Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

"TV3 Group" nerādīs Brieža cīņas tiešraidi viņa nostājas pret karu Ukrainā dēļ

"TV3 Group" nerādīs Brieža cīņas tiešraidi viņa nostājas pret karu Ukrainā dēļ
Foto: Andriy Popov/Scanpix

Platformā "Go3" un "TV3 Group" kanālos nebūs Maira Brieža nedēļas nogalē Austrālijā paredzētā cīņas tiešraides, portālam Sportacentrs.com apliecināja TV3 sporta programmu direktors Toms Circenis. Kā noskaidroja mūsu portāls, šobrīd Brieža cīņu nav gatavs rādīt neviens cits Latvijas televīzijas kanāls ar sporta tematiku.

Maira Brieža cīņas par čempiona titulu jau vairākus gadus bijušas starp lielākajiem komerciālajiem notikumiem Latvijas sportā un attiecīgi arī piesaistījušas lielu TV auditoriju. Vairākus gadus Brieža cīņas tika piedāvātas "TV3 Group" piedāvājumā, ieskaitot arī Supersērijas cīņas un 2021. gada oktobra cīņu pret Arturu Mannu. Taču situācija ir mainījusies visā pasaulē un arī Brieža sakarā, jo pēc savu reputāciju apšaubošiem izgājieniem sociālajos tīklos un DAZN tiešraidē (kur Briedis izvēlējās uzstāties Supermario tērpā) sekoja karš Ukrainā.

Briedis pavasara sākumā sociālajos tīklos izplatīja paziņojumu, kurā iestājās pret karu kā tādu, taču pat nepiesauca Ukrainu vārdā un atteicās skaidri paust savu nostāju par to, kurā pusē viņš ir, vēlāk interneta tiešraidē attraucot, ka ir "Latvijas pusē". Nākamajos mēnešos, gatavojoties cīņai pret Džeiju Opetaiju Austrālijā, Briedis izvairījies no šīs aktuālās tēmas piesaukšanas un Krievijas veiktā kara jelkādas publiskas nosodīšanas.

Kā liecina portāla Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija, jau pavisam drīz pēc Brieža "neesmu nevienā pusē" sekoja konkrēta pretreakcija no "TV3 Group", kas jau martā ieņēma iekšējo nostāju, ka Brieža cīņas vairs nerādīs, un šonedēļ "Go3" programmu sarakstā Brieža cīņa tā arī neparādījās.

Mūsu portālam TV3 sporta programmu direktors Toms Circenis apstiprināja, ka Brieža cīņa netiks translēta.

""TV3 Group" stingri nosoda Krievijas īstenoto karu pret Ukrainu. Mūsu organizācijas atbalstu Ukrainai esam pauduši jau no dienas, kad Krievijas agresija sākās: esam apturējuši Krievijas TV kanālu translāciju, izņēmuši Krievijā ražoto saturu, kā arī pārstājām translēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēles," teica Circenis.

"Mūsu organizācijai ir skaidra pozīcija, un mēs sagaidām to pašu no saviem sadarbības partneriem. Tāpat mēs turpināsim būt konsekventi attiecībā uz saturu, ko pārraidām un publicējam. Diemžēl Mairis Briedis līdz šim nav ieņēmis skaidru pozīciju attiecībā pret karu, kas nav pieņemami mūsu darbiniekiem un klientiem, līdz ar to viņa cīņas netiks pārraidītas, kamēr viņa nostāja nebūs skaidra un mūsu klientiem atbilstoša."

Brieža cīņa pret Opetaiju Austrālijā būs par IBF čempiona titulu. Austrālijā tā tiks piedāvāta kā maksas tiešraide "Foxtel" un "Kayo" platformās, un tās cena ir 60 Austrālijas dolāri (gandrīz 40 eiro). Starptautiski cīņas tiešraidi piedāvās "Fite TV" platforma, kur cenas ir atšķirīgas dažādās valstīs, taču cīņa pagaidām nav pieejama Latvijas teritorijā.

