusi, ka pārtrauc sadarbību ar bokseri Mairi Briedi, kurš nav izteicis nosodījumu par Krievijas uzsākto karu Ukrainā.