Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

WBA Bivolam nākamo cīņu nozīmē pret Ramiresu, bokseri ar bilanci 44-0

WBA Bivolam nākamo cīņu nozīmē pret Ramiresu, bokseri ar bilanci 44-0
Dmitrijs Bivols cīņā pret Kanelo. Foto: AP/Scanpix

Krievijas bokseris Dmitrijs Bivols, kurš pavasarī pieveica Kanelo Alvaresu, kā savu obligāto pretinieku sagaidījis citu meksikāni Gilberto Ramiresu. WBA nozīmējusi viņu savstarpējo cīņu un devusi mēnesi laika vienoties par cīņas aizvadīšanu.

Dmitrijs Bivols maija sākumā lieliskā cīņā pieveica Kanelo Alvaresu, boksa superzvaigzni, kurš gan cīnījās svara kategoriju augstāk nekā ierasts. Alvaress uzreiz pēc cīņas izteica vēlmi revanšēties, taču šie plāni vēlāk tika nobīdīti tālākā plānā, jo Kanelo rudenī cīnīsies pret savu seno konkurentu Genādiju Golovkinu.

Bivols kā savu nākamo mērķi nosprauda titulu apvienošanas cīņu, kas viņu savestu ringā kopā ar Arturu Beterbijevu, WBC, WBO un IBF pasaules čempiona titulu īpašnieku. Bivols savukārt ir WBA čempions.

Bivola sakarā arī tika piesaukta iespēja, ka viņš varētu cīnīties pret citu "Matchroom Boxing" bokseri Džošua Buatsi. Buatsi ir britu jaunā zvaigzne, ko Latvijas auditorijai izdevās labāk iepazīt iepriekšējā vasarā, kad viņš pieveica Ričardu Bolotņiku.

Taču Buatsi bija jācer uz WBA labvēlīgu lēmumu, kas netika sagaidīts, jo organizācija kā obligāto titula pretendentu apstiprinājusi meksikāni Gilberto Ramiresu. 31 gadu vecais Ramiress ir perfekts kandidāts šim statusam – viņš var lepoties ar izcilo bilanci 44-0 un nesen maijā viņš pieveica citu WBA rangā izliktu bokseri Dominiku Boselu.

Bivolam un Ramiresam tagad jāvienojas par cīņas aizvadīšanas nosacījumiem. Ja viņi mēneša laikā to nepaveiks, cīņas rīkošanas tiesības nonāks izsolē.

Pirmā smagā svara kategorijā WBA rangā Ramiress ir pirmajā vietā, tikai aiz Bivola, kurš kā čempions ir ārpus ranga. Buatsi ir otrajā vietā, kamēr Bolotņiks jūnijā pakāpies jau uz piekto vietu un tīri teorētiski arī tuvākā nākotnē var tēmēt uz titulcīņu, tiesa, praksē, lai par to varētu domāt, viņam nepieciešamas uzvaras pār citiem rangā izliktiem bokseriem.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/dmitry-...


, 2022-07-12 22:04, pirms 2 gadiem
Eliņš izmisīgi cenšas rakstīt par boksu

Davai taisies ka tiec, uz Vakara Ziņām vai Kas Jauns.

Pamuļķis, bļin
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.