Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Okolijs pret Cešlaku - šovakar Brieža potenciālo pretinieku titulcīņa

Okolijs pret Cešlaku - šovakar Brieža potenciālo pretinieku titulcīņa
Lorenss Okolijs un Mihals Cešlaks. Foto: Mark Robinson/BoxingScene

Šovakar Londonā paredzēta cīņa par pasaules čempiona titulu WBO versijā starp britu Lorensu Okoliju un poli Mihalu Cešlaku. Okolijs Maira Brieža sakarā tiek piesaukts jau vairāk nekā gadu, kamēr Cešlaks vēl iepriekšējā vasarā bija Brieža titula obligātais pretendents. Netiekot pie cīņām pret Briedi, viņi tagad spēkosies savā starpā. Tiešraide šovakar DAZN platformā.

Lorenss Okolijs ir ieņēmis Tonija Beljū pirms dažiem gadiem atbrīvoto vietu kā Lielbritānijas boksa zvaigzne krūzeru divīzijā. Viņš visnotaļ ātri ticis uz čempiona troņa, uzvarot visās 17 profesionālā boksa cīņās. Titulu viņš ieguva iepriekšējā gada sākumā, sakaujot poli Kšištofu Glovacki, turklāt rudenī arī aizstāvēja čempiona jostu, ātri nokautējot melnkalnieti Dilanu Prašoviču.

Tagad Okolijam pretim stāsies vēl viens polis, kurš šobrīd vērtējams kā sīkstāks pretinieks nekā Glovackis, kurš pēc skandalozā zaudējuma Briedim Supersērijas pusfinālā tā arī nav atguvis iepriekšējos augstumus.Mihals Cešlaks (21-1) savas karjeras vienīgo zaudējumu piedzīvoja pret Ilungu Makabu, cenšoties Āfrikā iegūt WBC titulu un zaudējot pēc punktiem. Šī cīņa gan atbilda visiem stereotipiem par Āfrikas profesionālo boksu, un tās apstākļi nekādi nebija Cešlakam par labu.

Londonā viņam šādi argumenti vairs nederēs. Cešlakam šī ir trešā iespēja iegūt pasaules čempiona titulu. Pret Makabu viņš zaudēja ringā un ārpus tā, kamēr cīņu pret Briedi, kas tika nozīmēta iepriekšējā vasarā, vairāku mēnešu laikā tā arī neprata noorganizēt. IBF toreiz lēma, ka Cešlaka menedžeri paši nav tikuši skaidrībā, kurš tad īsti viņu pārstāv, un pēc iekšējiem konfliktiem Cešlaks zaudēja obligātā kandidāta statusu. Ja viņam neizdosies pieveikt Okoliju, vēl vienas iespējas 32 gadus vecajam Cešlakam var arī nebūt.

Okolijs tikmēr neslēpj, ka, lai arī ciena Cešlaku kā laba līmeņa bokseri, tēmē uz lielākām zivīm. Vispirms vēl nosacīti mazajā krūzeru dīķī (Briedis un Makabu), bet pēc tam jau smagsvaros, kur Okolijs vēlas ierasties līdzīgi kā Usiks, proti, ar vairākām čempiona jostām uz pleciem.

Okolija un Cešlaka cīņu klātienē vēros arī Mairis Briedis, kuram pašam tagad drīzumā gaidāma obligātā titula aizstāvēšana Austrālijā pret Džeiju Opetaiju, tiesa, oficiāli noteikta datuma šaai cī'nai joprojām nav. Un, kas zin, ja Okolijs šovakar uzvar un uzreiz liek galdā Briedim piedāvājumu cīnīties vasaras sākumā, tad arī, līdzīgi kā Cešlaks, arī Opetaija beigās var palikt tukšā. Nešaubīgi, ka Okolija un Cešlaka cīņā uzmanība tiks pievērsta arī Briedim, paturot prātā iespēju, ka uzvarētājs uzreiz pēc cīņas met viņam izaicinājumu.

