Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bez padošanās: Fjūrijs brutālā spēka un rakstura cīņā 11. raundā nokautē Vailderu

Bez padošanās: Fjūrijs brutālā spēka un rakstura cīņā 11. raundā nokautē Vailderu
Taisons Fjūrijs nosūta Deonteju Vailderu uz dēļiem. Foto: AP/Scanpix

Britu bokseris Taisons Fjūrijs šonakt Lasvegasā aizstāvēja savu WBC pasaules čempiona titulu smagsvaros, ar nokautu 11. raundā pieveicot Deonteju Vailderu. Cīņas gaitā Fjūrijs pats divreiz tika nosūtīts nokdaunā, kamēr Vailders jau kopš sestā raunda cīņā turējās vairs tikai ar milzīgām pūlēm, taču parādīja apbrīnojamu izturību, izturot vēl četrus raundus fiziski smagā un trāpītiem sitieniem pārpilnā cīņā, taču beigās tomēr tika nokautēts.

# Taisons Fjūrijs (31-0-1) joprojām ir nepieveikts boksa ringā. Viņš saglabāja savu WBC pasaules čempiona un lineālā čempiona titulu. Deontejs Vailders (42-2-1) ir vienīgais, kurš cīņu pret Fjūriju atstājis bez zaudējuma, viņu pirmajā cīņā tiekot fiksētam neizšķirtam, bet tagad Vailders zaudēja otro cīņu pēc kārtas.

# Vailders principā zaudēja ļoti pārliecinoši, taču būs grūti atrast kādu, kurš viņam pārmetīs par ringā parādīto. Vailderu jau trešajā raundā izglāba gongs, sestajā raundā viņš izskatījās jau pavisam noguris, taču kaut kādā neticamā veidā ar lielu apņēmību noturējās cīņā vēl līdz 11. raundam. Vailders desmitajā raundā tika nosūtīts pamatīgā nokdaunā, bet tomēr piecēlās un neļāva ne trenerim, ne mediķiem pārtraukt cīņu, un 10. raunda beigās kaut kur atrada spēkus, lai vēl uzbruktu Fjūrijam.

# Fjūrijs pirmoreiz savā karjerā bija spiests piedzīvot divus nokdaunus vienā raundā, tiekot divreiz nogāzts 4. raundā. Taču pēc tam viņš savu ātrumu un spēku nezaudēja un pārgurušo Vailderu ar masīvu sitienu nokautēja 11. raundā.

# Kopumā cīņā bija pieci nokdauni. Tajā bija daudz spēka divcīņas un grūstīšanās, un tehniski precīza boksa vietā bieži vien bokseru prioritāte bija brutāli uzbrukumi ar mērķi nokautēt pretinieku.

Šī bija Vaildera-Fjūrija triloģijas trešā cīņa. Pirmajā cīņā Vailders bija skaisti nosūtījis Fjūriju nokdaunā, bet brits tāpat bija piecēlies kājās, un pēc tiesnešu piešķirtā neizšķirta iebildumi bija abiem bokseriem. Savukārt pēc otrās cīņas, kurā Fjūrijs izcīnīja dominējošu uzvaru, iebildumi bija Vailderam, apsūdzot savus trenerus nodevībā, Fjūriju par krāpniecību un ko tik vēl ne.

Fjūrijam lielas intereses par Vailderu gada sākumā vairs nebija, un viņa komanda jau veica pārrunas ar Entoniju Džošua par visu titulu apvienošanas cīņu, taču Vailders pieprasīja revanšu un ar arbitrāžas palīdzību pierādīja, ka viņam tāds pienākas. Cīņa bija plānota jūlijā, Covid-19 dēļ pārcelta uz oktobri un šonakt beidzot aizvadīta. Fjūrija honorārs tika lēsts 10 miljonu dolāru apmērā, kamēr Vailderam bija garantēti astoņi miljoni, tiesa, abu ienākumus krietni papildinās arī procenti no tiešraižu pārdošanas.

Vailders, kurš savu iepriekšējo treneri bija atlaidis un tagad cīņai gatavojās Malika Skota vadībā, pirmajā raundā aktīvi uzbruka Fjūrija korpusam, trāpot vairākus sāpīgus sitienus. Vailders vienkāršiem džebiem laiku netērēja un teju katrā sitienā ielika visu spēku, kas ātri vien atspēlējās viņam pašam. Otrajā raundā Fjūrijs turklāt centās pāriet uz cīņu klinču, kur Vailderam bija grūtības nostumt malā 20kg smagāko britu.

