Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Oficiāli: Usiks titulcīņu pret Džošua aizvadīs 25. septembrī

Oficiāli: Usiks titulcīņu pret Džošua aizvadīs 25. septembrī
Entonijs Džošua. Foto: Matchroom Boxing

Oficiāli apstiprināta un izziņota boksa smagsvaru cīņa starp Entoniju Džošua un Oleksandru Usiku. Tajā Džošua aizstāvēs savas trīs pasaules čempiona jostas, un cīņa norisināsies 25. septembrī Londonā "Tottenham Hotspur" stadionā.

Entonijam Džošua bija paredzēta liela mēroga cīņa pret Taisonu Fjūriju, taču tā netika sarīkota, jo Fjūrijam tomēr nācās pildīt savas saistības pret Deonteju Vailderu un piedāvāt viņam revanšu. Līdz ar to Džošua pārstāvji sāka sarunas ar WBO pasaules čempiona titula pretendentu Oleksandru Usiku, kurš jau iepriekš vairākkārt bija izvirzījis cīņu pret Džošua kā savu lielo mērķi.

Šī būs pirmā reize, kad ringā tiksies divi olimpiskie čempioni no vienām olimpiskajām spēlēm - Džošua 2012. gadā kļuva par olimpisko čempionu smagsvaros, kamēr Usiks tajā pašā olimpiādē triumfēja vienu svara kategoriju zemāk.

Pēc sava zelta Londonā Usiks joprojām ir nepārspēts profesionālajā boksā, kurā izcīnījis 18 uzvaras 18 cīņās un apvienojis visas četras čempiona jostas pirmā smagā svara divīzijā, pie reizes sarūpējot vienīgo karjeras zaudējumu Mairim Briedim. Pēc tam Usiks pacēlās uz smagsvariem, kur pagaidām aizvadījis tikai divas cīņas.

"Olimpiskais čempions pret olimpisko čempionu, vairāku titulu īpašnieks smagsvaros pret neapstrīdēto krūzeru čempionu - šajā cīņā būs viss," sacīja "Matchroom Boxing" vadītājs Edijs Hērns. "Nespēju sagaidīt, kad šī cīņa norisināsies Londonā 60 tūkstošu skatītāju priekšā."

Džošua cīņas paziņojumā citēts, norādot, ka uzskata gan sevi, gan Usiku par bokseriem, kuri paši izcīnījuši ceļu uz augšu un nekad nav izvairījušies no izaicinājumiem. Ņemot vērā, ka Fjūrijam tagad jāaizvada cīņa pret Vailderu (kas vispār pārcelta Covid-19 dēļ), Usiks novērtējams kā potenciāli bīstamākais iespējamais pretinieks Džošua.

Usiks ir WBO pasaules čempiona titula obligātais pretendents, kurš bija piekritis šo statusu neizmantot, kamēr Džošua veic pārrunas ar Fjūriju, taču, kad šīs sarunas izjuka, WBO lika Džošua aizvadīt cīņu pret ukraiņu bokseri vai arī atvadīties no titula.

Izmantotie resursi:
https://www.matchroomboxing.com/new...