Cīņu Briedis-Opetaija organizē "D&L Events" kopā ar "Wasserman Boxing", kuriem tad arī ir jāparūpējas par cīņas tiešraižu pārdošanu. Mūsu portāla ievāktā informācija liecina, ka Latvijā cīņas raidtiesības pārdot pagaidām nav izdevies (šeit gan jāņem vērā, ka cīņa pēc Latvijas laika sanāks pusdienlaikā, kas nebūt nav pateicīgākais laiks jebkura cīkstoņa sakarā).

"Best4Sport TV" vadītājs Andris Melnalksnis norādīja, ka iepriekšējā nedēļā saņemts piedāvājums par Brieža cīņas tiešraidi, taču tas ticis noraidīts: "Mums ir savs budžets konkrētam laikam, un šis piedāvājums bija pārāk pēkšņs, tāpēc nevarējām to izskatīt. Neteikšu, ka tas bija milzīgi dārgs, citā laikā un situācijā to varētu pārdomāt, bet konkrēti šobrīd - nē."

LTV sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis uzsvēra, ka šādu komerciālo pasākumu tiešraides neietilpst Latvijas Televīzijas konceptā un šajā gadījumā arī jāņem vērā Brieža pašreizējais publiskais tēls. "Taču nekāds piedāvājums mums nav veikts. Dažreiz ir situācijas, kad piedāvājumi tiek veikti pēdējā vakarā par mazāku cenu, taču šis droši vien nebūs tas gadījums," teica Ušackis, praktiski izslēdzot iespēju, ka Brieža cīņa varētu pēkšņi parādīties LTV7 kanālā. Līdzīgi neoficiāli signāli saņemti arī no "Tet+", kurai vēl nedēļas sākumā šādu plānu nebija.

Līdzīgi minēja arī TV4 direktors Jānis Cīrulis: "Nē, neesam saņēmuši piedāvājumu rādīt šo cīņu. Tomēr apzināmies, ka tās demonstrēšana TV4 vai Sportacentrs.com kanālos ir tuvu nullei, jo mūsu biznesa modelis neparedz tiesību iegādi no trešajām pusēm. Lielāka daļa satura ir pašu producēta un top sadarbībā ar sporta organizācijām, bet boksa pasaulē tieši tiesību pārdošana ir viens no ieņēmumiem."

Latvijas sportā ar lielu vērienu pieteikusies "Viaplay" platforma, taču tās vadība atturējās no komentāriem šīs cīņas sakarā. "Iespējamus darījumus vai baumas mēs principiāli nekomentējam un komentārus par plānotajām jaunajām tiešraidēm nesniedzam," mūsu portālam paskaidroja "Viaplay" pārstāvis Olafs Jākabsons, nesniedzot atbildi arī uz to, vai vispār bijis saņemts piedāvājums par šādu iespēju. Kā noprot Sportacentrs.com, arī "Viaplay" gan nav gatava iekļaut vēl nesenā pagātnē plaši cienītā Latvijas boksera cīņu savās tiešraidēs.