Tas viss noveda pie tā, ka jau trešajā raundā Vailders bija paguris un Fjūrijs ar asu kombināciju nosūtīja viņu nokdaunā. Vailders piecēlās, bet raunda pēdējās sekundēs jau vairs knapi turējās kājās. Ja Fjūrijam būtu vēl dažas sekundes, kazi, cīņa būtu beigusies jau tad, taču gongs izglāba Vailderu.

Ceturtajā raundā Vailders atgādināja, kāpēc smagsvaru divīzijā bokseriem mēdz rādīties murgi par viņa labās rokas spēku, ar ko viņš iepriekš nokautējis 41 bokseri. Vailderam beidzot izdevās trāpīt gar Fjūrija aizsardzību, un brits no uzņemtā sitiena sagrīļojās un pakrita. Drīz pēc tam Vailders vēlreiz nosūtīja Fjūriju nokdaunā, bet arī šoreiz Fjūrijs piecēlās un neizskatījās, ka nokdauni uz viņu būtu atstājuši lielu iespaidu.

Piektajā un sestajā raundā Fjūrijs prasmīgi piebremzēja Vailderu, turpinot spēka divcīņu, kurā ASV bokserim klājās arvien grūtāk. Sestā raunda beigās Vailders ringā pārvietojās ar "mīkstām" kājām un principā, ja tā būtu bijusi jebkura cita cīņa, treneris varēja to pārtraukt jau tobrīd. Nākamajos raundos Vaildera situācija kļuva arvien sliktāka, un tagad pat tie viņa sitieni, kuri trāpīja, nebija īpaši spēcīgi, taču daudz vairāk bija tādu sitienu, kuri trāpīja tikai pa gaisu.

Taču Vailders ieguva otro un trešo elpu, izturot līdz katra nākamā raunda beigām. Desmitajā raundā Fjūrijs izskatījās gatavs beidzot pabeigt cīņu un nosūtīja Vailderu iespaidīgā nokdaunā. Taču arī šajā brīdī Vailders negrasījās padoties, piecēlās un uz tiesneša noskaitīto "deviņi" atbildēja ar dūrēm cīņas stājā. Tiesnesis viņu bažīgi noskatīja, vēlreiz pārbaudīja viņa gatavību turpināt cīņu... un Vailders 10. raunda izskaņā metās izmisīgā uzbrukumā. Kaut kur atradis spēka rezerves, viņš veica sitienu kombinācijas, kas radīja Vailderam problēmas, un 10. raundu Vailders pabeidza uzbrūkošā pozīcijā.

Ja 10. raunds bija kā mākslas filma, tad 11. raunds bija skaudra atgriešanās realitātē. Fjūrijs bija daudz svaigāks, atkal piespieda Vailderu pie virvēm un pāri amerikāņa bezspēkā knapi paceltajiem cimdiem raidīja nokautējošu sitienu, no kura Vailders vairs laikā nepiecēlās, un Fjūrijs varēja svinēt aizstāvēto WBC pasaules čempiona titulu.

Interesants fakts – lai arī Fjūrijs čempiona titulu ieguva pirms sešiem gadiem, pieveicot Vladimiru Kļičko, un pēc tam nevienam bokserim nebija zaudējis, šī bija pirmā cīņa viņa karjerā, kurā viņš aizstāvējis pasaules čempiona titulu. Pēc cīņas Fjūrijam un viņa promouterim tika vaicāts par nākamo cīņu un iespēju tikties pret Usiku vai Džošua, taču uz to tika atbildēts, ka vēl pāragri par to runāt.

Vailders Fjūrija interviju ringā vairs negaidīja un aizgāja no ringa, turklāt, kā apgalvoja Fjūrijs, nepieņemot Fjūrija vārdus pēc cīņas un neapsveicot uzvarētāju. "Jā, ringā viņš parādīja raksturu," teica Fjūrijs. "Taču īstam bokserim un čempionam jāparāda gan raksturs, gan cieņa, un cieņu viņš neparādīja. Es lūgšos par viņu."

Nelikās gan, ka Fjūriju pārāk satrauc Vaildera aiziešana no ringa bez apsveikuma uzvarētājam, un britu bokseris savu uzvaru atzīmēja ar dziesmu līdzjutējiem.


