Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Džošua gatavs revanšēties Usikam: ''Man jāturpina iesāktais''

Džošua gatavs revanšēties Usikam: ''Man jāturpina iesāktais''
No kreisās: Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua. Foto: Boxing Pictures

Vakar preses konferenci pēc otrās cīņas apstiprināšanas aizvadīja Entonijs Džošua un Oleksandrs Usiks. Britu bokseris savos izteikumos neslēpa pārliecinātību pār saviem spēkiem revanšēties, kā arī izteica atbalstu savam pretiniekam un viņa tautiešiem Ukrainā.

''Joprojām esmu izsalcis pēc uzvarām. Palieku tāds arī grūtos laikos. Uzturu augstu motivācijas līmeni,'' preses konferenci iesāka Entonijs Džošua, kurš pēc zaudējuma Usikam pagājušā gada septembrī nekavējoties pieprasīja revanšu, kas nu arī apstiprināts. ''Joprojām vēlos kļūt par neapstrīdēto čempionu. Esmu ceļā uz to. Manā ceļā ir neliels šķērslis, bet esmu fokusējies mērķim, kas ir tepat netālu. Pēc Dieva gribas es kļūšu trīskārtējo pasaules čempionu smagsvaru konkurencē,'' augsto motivāciju neslēpa Džošua.

Britu bokseris jau reiz Saūda Arābijā cīnījies. Tas notika 2019. gada izskaņā, kad Džošua revanšējās Endijam Ruisam. ''Pirms pirmās cīņas pret Ruisu daudzi cilvēki redzēja, ka nebiju simtprocentīgi gatavs. Kad zaudē, ir jābūt spēcīgam, jāuzaudzē bieza āda un jāpieņem zaudējums kā vīram. Kad uzvari, turpini iesākto ceļu un pasakies visiem par atbalstu. Cīņā ar Usiku zaudēju dažus raundus. Arī šī neveiksme man jāpieņem kā vīrietim un jāatzīst pieļautās kļūdas, lai varu pacelt galvu, kad uzvaru. Pagājušajā cīņā es kļūdījos un viņš bija labāks. 20. augustā mums jāmainās vietām. Nav pārlieku jāsarežģī lietas. Man vienkārši jāturpina iesāktais,'' gatavību un ticību vēlreiz revanšēties neslēpa Džošua.

Revanša cīņa sākotnēji bija plānota ātrāk, tomēr to nācās pārcelt, jo Krievija uzsāka karu pret Ukrainu. Sākotnēji dzimteni aizstāvēja arī Usiks, tomēr, saņemot atļauju pamest valsti, ukrainis devās gatavoties cīņai pret Džošua. ''Mani draugi un tuvi cilvēki ir gājuši bojā karā. Biju Ukrainā mēnesi un redzēju savām acīm, kas notiek. Virs galvas lido raķetes un iznīcinātāji. Tas ir briesmīgi,'' notikumus tēvzemē komentēja Oleksandrs Usiks.

''Slava Usikam, brāļiem Kļičko un visiem cilvēkiem Ukrainā. Zinu, ka šis laiks ir bijis smags. Grūti laiki nav uz palikšanu. Turiet savas galvas augšā. Visa pasaule seko līdzi notikumiem un jūs atbalsta,'' sacīja Entonijs Džošua.

Oleksandra Usika un Entonija Džošua otrā cīņa 20. augustā plānota Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/joshua-...
https://www.boxingscene.com/usyk-di...


, 2022-06-22 14:53, pirms 2 gadiem
Iesāktais kas? Atkal pa*irst krūzerim?
, 2022-06-22 22:12, pirms 2 gadiem
Turpināt iesākto - tas šajā gadījumā nozīmē atkal zaudēt Usikam!

Novēlu Usikam skaistu uzvaru! Un tad jau cīņa ar Fjūriju...
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.