Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Izjūk Vaita-Valīna cīņa, beidzot apstiprināta Lopesa cīņa pret Kambososu

Izjūk Vaita-Valīna cīņa, beidzot apstiprināta Lopesa cīņa pret Kambososu
Dilians Vaits. Foto: AP/Scanpix

Britu boksera Diliana Vaita pleca savainojuma dēļ atcelta 30. oktobrī paredzētā cīņa pret zviedru Oto Valīnu, kas bija paredzēta par WBC pagaidu čempiona titulu. Savukārt beidzot oficiāli nozīmēta vieglā svara titulcīņa starp Teofimo Lopesu un Džordžu Kambososu, kā arī tiek ziņots, ka Maira Brieža iepriekš publiski piesauktais bokseris Džeiks Pols 18. decembrī cīnīsies pret Tomiju Fjūriju.

Dilianam Vaitam (28-2) pret Oto Valīnu bija plānota cīņa, aizstāvot savu WBC pagaidu čempiona titulu smagsvaros. WBC bija noteikusi, ka šīs cīņas uzvarētājam pienāksies obligātā titula pretendenta statuss, lai drīzumā izaicinātu Taisonu Fjūriju. Vaits, kurš smagsvaru elitē apgrozās jau vairākus gadus, soļa attālumā no titulcīņas ir jau ilgāku laiku, bet Valīns (22-1) viņam tika uzskatīts par visnotaļ nopietnu pārbaudījumu, ņemot vērā, ka zviedru bokseris savas karjeras vienīgo zaudējumus cietis pret Fjūriju, kuram piedāvāja smagu cīņu 12 raundu garumā.

Londonā paredzētā cīņa tomēr nenotiks, vismaz ne šajā datumā. Vaits treniņā ir guvis pleca savainojumu un no cīņas spiests atteikties. Viņš publiskajā paziņojumā pauda nožēlu, ka tā, jo vēlējies nokautēt Valīnu.

Vaits pagaidām neizrāda interesi cīņai pret Valīnu atrast citu vēlāku laiku, bet gan pēc atgūšanās no traumas uzreiz tēmēt uz Fjūrija izaicināšanu. Valīna komanda, protams, par to nav sajūsmā un pat aicinājusi Vaitu dalīties ar savu medicīnisko vēsturi, attiecīgi pieļaujot iespēju, ka Vaits speciāli izvairās no cīņas pret Valīnu un aizbildinās ar savainojumu.

Tikmēr oficiāli noteikts datums ilgi gaidītajai Teofimo Lopesa cīņai pret Džordžu Kambososu, kurā Lopess galdā liks savas WBA, IBF un WBO čempiona jostas vieglajā svarā. Šīs cīņas organizēšanā iepriekš radās lielas problēmas, taču tagad cīņas rīkošanas tiesības nonākušas pie Edija Hērna, kurš cīņu piedāvās 27. novembrī Ņujorkā un DAZN tiešraidē.

Britu mediji arī vēsta, ka vienošanās panākta starp Džeiku Polu, interneta slavenību, kas piesaka sevi boksā, un Tomiju Fjūriju, Taisona Fjūrija jaunāko brāli. Viņu cīņa it kā esot paredzēta 18. decembrī, taču oficiāla paziņojuma par to vēl nav.

Tomijs Fjūrijs savā karjerā uzvarējis visās septiņās cīņās, ieskaitot pret Latvijas bokseri Jevgeņiju Andrejevu, taču pagaidām parādītā ziņā ir ļoti tālu no sava brāļa Taisona. Polam, kuru šogad neveiksmīgi uz cīņu publiski mēģināja izaicināt arī Mairis Briedis, ir 4-0 bilance, tiesa, neviena cīņa nav aizvadīta pret patiešām profesionālu bokseri.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/whyte-o...
https://www.mmamania.com/2021/10/20...
https://www.boxingscene.com/lopez-v...


LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.