Okolijs pirms cīņas medijiem izteicās, ka šobrīd reālāka kļuvusi viņa cīņa pret Makabu, ņemot vērā, ka Meksikas superzvaigzne Kanelo Alvaress vienojies par divām savām nākamajām cīņām un vismaz uz laiku atlicis savus pakāpšanos uz pirmā smagā svara kategoriju (tiek gan vēstīts, ka, ja Kanelo pieveiks Bivolu un Golovkinu, decembrī viņa cīņa pret Makabu vēl varētu notikt). Taču Briedis joprojām ir Okolija mērķu saraksta pirmajā vietā.

Šovakar Okolijs ir izlikts kā pārliecinošs favorīts, un viņam arī būs acīmredzamās mājnieka priekšrocības. Okolijs iepriekšējās cīņās dominējis, arvien pārliecinošāk savienojot savu lielo augumu un garās rokas ar aktīvu pārvietošanos ringā, veiklību un sitiena spēku. Arī pret nebūt ne īso Cešlaku (190cm) Okolijam būs krietns auguma pārsvars. Cešlaks tikmēr noteikti ir gatavs sagādāt Okolijam nopietnāku pretestību nekā Prašovičs. Kā nekā, viņš ir bokseris, kurš pavisam nesen izcēlies ar ātriem nokautiem pār Juri Kašinski un Olanrevadžu Durodolu, viņa rēķinā arī ļoti pieklājīga uzvara pār Juri Kalengu 2019. gadā. Jāuzsver, ka Okolijam šī ir brīvprātīgā titula aizstāvēšana, ko viņš piekritis veikt pret visnotaļ spēcīgu pretinieku.

Cīņas tiešraide paredzēta DAZN platformā. Šobrīd ieplānots, ka bokseri ringā dosies 23:00 pēc Latvijas laika, kas ir nedaudz agrāk nekā ierasts lielajos cīņu šovos, taču šoreiz cīņa tiek rīkota svētdienā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/okolie-...
https://boxrec.com/en/proboxer/789060


, 2022-02-27 22:55, pirms 2 gadiem
Sveiki! Kaads, luudzu, nevar padaliities ar linku kur var sho ciinju skatiities?
, 2022-02-27 22:59, pirms 2 gadiem
Viņiem kāds ēst vispār ir devis..???
, 2022-02-27 23:04, pirms 2 gadiem
Bļ* briedis pirmscīņas studijā Super Mario tērpā!!!😬😬😬
, 2022-02-27 23:06, pirms 2 gadiem
wow wow rakstīja: Bļ* briedis pirmscīņas studijā Super Mario tērpā!!!😬😬😬
Patiesībā šitais bija asprātīgi 👍
, 2022-02-27 23:06, pirms 2 gadiem
Kur rada bez ta huyazn
, 2022-02-27 23:10, pirms 2 gadiem
Būtu pateicīgs par linku!
, 2022-02-27 23:12, pirms 2 gadiem
Hitmans rakstīja: Būtu pateicīgs par linku!
Vissi būtu, bet izskatās, ka jāiet gulēt
, 2022-02-27 23:12, pirms 2 gadiem
DAZN 2€ mēnesī…
, 2022-02-27 23:13, pirms 2 gadiem
jau pirmajā raundā gandrīz nokautēja poli
, 2022-02-27 23:18, pirms 2 gadiem
Bez dazn linka veel kur citur ir iespeejams skatiities???
, 2022-02-27 23:20, pirms 2 gadiem
Marvin rakstīja: Bez dazn linka veel kur citur ir iespeejams skatiities???
Neko nevaru atrast, jāiztiek bez boksa šonakt.
, 2022-02-27 23:22, pirms 2 gadiem
Hitmans rakstīja: Neko nevaru atrast, jāiztiek bez boksa šonakt.
Jaa, es arii izgaaju cauri visaam sporta streamu adreseem-nekur shii ciinja nav pieejama
, 2022-02-27 23:24, pirms 2 gadiem
Dazn maksā 2 eiro mēnesī, tak Beidzat čīkstēt un baudat cīņu....
, 2022-02-27 23:28, pirms 2 gadiem
Polis vēl dzīvs?
, 2022-02-28 00:01, pirms 2 gadiem
Psc mesls ne cina.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).