Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Buatsi vēl netiek pie Bivola, Vailders atgriezīsies ar cīņu pret Heleniusu

Buatsi vēl netiek pie Bivola, Vailders atgriezīsies ar cīņu pret Heleniusu
Dmitrijs Bivols cīņā pret Kanelo. Foto: AP/Scanpix

Pasaules Boksa asociācija (WBA) noraidījusi priekšlikumu pussmagā svara čempionam Dmitrijam Bivolam piešķirt brīvprātīgo titula aizstāvēšanas iespēju pret Džošua Buatsi. Savukārt bijušais smagsvaru čempions Deontejs Vailders esot vienojies par cīņu ar somu Robertu Heleniusu 15. oktobrī.

WBA bija nozīmējusi Dmitrijam Bivolam obligāto titula aizstāvēšanu pret meksikāni Gilberto Ramiresu, kurš lepojas ar iespaidīgo bilanci 44-0, bet pie titulcīņas iespējas līdz šim nav ticis. Bivols savukārt plašāku ievērību bija ieguvis pēc maija cīņas, kurā viņš pārliecinoši pieveica Kanelo Alvaresu, vismaz uz laiku piebremzējot Kanelo centienus kļūt par pussmagā svara čempionu.

Bivolam ir sadarbība ar "Matchroom Boxing", un tās vadītājs Edijs Hērns bija iztēlojies citu nākotni Bivolam, proti, savest viņu kopā ar savu jauno zvaigzni Džošua Buatsi. Buatsi pirms gada aizvadīja tā saukto "eliminator" cīņu pret Latvijas bokseri Ričardu Bolotņiku, kurā guva uzvaru, taču pagaidām tas viņam titulcīņu nav nesis.

Hērns cerēja pārliecināt WBA atlikt obligāto titula aizstāvēšanu, tā vietā piedāvājot Bivolam cīņu pret Buatsi, kas neapšaubāmi būtu liela mēroga notikums. Taču WBA šoreiz tam nav piekritusi un palikusi pie sava sākotnējā nodoma, sniedzot Ramiresam godam nopelnīto iespēju cīnīties par titulu.

"WBA pussmagā svara titula obligātā aizstāvēšana pēdējoreiz notika 2018. gada martā," skaidroja WBA komitejas vadītājs Karloss Čavess. "Čempions vairs nevar atlikt obligāto aizstāvēšanu, ko paredz WBA noteikumi."

Attiecīgi Bivolam jāturpina gatavoties cīņai pret Ramiresu, par kuras nosacījumiem abas puses vēl nav vienojušās (oficiālais termiņš bija līdz vakardienai, bet tā neievērošana ir pilnīgi normāla lieta). Tikmēr bijušais smagsvaru čempions Deontejs Vailders gatavojas atgriezties ringā ar cīņu pret Robertu Heleniusu.

"BoxingScene" un ESPN vēsta, ka Vailders un Heleniuss jau praktiski vienojušies par savstarpēju cīņu 15. oktobrī Bruklinā. Vailderam tā būs pirmā cīņa pēc vairāk nekā gada pārtraukuma, kad viņš triloģijas noslēgumā piekāpās Taisonam Fjūrijam.

Heleniuss (31-3) ir 38 gadus vecs bokseris, kurš savās divās iepriekšējās cīņās parūpējās par nelieliem pārsteigumiem, divreiz pēc kārtas pieveicot poli Adamu Kovņacki. Kovņacki tika virzīts ka nākamais titula pretendents, bet pēc sakāvēm pret Heleniusu par šo statusu vismaz tuvākajā laikā var aizmirst.

Izmantotie resursi:
https://www.boxingscene.com/wilder-...
https://www.boxingscene.com/wba-rej...


, 2022-08-17 23:00, pirms 2 gadiem
Da labi, Tur jau sen gāja runas, ka Ramirezs būs pret Bivolu, kas ir reāla intriga.

Buatsi tak cīnīsies pret Paskālu, Eliņš āzis, atkal neko nezin
Raiens Garsija
1

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.