Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Pēc septiņiem gadiem čempiona statusā Rasels gūst traumu un zaudē Magsajo

Pēc septiņiem gadiem čempiona statusā Rasels gūst traumu un zaudē Magsajo
Marks Magsajo. Foto: BoxingScene

Ar negaidītu rezultātu noslēgusies cīņa par WBC pasaules čempiona titulu boksā pusvieglajā svarā, kur Marks Magsajo ar tiesnešu lēmumu pieveica par izteiktu favorītu uzskatīto Geriju Raselu.

Gerijs Rasels (31-2) bija pasaules čempions kopš 2015. gada, kad pieveica Džoniju Gonsalesu. Viņš līdz vakardienai bija ilgākais aktīvais čempiona jostas turētājs (gandrīz septiņi gadi), un bija paredzams, ka tāds viņš paliks arī līdz savai nākamajai cīņai, jo pretim stājās titula obligātais pretendents Marks Magsajo (24-0) no Filipīnām.

Gerijs Rasels ceturtajā raundā guva rokas savainojumu un cīņas turpinājumā savu labo roku praktiski vairs nevarēja izmantot. Pastāv bažas, ka viņam ir plīsis pleca muskulis. Taču Rasels cīņu turpināja un meistarīgi izmantoja kreiso roku, lai turpinātu aizstāvēties un pabeigtu arī 12. raundu.

Magsajo gan tāpat sagaidīja sev labvēlīgu tiesnešu vairākuma lēmumu. Viens tiesnesis cīņu ieskaitīja kā neizšķirtu 114:114, bet divi pārējie tiesneši uzvaru piešķīra Magsajo ar 115:113.

Raselam šis bija tikai otrais zaudējums karjerā. Iepriekš viņš 2014. gadā piekāpās Vasilam Lomačenko. Raselam gatavošanās cīņai izvērtās satraukumu un nepatīkamu emociju pilna, jo viņa tēvam un trenerim slimības dēļ tika amputēta kāja un viņš ringa malā bija ratiņkrēslā. Turklāt pirms cīņas Rasels medijiem norādīja, ka ir guvis savainojumu, par kuru sīkāk neizteicās.


Raiens Garsija
2

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.