Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Vlasovs ceļu uz vēl vienu titulcīņu sāk ar uzvaru pār Valeru

Rolands Eliņš

Vlasovs ceļu uz vēl vienu titulcīņu sāk ar uzvaru pār Valeru
Maksims Vlasovs cīņā pret Kšištofu Glovacki. Foto: imago/Newspix/Scanpix

Krievijas bokseris Maksims Vlasovs vakardien pēc punktiem pārliecinoši pieveica Dominikānas sportistu Fēliku Valeru. Vlasovam šī bija pirmā cīņa pēc zaudējuma Džo Smitam cīņā par pussmagā svara čempiona titulu WBO versijā.

Maksims Vlasovs (46-4) aizvadīja savas karjeras 50. cīņu, taču tikai otro kopš 2019. gada. Cīņā pret Fēliksu Valeru (19-5), kurš "BoxRec" rangā šajā svara kategorijā izlikts ar 55. numuru pasaulē, Vlasovs ātri ieguva iniciatīvu un apliecināja savu favorīta statusu.

Vlasovs ar spēcīgiem sitieniem otrajā raundā piespieda Valeru nomesties uz ceļgala un nedaudz atpūsties. Vēl divi nokdauni sekoja ceturtajā raundā, kur Valera izglābās tikai ar gonga palīdzību. Cīņas turpinājumā Valera vairs centās tikai izturēt līdz beigām, kā arī izmantoja aizliegtus paņēmienus (pārāk zemi sitieni un sitieni pa pakausi), par kuriem viņam tika noņemts punkts astotajā raundā.

Vlasovs pie nokdauna netika, taču pēc desmit raundu cīņas tika izsludināts kā uzvarētājs, par kuru nevienam šaubu nebija, tiesa, tiesnešu piešķirtie punkti ringā izziņoti netika.

Vlasovs pieteica savu mērķi atgriezties pie iespējas cīnīties par pasaules čempiona titulu. Viņam šāda iespēja bija aprīlī, spēkojoties ar Džo Smitu par WBO jostu, taču ar vairākuma lēmumu uzvara tika piešķirta Smitam.

Iepriekš Vlasovs bija boksējis vienu svara kategoriju augstāk un piedalījies Supersērijas otrajā sezonā, kur ceturtdaļfinālā piekāpās polim Kšištofam Glovackim. Uzvaras gadījumā Vlasovs būtu iekļuvis pusfinālā un cīnījies pret Mairi Briedi.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/maxim-v...