Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Medijs: Briedis un Opetaija vienojušies par cīņu februāra sākumā

Medijs: Briedis un Opetaija vienojušies par cīņu februāra sākumā
Džeijs Opetaija. Foto: AAP

Austrālijas medijs "Sydney Morning Herald" ziņo, ka Austrālijas bokseris Džeijs Opetaija panācis vienošanos ar Maira Brieža pārstāvjiem par cīņas aizvadīšanu piektajā februārī Austrālijā, iespējams, Sidnejā. Opetaija norādījis, ka ir pārliecināts par savu uzvaru pār Latvijas boksa zvaigzni, ko viņš raksturoja kā lielisku bokseri, taču "vienkāršu".

Jau iepriekš vēstīts, ka Džeijs Opetaija (20-0) nozīmēts par IBF čempiona titula obligāto pretendentu pirmā smagā svara kategorijā. Brieža promouteris Kalle Zauerlands iespēju, ka Briedis nākamo cīņu aizvada tieši pret Opetaiju, bija publiski atzīmējis kā reālistisku, bet tiekot izskatīta arī iespēja aizvadīt titulu apvienošanas cīņu pret Lorensu Okoliju.

Bija ziņots, ka Brieža un Opetaijas pārstāvji kontaktus uzņēmuši jau iepriekš, un šajā nedēļas nogalē "Sydney Morning Herald" informē, ka abas puses esot panākušas principiālu vienošanos par cīņu nākamā gada sākumā, proti, piektajā februārī.

Vispirms gan Opetaijam tiks sarīkota cīņa pret citu austrālieti Trentu Broudhērstu (22-4) ceturtajā decembrī. Tā Opetaijam būs pirmā cīņa pēc gada ilga pārtraukuma, kas bija nepieciešams, lai atgūtos no rokas operācijas. Opetaija šajā cīņā būs milzīgs favorīts, un tā tiek uzskatīta, kā sagatavošanās pirms titulcīņas pret Briedi.

Kā iespējamās cīņas vietas tiek piesauktas Melburna un Zelta krasta pilsēta pie Brisbenas, taču Opetaijas pārstāvji par prioritāti izvirzījuši cīņas sarīkošanu Sidnejā.

"Sydney Morning Herald" savā rakstā par panākto vienošanos uz Opetaijas nometni neatsaucas, taču citē Austrālijas bokseri, izsakot savas domas par Briedi un titulcīņu kā tādu: "Briedis ir ļoti labs bokseris un ļoti pieredzējis, viņš bijis boksā jau ilgu laiku. Viņš noteikti zina, ko darīt ringā, taču reizē viņš arī ir diezgan vienkāršs un tiešs bokseris."

"Es vienkārši uzskatu, ka esmu talantīgāks nekā viņš," paskaidroja Opetaija. "Esmu ātrāks, labāk pārvietojos ringā. Mans mērķis ir aizvadīt 12 smagus un intensīvus raundus pret viņu."

Opetaijam rokas operācija bija plānota, lai tiktu galā ar traumu, kas viņu vajā jau ilgāku laiku. Austrālijas bokseris uzsvēra, ka viņš cīņas profesionāļos aizvadījis ar līdz galam nesadzijušu plaukstas traumu, bet tagad jūtas daudz spēcīgāks: "Es vispār neatcerējos, kā tas ir, ka tev ir normāla plauksta. Man visi kauli tur bija deformēti, bet tagad pēc operācijas ir pavisam citādi. Jā, esmu zaudējis nedaudz elastību, taču plauksta ir daudz spēcīgāka."

Portālam Sportacentrs.com šajā nedēļas nogalē ar Brieža menedžeri Raimondu Zepu sazināties neizdevās, taču Brieža pārstāvji jau iepriekš izvairījušies komentēt ziņas par iekšējām pārrunām, kad cīņa vēl nav apstiprināta. Austrālijas medijs vēsta, ka 5. februāra cīņa varētu tikt oficiāli izziņota jau nākamajā nedēļā.

Vērts gan pieminēt, ka līdz februārim ir gandrīz pusgads un ka arī iepriekšējā titula pretendenta Mihala Cešlaka sakarā ārzemju medijos tika ziņots par cīņas datumiem, taču cīņa Briedis-Cešlaks beigās tā arī nenotika. Tā vietā Briedis nesen aizvadīja cīņu pret Vācijas bokseri Arturu Mannu, pārliecinoši aizstāvot savu IBF titulu. Pēc cīņas Briedis meta izaicinājumu Lorensam Okolijam, piesaucot viņa iepriekšējo darbavietu.

Izmantotie resursi:
https://www.smh.com.au/sport/boxing...


