Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bolotņiks: "Kurš pirms gada varēja iedomāties, ka būšu tik tuvu?"

Bolotņiks: "Kurš pirms gada varēja iedomāties, ka būšu tik tuvu?"
Ričards Bolotņiks. Foto: Boris Simson/LNK

Latvijas bokseris Ričards Bolotņiks šodien portālam Sportacentrs.com pastāstīja par savu apstiprināto cīņu, kad viņam 14. augustā būs Anglijā jātiekas pret Džošua Buatsi cīņā par WBA "International" čempiona titulu. Bolotņiks neiebilda par to, ka viņam noteikts tā sauktā "anderdoga" statuss, taču pauda apņēmību gūt vēl vienu uzvaru, lai nonāktu vēl tuvāk savam lielajam mērķim - pasniegt savam trenerim pasaules čempiona jostu.

"Man jau iepriekš šogad bija plānotas cīņas pavasarī - martā, tad aprīlī, tad vēl kaut kad. Taču tās nenotika. Tāpēc liels prieks, ka šobrīd piepildījies tas, ko es vēlējos, man būs cīņa pret spēcīgu pretinieku, kas palīdzēs pakāpties uz augšu rangā," sacīja Ričards Bolotņiks.

"Par iespēju, ka varētu cīnīties pret Buatsi, man pateica pirms pāris nedēļām," pastāstīja Bolotņiks. "Atbildēju, ka man plānots braukt uz Grieķiju, bet no "LNK Boxing" teica, ka lai mierīgi braucu, cīņa tāpat, ja būs, tad būs vēlāk, viņi visu sarunās. Parasti jau tā bija, ka kāds viņiem uzraksta ar piedāvājumu par cīņu, viņi pārvaicā man, es piekrītu, un tad pēc dažām dienām atraksta, ka tomēr nebūs. Kaut kā negribēja neviens ar mani cīnīties," smaidīja Ričards.

"Bet pirms dažām dienām tad lasīju internetā, ka esot jau viss sarunāts, un tad pirmdien skatījos "Matchroom Boxing" prezentāciju. Vienmēr jau ir tā, ka kamēr nav cīņa oficiāli izziņota, tikmēr viss var nojukt un izmainīties," sacīja Bolotņiks. "Bet viss ir apstiprināts, viss labi, iesim un gatavosimies. Tagad arī brīvdienās Grieķijā neguļu, ir treniņi un aktivitātes, treneris Dmitrijs Šiholajs sūta man norādījums, kas jāizdara. Atbraukšu atpakaļ, būs astoņas nedēļas līdz cīņai, laiks iziet pilnu sagatavošanās posmu."

Bolotņiks atzīmēja, ka viņam bijuši vairāki spēcīgi un neparocīgi pretinieki, taču piekrita, ka tik augstu rangā izlikts pretinieks kā Džošua Buatsi (11. vieta "BoxRec" rangā) viņam vēl nav bijis. Tiesa, Bolotņiks ir tikai vienu vietu zemāk (12. vieta), kā arī ar savu WBO Eiropas čempiona titulu. Pirmajās bukmeikeru prognozēs Lielbritānijā Buatsi izlikts kā pārliecinošs favorīts, taču Bolotņiks par to nesatraucās: "Man nav iebildumu iznākt ringā kā anderdogam un tad visiem parādīt, ko varu. Lai viņam ir tas favorīta spiediens, es tāpat zinu, ka varu uzvarēt un iešu ringā ar domu tikai un vienīgi par uzvaru. Protams, Buatsi ir spēcīgs bokseris, viņam ir ļoti labs sitiens, bet vēl pētīsim viņa cīņas, lai iepazītu viņu vēl labāk."

Piesaucot, ka Bolotņikam Buatsi būs karjeras lielākais pārbaudījums, interesanti pieminēt arī slavenā boksa promoutera Edija Hērna vārdus cīņas prezentācijā, ka Bolotņiks pats būs lielais un īstais Buatsi tests. "Protams, patīkami, ka tāds vīrs kā Hērns par mani izsakās pozitīvi. Centīšos parādīt labāko sniegumu ringā. Dzirdēts jau, ka Buatsi arī tiek gatavots cīņai par pasaules čempiona titulu, nu, tagad noskaidrosim, kurš to varēs darīt," sacīja Bolotņiks.

"Taču skaidrs, ka tas brīdis tuvojas," entuziastiski turpināja Latvijas bokseris. "Titulcīņa pie horizonta jau redzama. Skaidri zinu, kas man jāizdara, un tad nonākšu pie sava mērķa, kad varēšu trenerim pasniegt pasaules čempiona jostu. Kurš pirms gada varēja iedomāties, ka būšu tik tuvu titulcīņai?"

"Bet tajā pašā laikā cenšos palikt ar kājām uz zemes, joprojām būt es pats. Galvenā doma man šobrīd būs par augusta cīņu, pēc tam skatīsimies. Un var jau tikpat labi sanākt, ka (WBA pasaules čempions) Bivols tomēr izvēlas sev citu pretinieku vai arī vēl kaut kas notiek. Nu, WBC pasaules čempions ir Arturs Beterbijevs, varbūt radīsies iespēja izaicināt viņu. Tās visas būs runas vēlākam laikam, pēc augusta."

Latvijai pussmagajā svara kategorijā gan ir arī vēl viens lielās boksa organizācijas čempions - Ralfs Vilcāns nesen ieguva WBC "International" titulu un arī ielauzās pasaules rangā. "Skatījos to cīņu, nu, skaisti, ļoti skaisti. Neviens tā īsti neticēja Ralfam, ka viņam tur Belgradā sanāks, bet viņš aizbrauca un uzvarēja vēl pēc punktiem. Lieliski, liels par prieku viņu un visu Latvijas boksu. Arī es cīnos ne tikai par sevi, bet arī visu Latviju, un, manuprāt, tas ir super, ka Latvijas bokseri aizbrauc uz ārzemēm un atbrauc ar čempiona jostām, un domāju, ka to arī turpināsim darīt."


, 2021-06-15 21:11, pirms 3 gadiem
+++
Lai izdodas!
, 2021-06-15 22:49, pirms 3 gadiem
Ričards vienmēr dod pozitīvu lādiņu pat intervijās! Veiksmi!!!
, 2021-06-16 07:04, pirms 3 gadiem
Labi ,labi .Tik lai uzvar !Tad varēs priecāties,savādāk mums parasti ar to skriešanu pa priekšu sportā ir kā ir !!
, 2021-06-16 07:23, pirms 3 gadiem
Boksā viss ir tik tuvu un tajā pašā brīdī tik tālu, veiksmi cīņā
, 2021-06-16 09:07, pirms 3 gadiem
Nu ko...mums jau ir trīs augsta līmeņa bokseri ! Briedis, Bolotņiks un Vilcāns !!!
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).