Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Brieža pirmais treneris Čerņigovs: "Cik Mairim tagad bijis operāciju – murgs!"

Brieža pirmais treneris Čerņigovs: "Cik Mairim tagad bijis operāciju – murgs!"
Mairis Briedis un Vasīlijs Čerņigovs pirms cīņas pret Deniju Venteru 2016. gadā. Foto: Vladislavs Proškins/f64

Maira Brieža pirmais treneris Vasīlijs Čerņigovs plašā intervijā "Sporta Avīzes" februāra numuram izteica arī savas pārdomas par to, kas pašlaik notiek ar Latvijas labāko bokseri. Treneris norāda, ka Mairis joprojām gandrīz simtprocentīgi izmanto viņa doto tehnikas bāzi, taču jau sāk to piemirst.

"Jau sen esmu teicis un turpinu joprojām: puiši, neejiet pa Kļičko ceļu, kurš visu laiku trenējas viens pats un tad trīs nedēļas pirms cīņas izsauc uz divu nedēļu sparingiem tipveida bokserus, kuri atbilst nākamā pretinieka profilam. Nē, ir jābūt pastāvīgai kustībai grupā, sistemātiskam sparingam, kā bija arī Mairim. Kad 2009. gadā pārgājām, veicu viņam ļoti nopietnu testēšanu – cik augstu var likt viņa latiņu. Piespiedu viņu sākt peldēt, skriet," stāsta Čerņigovs.

"Arī tagad saku: fiziskā ziņā – tu esi mašīna! Taču rokas – pilnīgi nesagatavotas. Kā sitiens, tā savainojums. Teicu: Mairi, tu esi strādājis "Budo" centrā, tev bijis tik daudz sparinga partneru – gan Reinis Porozovs, gan Andrejs Zozuļa, gan Andrejs Naglis, vieglie svari, vidējie. Reiz, kad viņš jau sāka kļūt pašpārliecināts, uzliku viņam pretī Guntaru Nāckalnu, kurš sver 120 kilogramu. Mairis: «Nu un kas, es viņu turēšu pa gabalu!» Bet es pateicu Guntaram, lai vienkārši paņem viņu klinčā – un saspiež tā, lai kauliņi nobrakšķ un nespirinās. Mairis raustījās, locījās, bet vaļā netika. Tad viņam pateicu: "Un tagad iedomājies, ka ringā tev iznāks pretī tāds pats, tikai labāk apmācīts. Un ko tu tad darīsi?"

Čerņigovs uzsver, ka ir jābūt gatavam visām situācijām. Vienā labi noder kāds paņēmiens no taiboksa – ieliec elkoni, atstum utt. Jau atkal – nestandarta tehnika un risinājumi. "Kustība no taiboksa, sitiens no karatē – atļauts, protams. Un šādu situāciju un risinājumu ir vesela bāze. Ja paralēli negatavosies, ja nelabosi savas kļūdas, kuru joprojām netrūkst, tas slikti beigsies. Mairis joprojām gandrīz simtprocentīgi izmanto manis doto tehnikas bāzi, taču redzu, ka jau sāk to piemirst. Rodas kļūdas, kuras neviens nelabo, un no tām rodas arī visas problēmas ar veselību. Cik viņam tagad bijis operāciju – murgs! Deguns, pleci, divas operācijas elkoņiem. Kas notiek ar Maira rokām, vispār bail skatīties."

Treneris uzskata, ka sagatavošanās pēdējai cīņai Supersērijā pret Noelu Mikaeljanu bija šausmīgā kvalitātē. "Es Mairi gatavoju līdz cīņai ar [Olanrevadžu] Duradolu [2016. gada maijā], bet pēc tam viņam jau sāka lipt klāt visvisādi, piedāvāt labumus, un viņš šīm saldajām runām ļāvās. Uzradās pilnīgi nesaprotamais [Sandis] Kleins, sākumā nāca pie manis pat ar jautājumu, kā pareizi jātur "ķepas". Stāstīju – jāiztēlojas, ka tā ir nevis roka, bet galva – kustīga. Un viņam tā jānoķer, jāspēj paredzēt manu kustību un jānoķer tā pretkustībā. Kāpēc Mairis ir nokautētājs? Ar visu to, ka viņa sitiens nav nemaz tik jaudīgs. Tāpēc, ka viņš ļoti labi un laikus strādā pretkustībā – jūt kājas, lasa pretinieku. Bet šis Kleins... Kad tas viss sākās, man, godīgi sakot, kļuva tik šķērmi ap dūšu... Manās acīs tas ir apsmiekls. Pilnīgs diletantisms," piebilst Čerņigovs.