, 2022-06-29 15:18, pirms 2 gadiem
Kaupo-Niedra-rubiks-briedis......kurš nākošais?
, 2022-06-29 15:20, pirms 2 gadiem
Bilžu izvēles pēdējās dienās tiešām labas par šo visu
, 2022-06-29 15:29, pirms 2 gadiem
Loģiski.
Briedim nevajadzeja jaukt sportu ar politiku
Slēpts komentārs: vienkārši Anatolijs
, 2022-06-29 15:32, pirms 2 gadiem
skatos, krievi ar neplāno translēt sava fana cīņu
, 2022-06-29 15:34, pirms 2 gadiem
Vai kadu vispar tas alnis interese?
, 2022-06-29 15:34, pirms 2 gadiem
Brieēģis nākamo cīņu dabūs boksēt savā uzvaras parkā tik pret ko? Pret Gricmani mosk.
, 2022-06-29 15:36, pirms 2 gadiem
Labi vien ir!
Lai tas vatņiks to cīņu zaudē, tad būs svētki!
Slēpts komentārs: cobham
, 2022-06-29 15:39, pirms 2 gadiem
cobham rakstīja: Pilnīgs stulbums - kāpēc jājauc politika iekšā. Reāli labākais LV atlēts, bet te bezmugurkaulinieciski visi sprēgā
paskaties spogulī alni
Slēpts komentārs: Meric
, 2022-06-29 15:46, pirms 2 gadiem
Stāsts par Briedi, kurš no tautas varoņa un iedvesmotāja pārtapa par mēslu čupu!
, 2022-06-29 15:47, pirms 2 gadiem
Respect TV3 ... malači!
Slēpts komentārs: Trampaliins
, 2022-06-29 15:59, pirms 2 gadiem
Trampaliins rakstīja: Nevis "respect/malači", bet paskatieties no pieaugušo puses 😂 ne jau dēļ Brieža kaut kaadiem teikumiem, tas ir skaists, populistisks izgajiens no TV3, visdrizaak- austraalji vai kas tur to machu organizee, ielomija skaistu ciparu par tiesiibaam raadiit, un TV3 kko vajadzeeja, lai noaireetos no pasakuma
Vismaz pašu rakstu izlasīji?
"Best4Sport TV" vadītājs Andris Melnalksnis norādīja.....Neteikšu, ka tas bija milzīgi dārgs, citā laikā un situācijā to varētu pārdomāt, bet konkrēti šobrīd - nē."
, 2022-06-29 15:59, pirms 2 gadiem
nožmiedza naudu GO3, un pasludināja sevi par svētajiem mocekļiem. Saprata ka ar tiešraidi 14.00 bāru licences daudz nenotirgos, i viss.
, 2022-06-29 16:05, pirms 2 gadiem
Kāpēc viņiem GO3 tērēt jebkādu naudu par Krieviju atbalstošu klaunu? Tā ir normāla uzņēmuma nostāja šajā situācijā. Arī es to atbalstu!
, 2022-06-29 16:08, pirms 2 gadiem
Var arī uzprasīt,kāpēc mūsu 3x3 čempiņus tā ienīst mūsu tv mediji
, 2022-06-29 16:09, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: Stāsts par Briedi, kurš no tautas varoņa un iedvesmotāja pārtapa par mēslu čupu!
Patriotisma lozungi bija kā pusaudzim dīvaina sevis apzināšanas fāze -pārgāja, jo nebija vairs ko izrādīt un teikt. Viens gan ir fakts, neviens personības un intelekta briedumā policijā nav izaudzis no kārtībnieka uz Mario, ar to arī apsveicu un lai veicas tiktokā.
, 2022-06-29 16:11, pirms 2 gadiem
A, best4sports, šausmīgi atvainojos, bet viņiem vnk nav par ko
Čaļi, TV3 un visi pārējie, tamlīdzīgie, pirmkārt, ir biznesa pasākumi (ja akciju sabiedrības, tad vēl trakāk), un sākumā, jebkuraa variantā ir piķis, un tik pēc tam politika
Slēpts komentārs: left_hook
, 2022-06-29 16:17, pirms 2 gadiem
DainisU rakstīja: Patriotisma lozungi bija kā pusaudzim dīvaina sevis apzināšanas fāze -pārgāja, jo nebija vairs ko izrādīt un teikt. Viens gan ir fakts, neviens personības un intelekta briedumā policijā nav izaudzis no kārtībnieka uz Mario, ar to arī apsveicu un lai veicas tiktokā.
esmu Mairim atsekojis visur, kur varēja atsekot.. jautājums - vai viņš joprojām skraida pakaļ un lien *irsā Polam?
, 2022-06-29 16:19, pirms 2 gadiem
Number 0 rakstīja: esmu Mairim atsekojis visur, kur varēja atsekot.. jautājums - vai viņš joprojām skraida pakaļ un lien *irsā Polam?
Diezgan stulbs jautājums, ja zinam, ka priekšā ir cīņa.