, 2021-10-10 07:46, pirms 3 gadiem
Kas par cīņu, Usikam būs grūti 130kg Fūriju uzvarēt.
, 2021-10-10 07:47, pirms 3 gadiem
Bomba
kā tas melainais varēja noturēties kaut kas nereāls..
Slēpts komentārs: wanagsdw
, 2021-10-10 07:49, pirms 3 gadiem
basiiiccc rakstīja: Bomba
kā tas melainais varēja noturēties kaut kas nereāls..
Vot, vot, džeks vēl pēc pēdējā knockdowna taisījās celties augšā
, 2021-10-10 07:50, pirms 3 gadiem
Čigāns zvērs, izskatījās vēl 12 varētu izvikt.
Slēpts komentārs: Karseejs
, 2021-10-10 07:51, pirms 3 gadiem
Kas par cīņu... Fjūrijs visu kontrolēja visu mača gaitu, ja ne daži izlaisti bīstami sitieni. Vailderam cepuri nost par raksturu un cīnīšanos līdz galam. Tas kā viņš turējās kājās... Vienkārši wow... Kaut kas no Rokija.... Domāju, ka Usiks nemaz tik bezcerīgs pret Fjūriju nebūtu, tieši ātruma vien dēļ. Protams, ja pāris Fjūrija sitieni izietu cauri, tur daudz variantu nebūtu...
, 2021-10-10 07:51, pirms 3 gadiem
Bomba! Viss, kas jāzina par šo cīņu.
, 2021-10-10 07:51, pirms 3 gadiem
Respect abiem džekiem, skaista cīņa.
, 2021-10-10 07:52, pirms 3 gadiem
Neapskaužu Usiku. Viņam nebūs ko darīt pret Taisonu
, 2021-10-10 07:54, pirms 3 gadiem
REN TV komentētāji lieliski
, 2021-10-10 07:55, pirms 3 gadiem
Kas par boksu, bet Fury malacis, aizsūtīja Wilder gulēt 11 raundā... King done it