, 2019-01-31 09:47, pirms 5 gadiem
Tipisks boksa treneris - pamatoti vai nepamatoti, bet noliks visus citus
, 2019-01-31 09:56, pirms 5 gadiem
Jā, jā.. kārtējais super treneris kurš visu zin labāk.
, 2019-01-31 10:04, pirms 5 gadiem
punna rakstīja: Jā, jā.. kārtējais super treneris kurš visu zin labāk.
Nevis super treneris, bet Maira pirmais nopietnais treneris, kurš ir ielicis visus lielos pamatus
Iesaku izlasīt Sporta avīzē pilnu interviju, diezgan interesanta.
Starp citu arī Siestas lieta ir pasniegta pilnīgi no cita skatu punkta nekā tā tiek atspoguļota šeit
, 2019-01-31 10:10, pirms 5 gadiem
Un vispār arī daudzas citas lietas kas parastam ierindas boksa fanam varētu būt dzirdamas pirmo reiz. Kam ticēt kam nē, tad jau atkarīgs no katra paša spriestspējas
, 2019-01-31 10:37, pirms 5 gadiem
Tieši tā, katrs izvēlas, kam ticēt..
Bet, ja nu no visiem tiem, kas tagad spieto ap Mairi un ceļ galdā savu devumu, kādam tiešām ir nopelni, tad Čerņigovs tai sarakstā ir krietni priekšā visiem viendienīšiem.
, 2019-01-31 10:46, pirms 5 gadiem
punna rakstīja: Jā, jā.. kārtējais super treneris kurš visu zin labāk.
Tieši ar šo treneri viņš uzvarēja Čaru un Duradolu tākā daļa patiešibas viņam tomēr ir.
, 2019-01-31 11:14, pirms 5 gadiem
Tante rakstīja: Tieši tā, katrs izvēlas, kam ticēt..
Bet, ja nu no visiem tiem, kas tagad spieto ap Mairi un ceļ galdā savu devumu, kādam tiešām ir nopelni, tad Čerņigovs tai sarakstā ir krietni priekšā visiem viendienīšiem.
Bet Kleinu viņš ''noliek'' pamatīgi....un tam nu gan negribētu piekrist.
, 2019-01-31 11:33, pirms 5 gadiem
jurkoo rakstīja: Nevis super treneris, bet Maira pirmais nopietnais treneris, kurš ir ielicis visus lielos pamatus
Iesaku izlasīt Sporta avīzē pilnu interviju, diezgan interesanta.
Starp citu arī Siestas lieta ir pasniegta pilnīgi no cita skatu punkta nekā tā tiek atspoguļota šeit
Labi, ielicis viņš viņam varbūt ir.. bet kāpēc tad pārējie jānoliek? Būtu stāstījis cik viņš ir labs, nevis izcēlis sevi uz pārējo fona!
, 2019-01-31 11:42, pirms 5 gadiem
Visu cieņu trenerim ,Mairis ar savu domāšanu baigo bardaku ap sevi uztaisijis,bet nu par Kleinu, tas vairāk deļ tā ka nocēla maizi greizsirdiba
, 2019-01-31 11:49, pirms 5 gadiem
raivons rakstīja: Visu cieņu trenerim ,Mairis ar savu domāšanu baigo bardaku ap sevi uztaisijis,bet nu par Kleinu, tas vairāk deļ tā ka nocēla maizi greizsirdiba
Es nezinu kāpēc cilvēki ir iedomājušies ka Kleins baigais boksa treneris.....ja reāli pamata tam nav, vienmēr esmu teicis ka reāli Kleins uzspīdēja uz Maira rēķina nevis otrādi
, 2019-01-31 11:52, pirms 5 gadiem
punna rakstīja: Labi, ielicis viņš viņam varbūt ir.. bet kāpēc tad pārējie jānoliek? Būtu stāstījis cik viņš ir labs, nevis izcēlis sevi uz pārējo fona!
Nu Čerņigovs ir vecā skola, viņš nenoliek, viņš bez liekuļošanas saka ko domā, principā daudz kur viņam arī var piekrist.
Kā jau teicu iesaku izlasīt visu interviju jo te ir izrauts tikai neliels fragments.
, 2019-01-31 12:08, pirms 5 gadiem
Katrs katru apceļ, bet reāli mēs dzīvē redzam, kas ar Mairi notiek. Pēdējā cīņa pret Noelu bija vienkārši nožēlojama, pat nevienu sitienu nevar izdarīt. Jā šādi Mairis turpinās, neviens viņu negribēs skatīties, pat ne Rīgā!
Slēpts komentārs: CRF450R
, 2019-01-31 13:57, pirms 5 gadiem
Izlasiet interviju. Ir vērts.
, 2019-01-31 13:58, pirms 5 gadiem
CRF450R rakstīja: Kārtējais Treneris kurš cenšas par Briedi negācijas izplatīt. Jebkurā prof sportā ir traumas. Tas ir Latvijas labākais Bokseris. Un punkts. Veiksmi nākošajā cīņā!🔥🔥
Šeit kā reiz nekādu negāciju nav, Čerņigovs ir pastāstījis pat Maira ceļu no sākuma līdz šodienai, pluss pastāstījis par sevi, tas ka Sportacentrs no vairāk nekā 10 lappušu garas intervijas kārtējo reizi ir izrāvuši nelielu fragmentiņu jau ir cits stāsts
, 2019-01-31 17:28, pirms 5 gadiem
britins rakstīja: Izlasiet interviju. Ir vērts.
Lūdzu, ieliec linku!
, 2019-01-31 17:31, pirms 5 gadiem
Neapskaužu Mairi, tik daudzi grib tikt pie viņa vakariņu galda.. visi ir tik ļoti nopelniem bagātie Maira karjerā ka maz neliekas