, 2021-07-20 20:10, pirms 3 gadiem
Dabūs pa muti
, 2021-07-20 20:11, pirms 3 gadiem
Harry Kane rakstīja: Dabūs pa muti
loģiski. gan viens, gan otrs dabūs ierīt.
, 2021-07-20 20:49, pirms 3 gadiem
Harry Kane rakstīja: Dabūs pa muti
Usikam par maz cīņu smagsvaros, domajams, ka atrausies, bet cerams melnis dabūs pa muti
, 2021-07-20 21:32, pirms 3 gadiem
Ārprātīgs risks no Usika puses. Džošua nav stāvošs maiss, kuram var iesist un ātri aizmukt. Ja Usiks varēs noskraidīt visus raundus, tad ar punktiem var sanākt izspiest uzvaru. Ja Džošua ātrumā tiks daudzmaz līdzi, tad Usikam ir ziepes.
, 2021-07-20 21:45, pirms 3 gadiem
Usiks nemāk zaudēt
, 2021-07-20 22:06, pirms 3 gadiem
Usiks normāls čalis, bet pa muti dabūs tā nopietni!
Ja vien Džošuā nebūs mēnešreizes kā pret meksikāni pirmajā cīņā!
, 2021-07-20 22:17, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Ārprātīgs risks no Usika puses. Džošua nav stāvošs maiss, kuram var iesist un ātri aizmukt. Ja Usiks varēs noskraidīt visus raundus, tad ar punktiem var sanākt izspiest uzvaru. Ja Džošua ātrumā tiks daudzmaz līdzi, tad Usikam ir ziepes.
Baigi grūti pec punktiem ņemt, cik WIKi saka. Usikam 190cm Džošua 198 cm augums + rokas vēl garakas. Usikam būs grūti
, 2021-07-21 03:43, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Ārprātīgs risks no Usika puses. Džošua nav stāvošs maiss, kuram var iesist un ātri aizmukt. Ja Usiks varēs noskraidīt visus raundus, tad ar punktiem var sanākt izspiest uzvaru. Ja Džošua ātrumā tiks daudzmaz līdzi, tad Usikam ir ziepes.
Salīdzinot ar jebkuru kurš sities pret Usiku Džošua ir tuvu tam, lai tiktu saukts par stāvošu maisu. Pret Fjuriju Usikam varētu būt problēmas, bet pret Džošua gan nevajdzētu būt. Tik vien, ka, uzvarēt pēc punktiem, ja vien nav pavisam vienos vārtos, tad gan varētu sagādàt grūtības. Jo uz nokautu Usiks pret Džošua it kā nevar baigi cerēt, vairāk uz uzvaru pēc punktiem
, 2021-07-21 04:25, pirms 3 gadiem
Shed rakstīja: Usiks nemāk zaudēt
beidzot iemācīsies
, 2021-07-21 09:29, pirms 3 gadiem
Lai vai kā, bet manā skatījumā Usiks ir izteikts favorīts šajā cīņā. Usiks ir ātrāks, tehnisks un gudrāks bokseris, kā arī ar nesliktu spēcīgu sitienu ko viņš ir pierādījis arī daudzās savās iepriekšējās cīņās. Smagsvaros nav neviena boksera kuram būtu vājš sitiens. Vienkārši Usikam katrā cīņa ir kā šahs, tikai ātrāks un gudrāks šaha mačs.
Jānotiek brīnumam lai koka Džošua uzvarētu lielisko Usiku.
, 2021-07-21 09:38, pirms 3 gadiem
Satiku divreiz ';
, 2021-07-21 11:11, pirms 3 gadiem
MrMaybe rakstīja: Lai vai kā, bet manā skatījumā Usiks ir izteikts favorīts šajā cīņā. Usiks ir ātrāks, tehnisks un gudrāks bokseris, kā arī ar nesliktu spēcīgu sitienu ko viņš ir pierādījis arī daudzās savās iepriekšējās cīņās. Smagsvaros nav neviena boksera kuram būtu vājš sitiens. Vienkārši Usikam katrā cīņa ir kā šahs, tikai ātrāks un gudrāks šaha mačs.
Jānotiek brīnumam lai koka Džošua uzvarētu lielisko Usiku.
Arī īsti nesaprotu ar ko Džošua skaitās labāks. Usiks paņems uz ātrumu uz izturību.
, 2021-07-21 12:42, pirms 3 gadiem
Wingspan Usikam 198 cm un Džošua 208 cm. Džošua ir kustīgāks par iepriekšējo Usika pretinieku smagsvaros. Džošua ir arī labs knockout sitiens. Pie tam Usiks jau pret daudz zemāka līmeņa smagsvaru gāja grūti. Ja Usikam būtu Brieža sitiens, tad varētu runāt par reālākām iespējām. Šobrīd vienīgās iespējas cīņā ar Džošua ir sit un bēdz variants.
, 2021-07-21 14:03, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Wingspan Usikam 198 cm un Džošua 208 cm. Džošua ir kustīgāks par iepriekšējo Usika pretinieku smagsvaros. Džošua ir arī labs knockout sitiens. Pie tam Usiks jau pret daudz zemāka līmeņa smagsvaru gāja grūti. Ja Usikam būtu Brieža sitiens, tad varētu runāt par reālākām iespējām. Šobrīd vienīgās iespējas cīņā ar Džošua ir sit un bēdz variants.
Vienîgais variants pie kura Usiks nonāk zaudētājos ir tad, ja Usiks uzņemot svaru stipri pazaudējis ātrumu un izturību. Visos citos variantos Usiks uzvar, jo ir tehnisks, noteikti arī mācās no savām kļūdām iepriekšējās cīņās. Turklāt, Usiks spēj piedāvāt tik augstu tempu, kurš jau sākotnēji var būt stipri augstāks par Džošua, ar piebildi, ka Usiks spēj parasti to tempu ne tikai turēt, bet pat kāpināt cīņas otrajā daļā, kur citiem temps parasti krītas.
, 2021-07-21 15:46, pirms 3 gadiem
ŠĪ varētu būt gadsimta cīņa!!
, 2021-07-22 10:13, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: ŠĪ varētu būt gadsimta cīņa!!
Nē nu ja Usiks noliks gar zemi Džošua, tad jau jā

Tas gan ir maz ticams, jo jaudas viņam būs mazāk nekā Klichko, augumā arī īsāks, svarā vieglāks, reach arī mazāks
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.