Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vaits paraksta līgumu un kliedē bažas: cīņa pret Fjūriju notiks

Vaits paraksta līgumu un kliedē bažas: cīņa pret Fjūriju notiks
Taisons Fjūrijs. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--PA Media/DPA. Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs otrdien paziņoja, ka Dilians Vaits līdz noteiktajam termiņam ir parakstījis līgumu, kas paredz cīņu starp abiem britu smagsvariem. Cīņa varētu notikt 23. aprīlī Vemblija stadionā.

Vaitam līdz otrdienai bija jāparaksta vienošanās par cīņu, kuras līgumā Fjūrija promouteris Frenks Vorens piedāvā 41 miljonu dolāru (apmēram 36 miljonus eiro). 33 gadus vecajam bokserim pienāktos nepilni 20% summas, tāpēc viņa puse vēl mēģinās mainīt atlīdzības lielumu, bet Vaits tāpat ir vienojies par to, ka šai cīņai ir jānotiek. Fjūrijam ir paredzēti 29,5 miljoni dolāru, Vaitam - 7,4 miljoni, bet vēl 4,1 miljons jeb kopējā honorāra desmitdaļa pienāksies uzvarētājam.

Fjūrijs tika pie Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostas 2020.gada februārī, uzvarot amerikāni Deonteju Vailderu, un pēc tam to aizstāvēja pagājušajā oktobrī, pieveicot amerikāni vēlreiz. Tikmēr Vaits iepriekšējo cīņu aizvadīja pirms 11 mēnešiem, uzvarot Krievijas bokseri Aleksandru Povetkinu, kuram tas bija tikai trešais zaudējums karjerā.

Fjūrija cīņa pret Vaitu varētu tikt aizvadīta 23.aprīlī Vemblija stadionā. Lai arī Fjūrijs par panākto vienošanos paziņoja vietnē "Instagram", Vaits vēl nav nācis klajā ar publisku paziņojumu.

33 gadus vecais Fjūrijs karjeras laikā uzvarējis 31 cīņā, no kurām 22 noslēgušās ar nokautu, un reizi cīnījies neizšķirti. Savukārt arī 33 gadus vecais Vaits karjeras laikā aizvadījis 30 cīņas, no kurām 28 izcīnījis uzvaras, 19 no tām noslēdzot ar nokautu.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2022-02-22 14:56, pirms 2 gadiem
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.