Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Pakjao triumfē cīņā pret Kotto

Pakjao triumfē cīņā pret Kotto
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Nevadas štata Lasvegasā par labāko pasaules bokseri (neatkarībā no sava kategorijas) uzskatītais filipīnietis Menijs Pakjao ar tehnisko nokautu 12. raundā pieveica Puertoriko bokseri Migelu Kotto.

Jau pirmscīņas prognozēs par šīs cīņas favorītu tika uzskatīts tieši Pakjao, lai gan vairums ekspertu viņam tomēr prognozēja ne to vieglāko cīņu.

Pakjao gan ringā izdevās apliecināt savu pārākumu, turklāt diezgan izteikti. Visas cīņas garumā filipīnietis saimniekoja, trešajā un ceturtajā raundā nosūtīt Migelu Kotto arī nokdaunā.

Cīņa tika apturēta, kad 12. raundā bija aizvadīta nepilna minūte – redzot, ka Kotto nespēj cīnīties pretī, tiesnesis Kenijs Beiless pārtrauca cīņu, par uzvarētāju ar tehnisko nokautu atzīstot Pakjao, kurš tādejādi izcīnīja savu 50. uzvaru karjerā (50-3-2, 38KO). Pakjao bija pārliecinošā vadībā arī pēc punktiem (109:99, 108:99, 108:100).

Pakjao savā īpašumā ieguva WBO pasaules čempiona jostu svara kategorijā līdz 66.7 kilogramiem, kā arī īpašo WBC "Dimanta jostu". Pēc šīs uzvaras filipīnietis kļuvis par čempionu septiņās dažādās svara kategorijās.

Migelam Kotto zaudējums pret Pakajo bija tikai otrais viņa karjerā, taču abi piedzīvoti pēdējā pusotra gada laikā – pērn jūlijā Kotto ar tehnisko nokautu 11. raundā atzina Antonio Margarito pārākumu, tagad kritis arī no Pakjao dūres. 36 cīņās Kotto rēķinā 34 uzvaras, 27 no tām – ar nokautu.

Par nepilnu 31 gadu vecā filipīnieša Menija Pakajo nākamo pretinieku varētu kļūt amerikānis Floids Meivezers, kurš profesionāļa karjerā nav piedzīvojis nevienu zaudējumu (40-0, 25KO). Tiesa, šaubas rada tas, vai abu bokseru pārstāvji spēs vienoties par abiem pieņemamiem līguma nosacījumiem, tostarp arī honorāru apmēru.

Izmantotie resursi:
boxrec.com


, 2009-11-15 08:29, pirms 14 gadiem
Lieliska ciinja! kaut smagsvari buutu tik aktivi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-15 08:36, pirms 14 gadiem
hot rod rakstīja: Lieliska ciinja! kaut smagsvari buutu tik aktivi
Nu gan pateici!!! varbut pasaki vel,ka begemotam vajadzetu but tikpat aktivam ka kāmim!!!
, 2009-11-15 09:02, pirms 14 gadiem
Visi Pakjao kritikji kaarteejo reizi ar aizvertaam muteem.
Pirm katras cinjas dzekam paredz liela dalja no muusu viszinoshajiem sportcentra lasiitaajiem zaudeejumu, bet dzeks liek vienu peec otra, kraaj jostas vienu peec otras.
Varbuut uzliekat savus sagrabinaatos santiimus nakamreiz uz Manny.
Deelj info, papeetiet vinja biograafiju, ja raustaties, paskaties kaadu dokumentaalu filmu un tad sapratiisiet, no kurienes vinja aatrums un izturiiba.
, 2009-11-15 09:04, pirms 14 gadiem
taa tam arii bija jaabuut, pakjao ir daudz aatraaks un nezaudee sitiena speekaa. tagad vairs meivezeram nebuus kur sprukt, ja vinji tiksies ringaa.

To pac-man:
nedriikst saliidzinaat atsevishkus bokserus vadoties no taa kaa vinji ir ciiniijushies pret vieniem un tiem pashiem pretiniekiem. to pashu var pateikt par hattonu un de la hoju, kurus pakjao izniicinaaja bet meivezers ar vinjiem pljekaajaas
, 2009-11-15 09:25, pirms 14 gadiem
Pakjao mevezeru atrak noliks no kajam! Pakjao ir izcils! labaku bokseru vina kategorija nau inokentij atsutisi linku uz to dokomentalo filmu? ludzu velos redzet! paldies jau ieprieks!
, 2009-11-15 10:01, pirms 14 gadiem
Nezinu, kā pārējiem, bet man uzmanību uzreiz piesaistīja šis:
Pēc šīs uzvaras filipīnietis kļuvis par čempionu septiņās dažādās svara kategorijās.

