Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Mairis Briedis atzīts par 2014. gada Eiropas cilvēku Latvijā

Mairis Briedis atzīts par 2014. gada Eiropas cilvēku Latvijā
Mairis Briedis
Foto: Ģirts Gertsons/F64

Bokseris Mairis Briedis publiskā balsojumā atzīts par 2014. gada Eiropas gada cilvēku Latvijā, vēsta Eiropas Parlamenta Informācijas biroja Twitter konts. Iepriekšējā gadā balsojumā uzvarēja Valdis Dombrovskis.

"Ne vien ar kultūru nes Latvijas vārdu Eiropā, bet arī ar Lāčplēša spēku. Gada Eiropas cilvēks Latvijā - Mairis Briedis" teikts Informācijas biroja paziņojumā.

Noslēdzošajā balsojuma posmā uz titulu pretendēja trīs personas – neskaitot Briedi, kandidātu lokā bija arī grāmatas "Jelgava 94" autors, ES Literatūras balvas laureāts Jānis Joņevs un Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Iepriekšējā balsojuma kārtā izstājās Signe Baumane un Mārtiņš Brauns, bet 2013. gada balvas ieguvējs Valdis Dombrovskis ierindojās spēcīgāko kandidātu desmitniekā. Bez Brieža desmit kandidātu pulkā bija vēl viens sportists – skeletonists Martins Dukurs.

Tituls "Gada Eiropas cilvēks Latvijā" tiek piešķirts cilvēkam, kurš ar saviem darbiem devis vislielāko ieguldījumu Latvijas vārda popularizēšanai Eiropā un Eiropas kopējo vērtību integrēšanai Latvijā. Uzvarētājs tiek noteikts sabiedrības balsojumā, ko jau 17. gadu pēc kārtas organizē "Eiropas Kustība Latvijā". Šā gada balvas pasniegšanas norisi atbalsta Eiropas Parlamenta Informācijas birojs Latvijā.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/EP_Riga/status/...
Balsojums par 2014.gada Eiropas cilvēku ir...


Slēpts komentārs: Moss13
, 2014-12-19 22:51, pirms 9 gadiem
Moss13 rakstīja: "Gada cilveeks" par citu cilveeku sishanu. Vai tas nav diivaini? Ko tas liecina par mums kaa sabiedriibu?
mudaks tu esi!!!!
, 2014-12-19 23:40, pirms 9 gadiem
Moss13 rakstīja: "Gada cilveeks" par citu cilveeku sishanu. Vai tas nav diivaini? Ko tas liecina par mums kaa sabiedriibu?
Nu kaut ko vēl stulbāku būtu grūti uzrakstīt.
, 2014-12-20 08:22, pirms 9 gadiem
Moss13 rakstīja: "Gada cilveeks" par citu cilveeku sishanu. Vai tas nav diivaini? Ko tas liecina par mums kaa sabiedriibu?
Bac tas ir sports,un ne jau tikai del boksa vins ir atzits par labako...bet izskatas ka esi nopunkojies berns kas neko nejedz no sporta...
, 2014-12-20 08:33, pirms 9 gadiem
haha, nopunkojies berns
, 2014-12-20 13:29, pirms 9 gadiem
Juusu komentaari pieraada to, ko gribeeju teikt, ka sabiedriibas apzinjas liimenis ir ljoti zems, ja lepojamies ar to, ka ir viens kungs, kursh var sadot pa muti.
Ieskats veesturee. 1. pasaules kara laikaa cariskaas Krievijas armijas sastaavaa bija 2 elitaaras vieniibas- kazahu jaatnieki un latvieshu streelnieki. Shiim vieniibaa, bija taada sacensiiba. Tika izveeleets viens brashulis, uzseedinaats uz zirga un piikjis rokaa tika iedots. Abi jaaja cauri ciemam, un uzvar tas, kursh uzduuris vairaak beernus uz piikja.
To staastu, jo pa lielam neatshkjiras atshkjiriibas starp bokseriem un shiem kara "varonjiem" atshkjiriibas nav, jo ceelonji shaadiem sporta veidiem ir vieni. Bet spriezhot peec juusu logjikas, manis augstaak mineetaais staasts nav nekas peljams, jo tas tachu ir sports.
, 2014-12-20 13:39, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Mairim,bet nu ...kur tāda balsošana gāja!Gada cilvēks????Protams labāk lai ir sportists,nekā šitie "gaišie prāti 100,zagļi,čomu čomi"!
, 2014-12-20 13:55, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Mairim bet nominācija un kandidātu loks vairāk kā dīvains.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-12-22 05:35, pirms 9 gadiem
yahooo taisnība. Ņemiet vērā ka moss13 visticamaak ir kaarteejais kremļa ttollis.
Un kaadi kazahi, stulbais kremlin, krievijas pilsoņu karā karoja KAZAKI, kamēr kazahi stepē audzēja kokvilnu
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.