Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Kinahana dibinātā un Fjūrija pārstāvētā "MTK Global" paziņo par darbības beigām

Rolands Eliņš

Kinahana dibinātā un Fjūrija pārstāvētā "MTK Global" paziņo par darbības beigām
Taisons Fjūrijs. Foto: AFP/Scanpix

"MTK Global" aģentūra, kuras slavenākais klients Taisons Fjūrijs tieši šonedēļ aizvadīs liela mēroga cīņu Londonā pret Dilianu Vaitu, paziņojusi par savas darbības pārtraukšanu. "MTK Global" bija sadarbības līgums arī ar Latvijas "LNK Boxing".

2012. gadā "MTK Global" boksa aģentūru un promouteru uzņēmumu dibināja bijušais cīkstonis Metjū Maklins un Daniels Kinahans. Ar Kinahanu oficiāli sadarbība tika pārtraukta pirms dažiem gadiem, taču 2020. gadā tika sākts jauns kopīgs projekts, un boksa aizkulisēs tika minēts, ka Kinahana ietekme "MTK Global" darījumos joprojām ir ļoti nozīmīga.

Kinahans jau iepriekš tika piesaukts kā noziedzīgās pasaules pārstāvis, un pirms dažiem gadiem "MTK Global" telpās Spanijā un Īrijā tika veikta kratīšana. Pirms pāris nedēļām Kinahans tika iekļauts ASV sankciju sarakstā, ASV varas iestādēm pavēstot, ka Kinahana ģimene kontrolē narkotiku karteli, kurš atbildīgs par narkotiku ievešanu Eiropā milzu apmēros, un tieši Daniels Kinahans, kuram Taisons Fjūrijs vēl tikai pagājušajā gadā personīgi pateicās par savas cīņas organizēšanu, ir karteļa ikdienas operāciju vadītājs.

Pēc Kinahanam uzliktajām sankcijām, iesaldējot viņa līdzekļus ASV bankās, no "MTK Global" izpilddirektora amata atkāpās Bobs Jalens, to skaidrojot ar "pēdējo nedēļu radīto spriedzi". Ņemot vērā, kā no sadarbības ar šo aģentūru norobežojās citi boksa promouteri un organizācijas, tā paziņoja par savas darbības beigām.

"Kā uzņēmums mēs saskārāmies ar nepieredzētu un netaisnīgu kritiku un aizdomām," vēstīts "MTK Global" paziņojumā. "Oficiāli ir norādīts, ka ASV varas iestāžu meklētais Daniels Kinahans savu darbību "MTK Global" pārtrauca 2017. gadā, taču par spīti tam turpina pastāvēt nepamatotas apsūdzības par viņa saikni ar mums un mūsu cīkstoņiem."

"Tā kā vadošie promouteri ir paziņojuši mums par saviem plāniem saraut visas saiknes ar mūsu uzņēmumu, esam spiesti pieņemt sāpīgu lēmumu mēneša beigās pārtraukt savu darbību," vēstīts paziņojumā.

"MTK Global" attiecīgi savu darbību pārtrauks tieši pēc Taisona Fjūrija un Diliana Vaita lielās cīņas Londonā, ko Latvijā tiešraidē pārraidīs Viaplay. "MTK Global" pārstāvējusi arī tādus bokserus kā Billijs Džo Sonderss, Džošs Teilors un Rokijs Fīldings.

Jāpiezīmē, ka "MTK Global" bija noslēgts sadarbības līgums arī ar Latvijas "LNK Boxing", un šīs aģentūras rīkotajā "Golden Contract" turnīrā nesen uzvaru izcīnīja Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks. Viņam kā balva bija solīts līgums par piecu cīņu aizvadīšanu, par katru piesolot sešciparu skaitli, taču Bolotņiks jau iepriekš pauda skepsi par šīs apsolītās balvas iegūšanu, un tagad kļuvis pilnīgi skaidrs, ka šī uzvara turnīrā paliks bez solītā atalgojuma.

Izmantotie resursi:
https://mtkglobal.com/