Septiņās kategorijās, tas ir psc. Tas nav kaut kāds rekords? Ir bokseri, kuriem ir problēmas uz vienu augstāku kategoriju pārlēkt.
, 2009-11-15 10:56, pirms 14 gadiem
Žel ka Cotto zaudeja
, 2009-11-15 11:26, pirms 14 gadiem
Jā bl*a dir*ā, šodien man bēdas.
, 2009-11-15 11:57, pirms 14 gadiem
metalurgs Hn rakstīja: taa tam arii bija jaabuut, pakjao ir daudz aatraaks un nezaudee sitiena speekaa. tagad vairs meivezeram nebuus kur sprukt, ja vinji tiksies ringaa.

To pac-man:
nedriikst saliidzinaat atsevishkus bokserus vadoties no taa kaa vinji ir ciiniijushies pret vieniem un tiem pashiem pretiniekiem. to pashu var pateikt par hattonu un de la hoju, kurus pakjao izniicinaaja bet meivezers ar vinjiem pljekaajaas
es saprotu , bet hattons bija drained tā pat kā de la hoja . un viņiem nebija svara priekšrocību. bet anyway tas vairs nav svarīgi pēc tā ko viņš izdarīja ar migelu ,meivezera iedomīgajai pakaļai ir jākrīt
, 2009-11-15 12:02, pirms 14 gadiem
un vispār kāds var paskaidrot kā viņš bija spējīgs izturēt kotto sitienus. jo viņš ir bijis nokautēts kkādos pavisam vieglajos svaros
, 2009-11-15 13:07, pirms 14 gadiem
Nekad neesmu bijis pa Maiveizeru, bet shaubos ka vinsh nokritiis. Loti gudri boksee vinsh.
, 2009-11-15 13:23, pirms 14 gadiem
pac-man rakstīja: un vispār kāds var paskaidrot kā viņš bija spējīgs izturēt kotto sitienus. jo viņš ir bijis nokautēts kkādos pavisam vieglajos svaros
Tur jau tā problēma, ka viņš netrāpija nemaz tik daudz
, 2009-11-15 13:51, pirms 14 gadiem
pirmajos raundos trāpija ar visu ko varēja , bet pakiao ir vnk jerk(apbrīnojams) .
, 2009-11-15 14:21, pirms 14 gadiem
pac-man rakstīja: un vispār kāds var paskaidrot kā viņš bija spējīgs izturēt kotto sitienus. jo viņš ir bijis nokautēts kkādos pavisam vieglajos svaros
Pakjao vienkarshi progrse no ciinjas uz ciinju. Tagad vinsh ir saniedzis savus labaakos gadus, Shis Pakjao nav tas kas 2 gadus atpakalj. Divi zaudeejumi vinjam bija karjeras saakumaa, kad vinsh nenoveerteeja pretiniekus. Plus vinjam ir labakis treneris. Fredie roach netrenee neperspektiivus bokserus.
, 2009-11-15 14:25, pirms 14 gadiem
pac-man rakstīja: pirmajos raundos trāpija ar visu ko varēja , bet pakiao ir vnk jerk(apbrīnojams) .
Tava valoda ir simply pathetic (vnk nožēlojama)...
, 2009-11-15 14:26, pirms 14 gadiem
InokentijsIII rakstīja: Pakjao vienkarshi progrse no ciinjas uz ciinju. Tagad vinsh ir saniedzis savus labaakos gadus, Shis Pakjao nav tas kas 2 gadus atpakalj. Divi zaudeejumi vinjam bija karjeras saakumaa, kad vinsh nenoveerteeja pretiniekus. Plus vinjam ir labakis treneris. Fredie roach netrenee neperspektiivus bokserus.
Fredijs trenēja arī Šakilu O'Nīlu cīņai pret De la Hoju viņa šovā Shaq vs.
, 2009-11-15 14:45, pirms 14 gadiem
Mixes rakstīja: Fredijs trenēja arī Šakilu O'Nīlu cīņai pret De la Hoju viņa šovā Shaq vs.
To es nezinaaju, bet Taisonu labaakajos gados vinsh labi treneja! Tikai puisim biezpiens bija galvaa
, 2009-11-15 15:44, pirms 14 gadiem
InokentijsIII rakstīja: To es nezinaaju, bet Taisonu labaakajos gados vinsh labi treneja! Tikai puisim biezpiens bija galvaa
Taisonu labākajos gados trenēja Kevins Rūnijs, Tedijs Atlas. Fredijs sāka viņu trenēt, kad Taisons bija dirsā!!!! Nekādos labākajos gados..
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).