Ja jau visi viņi ir tik gudri un zin kā jāstrādā tad kur ir tie jaunie Latvijas boksa talanti kas ies ringā kad Mairis beigs karjeru? Un tas noriets galīgi nav aiz kalniem vairs, bet aiz Maira muguras ir pilnīgs tukšums!
, 2019-01-31 17:32, pirms 5 gadiem
Justs rakstīja: Lūdzu, ieliec linku!
Meklee kioskaa.
, 2019-01-31 17:33, pirms 5 gadiem
Justs rakstīja: Lūdzu, ieliec linku!
Aizej uz kiosku un nopērc žurnālu.
, 2019-01-31 18:13, pirms 5 gadiem
Traumas vairaak taapeec, ka pretinieki nopietnaaki, raundi vairaak, ciinja garaaka, spriedze lielaaka un sagatavoshanaas process intensiivaaks.
, 2019-01-31 19:13, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Neapskaužu Mairi, tik daudzi grib tikt pie viņa vakariņu galda.. visi ir tik ļoti nopelniem bagātie Maira karjerā ka maz neliekas

Ja jau visi viņi ir tik gudri un zin kā jāstrādā tad kur ir tie jaunie Latvijas boksa talanti kas ies ringā kad Mairis beigs karjeru? Un tas noriets galīgi nav aiz kalniem vairs, bet aiz Maira muguras ir pilnīgs tukšums!
Protams, ka nezināmu laiku paliks tukšums. Neviens jau nesaprot, ka tikai Mairis spēj izturēt tādas slodzes un cīnīties pašā spicē. Visi baigi ātri to pieņēma kā parastu lietu un vēl sāka kritizēt. Tomēr nevajadzētu aizmirst, ka tāds cilvēks dzimst reizi 100 gados droši vien.
Tukšums bija arī pirms Maira, ja neskaita Mihaiļenko un Vauļinu.
, 2019-01-31 19:57, pirms 5 gadiem
es gan liktu citu virsrakstu.. tikko izlasīju SA rakstu... tā aina sāk salikties mazliet skaidrāka. Novēlu Mairim ieklausīties īstajos cilvēkos!!
, 2019-01-31 20:10, pirms 5 gadiem
Veselību un ilgu mūžu šim trennerim. V.S.Čerńigovs ir viens no Latvijas vistalantīgākajiem cīńu mākslas treneriem. Budo centra audzēkńi vienmēr ir bijuši vieni no labākajiem kikboksā,taiboksā un k-1 ne tikai LV,bet arī eiropā un pasaulē. Maira regress bija acīmredzams kad vińš nomainīja šo trenneri.
, 2019-01-31 21:02, pirms 5 gadiem
Neko globali jaunu jau Cernigovs nepateica,viss pilniga 100% taisniba!Kas ir Kleina kungs?Vispar dietologs ,kurs nekad isti nav boksejis,velak kluva par fiziskas sagatavotibas treneri un parnema gatavu produktu...
Pretiga shmuce-viens sagatavo,otrs pluc abolishus un gozejas tv!
, 2019-01-31 21:57, pirms 5 gadiem
sandis444444 rakstīja: Aizej uz kiosku un nopērc žurnālu.
linku iekopēt tev nebija vieglāk, ja nevari iedot linku, tad paklusē, maksāt manā vietā taču nevienam nelūdzu...
Raiens Garsija
3

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.