Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kamēr notiek pārrunas ar Cešlaku, IBF interesējas par Brieža vienošanos ar Vahu

Kamēr notiek pārrunas ar Cešlaku, IBF interesējas par Brieža vienošanos ar Vahu
Mairis Briedis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Latvijas boksa zvaigznei Mairim Briedim turpinās sarunas par titula aizstāvēšanas cīņu pret poli Mihalu Cešlaku, taču Starptautiskā Boksa federācija (IBF) sākusi uzdot jautājumus par Brieža statusu, ņemot vērā, ka viņam jau ir principiāla vienošanās par cīņu citā svara kategorijā. Brieža menedžeris Raimonds Zeps situāciju komentēt atteicās.

Polijas medijam "Przeglad Sportowy" Mihala Cešlaka menedžeris Zbigņevs Ratiņskis atklāja, ka cīņa par IBF pasaules čempiona tiitulu pirmajā smagajā svarā plānojas septembra beigās vai oktobra sākumā, turklāt tā, visticamāk, norisināsies Polijā. Šo titulcīņu ir nozīmējusi IBF, izvirzot Cešlaku kā obligāto titula pretendentu.

Brieža menedžeris Raimonds Zeps šīs pārrunu detaļas mūsu portālam nekomentēja, tikai piekrita, ka pārrunas ar Cešlaka komandu joprojām turpinoties.

Taču Polijā tiek ziņots, ka situācijā ir parādījies jauns apstāklis. IBF esot uzdevusi iesaistītajām pusēm jautājumus par to, vai tad Briedim jau nav panākta vienošanās par citu cīņu, turklāt citā svara kategorijā, kas teorētiski būtu pretēji IBF noteikumiem un varētu nozīmēt palikšanu bez čempiona jostas, kā jau tas parasti notiek gadījumos, kad bokseris maina svara kategoriju (kā šajā divīzijā, piemēram, Oleksandrs Usiks no saviem čempiona tituliem atvadījās reizē ar paziņojumu par pakāpšanos uz smagsvariem).

Runa ir par Brieža noslēgto līgumu ar citu poļu bokseri Mariušu Vahu. Portāls Sportacentrs.com par šo principiālo vienošanos informēja jau martā, taču līdz reālai cīņai vēl nav nonācis, un līgumā bija paredzēts, ka Briedim ir iespējas izraudzīties citu pretinieku, kas tagad varētu piepildīties ar Cešlaku.

Vahs ir smagsvars, un cīņa pret viņu Briedim nozīmētu svara kategorijas maiņu, par ko viņš pats arī paziņoja sociālajos tīklos, kad jau IBF bija norīkojusi pārrunas par cīņas rīkošanu pret Cešlaku. Šādam paziņojumam teorētiski vajadzēja nozīmēt, ka IBF izvēlas Cešlakam nākamo pretinieku, taču pagaidām tikai "teorētiski". Pagaidām IBF esot uzdevusi jautājumus bokseru pārstāvjiem, kāda tad īsti ir Brieža situācija sakarā ar noslēgto vienošanos ar Vahu.

"Visu laiku jau kāds interesējas," sacīja Zeps, citus komentārus par IBF uzdotajiem jautājumiem nevēloties sniegt.

Izmantotie resursi:
Cieślak - Briedis: IBF pyta o walkę Łotysza z...


, 2021-07-26 20:27, pirms 3 gadiem
Cik gadus meklēsies tas Briedis? Nav jau vairs tas brīdis kaut ko bremzēt, ja vēl smagsvarus grib k-kādu piķi izcelt.
, 2021-07-26 21:31, pirms 3 gadiem
Labi, ka pasaules mediji vienu no daudziem paziņojumiem Tiktokā neuztver kā neatgriezenisku un obligātu

Līgums ar Vahu jau ne uz ko neuzspiež. Ja ir cits pretinieks, tad boksē ar citu, te nav ko nezin kādas tenkas dzīt.

Pārrunas notiek, un lai viņas arī notiek, drīz arī būs rezultāts. Kad būs, tad arī paziņos, nevis Eliņš kā tāds ēzelis no Šreka multenes- nu..?? Vai jau esam klāt..?? Un tagad..??
, 2021-07-27 01:48, pirms 3 gadiem
Vientiesigi cer uz ko Jake Paul gara..
, 2021-07-27 04:57, pirms 3 gadiem
Kā tur sadzīvo briedim pārstāvēt LV un atbalsta izteikšana Lukašenko?
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.