Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Brieža uzvarētais Dortikoss atgriežas ringā un vēlas atgūt pasaules čempiona jostu

Agris Suveizda

Brieža uzvarētais Dortikoss atgriežas ringā un vēlas atgūt pasaules čempiona jostu
Mairis Briedis cīņā pret Junjelu Dortikosu. Foto: WBSS

Pirmo cīņu 14 mēnešu laikā kopš zaudējuma Mairim Briedim aizvadījis kubiešu bokseris Junjels Dortikoss (25-2, 23 KO), kurš ASV pilsētā Maiami šonakt otrajā raundā nokautēja amerikāni Džesiju Braienu (20-6-2, 16 KO).

2020. gada septembrī Briedis Vācijas pilsētā Minhenē Supersērijas finālā Dortikosu uzveica ar tiesnešu lēmumu, un 35 gadu vecais Dortikoss aizvadītajā naktī beidzot atgriezās ringā. Jau pirmajā raundā viņš divreiz aizsūtīja Braienu nokdaunā, bet otrajā raundā ar tehnisko nokautu nopelnīja likumsakarīgu uzvaru.

Bijušais WBA un IBF čempions nav atmetis ambīcijas atgriezties pirmā smagā svara divīzijas elitē: "Esmu ļoti priecīgs par uzvaru un atgriešanos, jo bokss ir svarīga manas dzīves daļa. Šī cīņa dod pārliecību un ļauj man skaidrāk saprast, kas varētu būt mans nākamais solis. Jūtos motivēts un meklēšu iespēju trešo reizi kļūt par čempionu." Dortikosu arī priecē Kanelo Alvaresa vēlme pāriet uz šo svara kategoriju, un kubietis cer, ka ar laiku varētu tikt pie cīņas pret viņu.

Nedēļas nogalē cīņu aizvadīja vēl viens Briedim savulaik zaudējis bokseris – nigērietis Olanrevadžu Durodola (36-9, 33 KO) cīņā par vakanto WBC sudraba titulu piektajā raundā ar tehnisko nokautu atzina brita Ričarda Riakpora (13-0, 9 KO) pārākumu. Riakpors kļuvis par WBC titula obligāto kandidātu. Durodola pirms piecarpus gadiem "Arēnā Rīga" Briedim ar tehnisko nokautu zaudēja devītajā raundā.

Izmantotie resursi:
https://www.elnuevoherald.com/depor...

  -4 [+] [-]

, 2021-11-21 16:40, pirms 2 gadiem
Dortikoss tāds pats nabags kā mūsu tik tokeris. Kruizeros uz doto brīdi ir divi labi bokseri, Okolijs un Makabu.
Nepavelti Kanelo izvēlējās Makabu, jo viņam ir prestiža josta, kamēr Latvijas tik tokeris savā paspārnē tur nevienam nevajadzīgu jostu.
Latvijā boksa nekad nav bijis un nekad arī nebūs. Diemžēl..

     [+] [-]

, 2021-11-22 20:58, pirms 2 gadiem
Ko tu tur muldi, nokāp no korķa neveiksminiek.