Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Spēkavīrs Bjērnsons boksa paraugcīņā cīnās neizšķirti pret Bolotņika sakauto Vordu

Spēkavīrs Bjērnsons boksa paraugcīņā cīnās neizšķirti pret Bolotņika sakauto Vordu
Stīvens Vords pret Haftoru Bjērnsonu. Foto: MTK Global

Šovakar Dubaijā norisinājās boksa paraugcīņa, kurā spēkavīrs un aktieris Haftors Bjērnsons cīnījās neizšķirti pret savu gandrīz divreiz mazāko pretinieku Stīvenu Vordu, kurš savas karjeras vienīgo zaudējumu cietis pret latvieti Ričardu Bolotņiku.

Islandes spēkavīru Haftors Bjērnsons šogad septembrī grasās kāpt profesionālā boksa ringā. Viņš sacentīsies pret citu spēkavīru Ediju Holu, ko promouteru uzņēmums "MTK Global" reklamē kā "Smagāko boksa maču vēsturē". Pirms septembra cīņas Bjērnsonam tika dota iespēja izmēģināt spēkus paraugcīņā, kura ilga trīs raundus.

Bjērnsons ir šobrīd slavenākais spēkavīrs pasaulē. Viņš trīs gadus pēc kārtas uzvarējis "Arnold Strongman Classic" sacensībās, bet pirms diviem gadiem triumfēja "World`s Strongest Man" sacensībās. Plašu atpazīstamību Bjērnsons ieguva ar savu dalību ļoti populārajā seriālā "Troņu spēle", kurā viņam tika Gregora Klegeina jeb "Kalna" loma. "Kalns" ir tēls, kurš tā nosaukts sava milzīgā auguma dēļ, un 2.06m garais Bjērnsons šajā lomā iederējās perfekti.

Gatavojoties savai debijai boksā, Bjērnsons bija nometis svaru līdz 156.2 kilogramiem. Tas, protams, tik un tā bija teju divreiz vairāk nekā viņa pretiniekam Stīvenam Vordam, kura svars pirms cīņas bija 98.6 kilogrami. Bijušā WBO Eiropas čempiona Vorda vārds Latvijas boksa līdzjutējiem varētu būt palicis atmiņā no "Golden Contract" ceturtdaļfināla, kurā Ričards Bolotņiks viņu nokautēja jau pirmajā raundā, sākot savu ceļu uz uzvaru šajā turnīrā.

Deviņu minūšu ilgajā paraugcīņā tika fiksēts nevienu nepārsteidzošs neizšķirts pēc punktiem, kas paraugcīņās ir ierasta lieta. Islandes masīvais sportists atzīmējās ar atlētisku sniegumu šajā cīņā un salīdzinoši labi turējās uz kājām, taču viņa mazā pieredze boksā arī bija acīmredzama. Bjērnsons vienreiz gan nogāza savu pretinieku no kājām, kad ar sitienu kombināciju tika Vordam nedaudz tuvāk un trāpīja viņam spēcīgi pa plecu, izsitot Vordu no līdzsvara. Trešajā raundā Vords sāka vairāk izmantot savas ātruma priekšrocības un vairākkārt trāpīja sitienu pa Islandes spēkavīra seju, taču uz Bjērnsonu kustībām tas lielu iespaidu neatstāja, lai gan viņa deguns tika pārsists.

Bjērnsons pēc cīņas izteicās, ka vēl viņam jāpiestrādā pie savas tehnikas un to viņš šobrīd uzskata par svarīgāko uzdevumu: "Taču paldies Stīvenam, ka piekrita šādai cīņai. Ne visi būtu gatavi kāpt ringā pret pretinieku, kurš ir 50 kilogramus smagāks, tādēļ par viņa drosmi nevajag šaubīties. Septembrī es būšu vēl labākā fiziskajā formā un nokautēšu Holu. Ja viņš mani nenovērtēs, tad cīņa beigsies ļoti ātri."

"Nekad neesmu redzējis tāda auguma cilvēku kustamies tik ātri un veikli," pēc cīņas sacīja Vords. "Vienā brīdī es nedaudz pazaudēju modrību un viņš mani visu satricināja ar vienu sitienu."


, 2021-01-18 22:02, pirms 3 gadiem
Bjērnsons ?!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.