Visur esot atsekojies, bet te joprojām lien kā tāda abiženka un kaut ko ņaud.
, 2022-06-29 16:20, pirms 2 gadiem
Nu šeit TV3 cepuri nost, es jau domāju vai viņa vāvuļošanai būs sekas un ir tauta novēršās un pat liels biznesa projekts paiet malā, nu vot dzīvs piemērs kā no varoņa kļūt par miskasti!
Man personīgi ir GO3 sport paka, bet pēc uzvaras pieminekļa aizstāvības runas, es atrisinaju šo jautājumu par skatīšanos!
Būšu neitrāls šajā cīnā
, 2022-06-29 16:23, pirms 2 gadiem
R101 rakstīja: Labi vien ir!
Lai tas vatņiks to cīņu zaudē, tad būs svētki!
Eu, labais, ne. Visi tieši tāpat gaidīja kad beidzot kāds izslēgs Meivezeru, čiks vien sanāca. Pēc tādiem jūs te visi izskatieties tagad.
, 2022-06-29 16:33, pirms 2 gadiem
Es pat biju piemirsis ka briedim ir cīņa
, 2022-06-29 16:35, pirms 2 gadiem
Kurš muļķis tad skatītos?
Slēpts komentārs: tapirs19
, 2022-06-29 16:47, pirms 2 gadiem
pat kolhozu nokancelēja. funariem tagad mestis būs jāpērk
, 2022-06-29 16:47, pirms 2 gadiem
left_hook rakstīja: Diezgan stulbs jautājums, ja zinam, ka priekšā ir cīņa.

Visur esot atsekojies, bet te joprojām lien kā tāda abiženka un kaut ko ņaud.
nē es tikai vēlējos uzzināt, vai pat gatavojoties cīņai, Mairim joprojām galvā ir skaidas
Slēpts komentārs: Restartētājs
, 2022-06-29 16:55, pirms 2 gadiem
tapirs19 rakstīja: Uz visa šī nabadzīgā fona šis ir Izcils komentārs ! Par laimi ir vēl LV ar galvu domājoši cilvēki ! Rokasspiediens Tev no manis !
Viens pamuļķis paslavēja otru tādu pašu Maksimums, ar ko jūs domājat, ir pakaļa, nevis galva.
, 2022-06-29 17:11, pirms 2 gadiem
left_hook rakstīja: Dzeltenais portāls, redz, pat esot noskaidrojis, ka neviens cits arī negribot rādīt Brieža cīņu

Nostāja ir tik vienkārša, ka Briedis ir pret karu. Tikai mūsu pastalnieki paslīdēja uz šī teikuma un tagad vēl pakāš biznesu

"Talantīgais" žurnaļuga eliņš ar nesaprot, priekš kam domāts Super Mario tērps, gluži kā viena daļa lauķu. Davai ka nespriediet, ja ne velna nesajēdzat. Tik vien variet kā tēlot ķerpilas un uzd!rst ar interneta starpniecību. Jūsu pat žēl nav. Lūzeri jūs visi esat, apd!rsēji atradušies. Dubļi līdz cilvēkam var neaizlidot, bet jums rociņas ta netīras.

Briedi mēs vienmēr cienīsim, jo tā kā viņš ir nesis Latvijas vārdu pasaulē, neviens nav spējis un vēl ilgi nebūs. nav viņš nekādu karu izraisījis, tā ir politiķu netīrā spēle.

Cīņu mēs arī noskatīsimies DAZN vai kaut kur citur, kā jau parasti. Tā ka veltīgi te ņematies.
Aiztaisi savu rikli un skaties zagtos strimos to bomaru, Briedis šobrīd ir zemāk nekā jebkurš cits lv sportists, nevienam normalam cilvekam tas musars neinterese
, 2022-06-29 17:12, pirms 2 gadiem
tapirs19 rakstīja: Uz visa šī nabadzīgā fona šis ir Izcils komentārs ! Par laimi ir vēl LV ar galvu domājoši cilvēki ! Rokasspiediens Tev no manis !
Varēsiet kopa zem vienas segas skatīties pabiras cīņu un pēc ciņas ar varakvīksnes karogu mesties kaislē
, 2022-06-29 17:13, pirms 2 gadiem
Translācija izrādījās pa dārgu un ļoti izdevīgi TV3 Group pagrieza visu vēlamā gaisotne, ja labi pameklē par jebkuru sportisku ko var sameklēt, kāds kādreiz melno nosaucis par melnu, nejauši aizskāris netradicionālos vai ne tā paskatījies, pateicis par sievietēm, tagad vel jāsacenšas kurš ar skaistākiem vārdiem izteiks naidu pret krieviem.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.