, 2021-10-24 17:41, pirms 2 gadiem
Ir varianti , Mežaparka Sidraba Birzī !
, 2021-10-24 18:12, pirms 2 gadiem
Sūdīgi, kad karjerā neesi aizvadījis nevienu cīņu ar nopietnu pretinieku, bet tad runā par pasaules pirmo numuru, ka viņš esot garlaicīga utt. 😂 Pozitīvais ir tas, ka šāda tipa runātāji parasti ātri un smagi krīt. Tā kā Briedim būs lieliska uzvara
, 2021-10-24 18:21, pirms 2 gadiem
RobertsR rakstīja: Sūdīgi, kad karjerā neesi aizvadījis nevienu cīņu ar nopietnu pretinieku, bet tad runā par pasaules pirmo numuru, ka viņš esot garlaicīga utt. 😂 Pozitīvais ir tas, ka šāda tipa runātāji parasti ātri un smagi krīt. Tā kā Briedim būs lieliska uzvara
Neko tik briesmīgu viņš nepateica, turklāt lielākā daļa bija patiesa. Mani vairāk fascinē trulie faneļi, kuri pieliek bikses, kad bokseri brūķē muti, lai gan tā ir mūžveca sporta sastāvdaļa un veids, kā tirgot/iegūt cīņu.
, 2021-10-24 18:24, pirms 2 gadiem
kārtējais maiss, dodiet briedim okoliju
, 2021-10-24 19:48, pirms 2 gadiem
Kur veel februaris...janvaarii 37, jaunaaks nepaliek. Sitiem diviem iedos bietee, 2-3 ciinas smagsvaros un karjera cauri.
, 2021-10-24 19:51, pirms 2 gadiem
Rin rakstīja: kārtējais maiss, dodiet briedim okoliju
paskatījos Okolija pēdējo cīņu - nu nekā īpaša.. Viņš noteikti Briedim nebūs grūtākais pretinieks
, 2021-10-24 19:53, pirms 2 gadiem
"Esmu ātrāks, labāk pārvietojos ringā. Mans mērķis ir aizvadīt 12 smagus un intensīvus raundus pret viņu."

Nedomāju ka Briedis atļaus viņam boksēt smagi un intensīvi kur nu vēl 12 raundus!
, 2021-10-24 20:05, pirms 2 gadiem
Būs vismaz naudīga cīņa, laiks sākt reklamēties, jāsaka ka noraus ķenguram galvu 😂
, 2021-10-24 20:24, pirms 2 gadiem
kungs rakstīja: paskatījos Okolija pēdējo cīņu - nu nekā īpaša.. Viņš noteikti Briedim nebūs grūtākais pretinieks
vismaz kādu kapeiku nopelnīs
, 2021-10-24 20:53, pirms 2 gadiem
huters rakstīja: Ir varianti , Mežaparka Sidraba Birzī !
Mazliet aizvainojoši, ka Ogres Zilos Kalnus kā iespējamo cīņas vietu neviens nepiemin...

Ogre ir skaista pilsēta, jau padomju laikos tajā bija viens luksofors! Tagad luksofori ir vairāki.

Zilos Kalnus lūdzu nejaukt ar tāda paša nosaukuma Ogres restorānu, kurā Boģis, viens no vismiermīlīgākajiem cilvēkiem pasaulē, salauza vijoli pret cita apmeklētāja galvu, jo tam nezin kāpēc nepatika, kā viņš uz 2 stīgām spēlēja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-24 22:58, pirms 2 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Mazliet aizvainojoši, ka Ogres Zilos Kalnus kā iespējamo cīņas vietu neviens nepiemin...
Piekrītu! Otrā kalna virsotne, ar skatu uz baltajām deviņstāvenēm, būtu atbilstoša.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-10-25 00:26, pirms 2 gadiem
Bļe autora nopietni lohs.
Autors :” Vērts gan pieminēt, ka līdz februārim ir gandrīz pusgads“. Ble nopietni??? Gandriz pus gads?
Ir oktobra beigas..respektivi Novembris -decembris-janbaris…tie ir 3meneši.kads pus gads ?
, 2021-10-25 06:36, pirms 2 gadiem
Bļe autora nopietni lohs.
Autors :” Vērts gan pieminēt, ka līdz februārim ir gandrīz pusgads“. Ble nopietni??? Gandriz pus gads?
Ir oktobra beigas..respektivi Novembris -decembris-janbaris…tie ir 3meneši.kads pus gads ?

Varbūt autors rakstu rakstīja iereibis. Tad mēdz dubultoties.
, 2021-10-25 14:13, pirms 2 gadiem
Vienīgais skatītājs tribīnēs būs vietējais apsargs. Austrālijā diemžēl cilvēkiem vairs nav palikušas nekādas tiesības uz normālu dzīvi.
, 2021-10-27 19:00, pirms 2 gadiem
signijs rakstīja: Bļe autora nopietni lohs.
Autors :” Vērts gan pieminēt, ka līdz februārim ir gandrīz pusgads“. Ble nopietni??? Gandriz pus gads?
Ir oktobra beigas..respektivi Novembris -decembris-janbaris…tie ir 3meneši.kads pus gads ?
Bet tas muļķis joprojām savu kļūdu nav izlabojis
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).