Es Usika vietā Džošua pateiktu, a negribi aiziet 3 mājas talāk un boksēt ar Fury, tas tik būtu bokss👍👍👍
, 2021-10-10 07:55, pirms 3 gadiem
KrokodiIs rakstīja: Neapskaužu Usiku. Viņam nebūs ko darīt pret Taisonu
Tieši pretēji. Usiks nav nekāds koka klucis Konstantīns, kuru varēs tā klapēt. Favorīts būtu Fjūrijs, bet tas, manuprāt, ir 60 pret 40.
Slēpts komentārs: Rin
, 2021-10-10 07:59, pirms 3 gadiem
Izcila cīņa, Vailders malacis darīja ko varēja, turējās apbrīnojami, bet Taisona belzieni ir fenomenāli, izcils boksa rīts!
, 2021-10-10 07:59, pirms 3 gadiem
Asnātiņš rakstīja: Tieši pretēji. Usiks nav nekāds koka klucis Konstantīns, kuru varēs tā klapēt. Favorīts būtu Fjūrijs, bet tas, manuprāt, ir 60 pret 40.
Fury pēc izskata neizskatās atletisks, bet domāju dejošanā ar Usiku varētu sacensties... Tur būtu 50/50...
Slēpts komentārs: Dzintars86
, 2021-10-10 08:00, pirms 3 gadiem
Veselas 3 reizes sit kaut kādu amerikas bomzi, kam tas ir vajadzīgs??? davai vēl cetruto un piekto reizi, kamēr paliks veci un varēs beigt karjeru.
, 2021-10-10 08:01, pirms 3 gadiem
Rin rakstīja: Fūrijs izskatījās lēns un sitieni ne pārāk labi, vai Usiks būs izredzes, redzēsim
Tu ne to cīņu skatījies, tie ir smagsvari... Navis vieglais svars... Te ātrumam nav nozīmes...
, 2021-10-10 08:01, pirms 3 gadiem
Interesanti Džošuā pret Taisonu nokristu pirmajā raunā vai izturētu līdz otrajam?
, 2021-10-10 08:01, pirms 3 gadiem
Karseejs rakstīja: Usykam domāju ir ļoti reāla iespēja to balamuti uzvarēt. Tīri tehniski, taktiski un uz fizisko apspēlēs pēc punktiem.
Kopš kura laika Taisons ir balamute?Viņš vienmēr ir teicis tikai faktus un neko vairāk
Taisons nometīs pāris kiligramus un viss būs labi.Pret Usiku viņam tik daudz nevajag.
, 2021-10-10 08:02, pirms 3 gadiem
Dzintars86 rakstīja: Viena no sūdīgākajām cīņām ever! Klinču paraudemobstrējumi! Bokss tur bija ļoti maz. Nereāli vāja tehnika abiem. Vnk brutāli spēka sitieni - 70% vnk pa tukšu gaisu, jo otram visu laiku ir stunda laika, lai izvairītos no tiem acīmredzamajiem atvēzieniem. Sākot jau no 3.raunda abiem iestājās bezspēks un tad klinču uzvaras gājiens. Usiks apskries, noskries un tehniski ar skaistu boksu vnk izģērbs čigānu.
Gribētu redzēt.
, 2021-10-10 08:03, pirms 3 gadiem
Arī Fjurijs ir palicis vecs un lēns. Šodien viņš zaudētu Usikam pēc punktiem.
, 2021-10-10 08:09, pirms 3 gadiem
Arsenich rakstīja: Tu ne to cīņu skatījies, tie ir smagsvari... Navis vieglais svars... Te ātrumam nav nozīmes...
hvz, pēc Usika cīņas izskatījās lēni, jet nu tur 20kg starpība
, 2021-10-10 08:11, pirms 3 gadiem
Rin rakstīja: hvz, pēc Usika cīņas izskatījās lēni, jet nu tur 20kg starpība
Nu tas gan... Fury sitieni ir specīgi, ja izies cauri, tad var būt problēmas...
Bet divas labas cīņas mēneša laikā.. Sen tā nav bijis...
Slēpts komentārs: Dzintars86
, 2021-10-10 08:15, pirms 3 gadiem
Luka visu laiku labakais rakstīja: Arī Fjurijs ir palicis vecs un lēns. Šodien viņš zaudētu Usikam pēc punktiem.
Šodien varbūt, ja iznāks tāds, kāds bija 2. cīņā pret Vailderu tur Usikam tur nebūs variantu.
Ceru, ka nebūs atkal 2 gadi jāgaida līdz nākamajai cīņai.
, 2021-10-10 08:15, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kopš kura laika Taisons ir balamute?Viņš vienmēr ir teicis tikai faktus un neko vairāk
Taisons nometīs pāris kiligramus un viss būs labi.Pret Usiku viņam tik daudz nevajag.
nu ir ir Taisons balamute, un arī krāpnieks, kā 2 cīņā ar pus novilktu cimdu un pirms tam ar dopingu
šajā cīņā biju par Taisonu
, 2021-10-10 08:17, pirms 3 gadiem
Asnātiņš rakstīja: Tieši pretēji. Usiks nav nekāds koka klucis Konstantīns, kuru varēs tā klapēt. Favorīts būtu Fjūrijs, bet tas, manuprāt, ir 60 pret 40.
Tu domā, ka Fjurijs pret usiku boksētu AJ stilā? Būs tieši tas pats variants ar klinču.
, 2021-10-10 08:22, pirms 3 gadiem
es1ns rakstīja: Šodien varbūt, ja iznāks tāds, kāds bija 2. cīņā pret Vailderu tur Usikam tur nebūs variantu.
Ceru, ka nebūs atkal 2 gadi jāgaida līdz nākamajai cīņai.
Īstenībā man ir zēl Fjurija. Kad bokseri ir zenītā viņiem neļauj sisties ar labākajiem, bet tā vietā 3 reizes lieka ar vienu bomzi. Arī Usiks nepaliek jaunāks, viņam vēl 5 reies būs jāsitās ar anglijas bomzi.
, 2021-10-10 08:35, pirms 3 gadiem
Tauku pika pret bomžu sitēju. Jāatzīst, ka smagsvaru bokss ir degradējies pēdējos 10 gados. Taisons savā laikā abus rindā pieņemtu uz pirmo raundu K. O.
, 2021-10-10 08:38, pirms 3 gadiem
Usiks noteikti var vinnet Fjuriju, nolēkās pa ringu, nogurdinās Fjūriju, salasīs punktus un dabūs jostu. Resnais putns jau neko nevarēs trāpīt kustīgajam Usikam, bet Usiks atkal ar saviem sitieniem neko nevarēs izdarīt Fjurijam, tik vien cik olimpiskos punktus sakrāt, lai pietiktu uzvarai.
, 2021-10-10 08:39, pirms 3 gadiem
Fascinē komentētais,ir kāds no bokseriem kurš nav bomzis pēc dīvānu expertu domām?
, 2021-10-10 08:43, pirms 3 gadiem
Usyks neļausies klinčoties. Principā neredzu variantus kā Fjūrijs varēth jebko izdarīt pret Usyku. Šitas Vailders tups, bez izdomas. Usyks šito lēno tizleni noboksēs vēl vieglāk kā mori.
, 2021-10-10 09:03, pirms 3 gadiem
Shed rakstīja: Usyks neļausies klinčoties. Principā neredzu variantus kā Fjūrijs varēth jebko izdarīt pret Usyku. Šitas Vailders tups, bez izdomas. Usyks šito lēno tizleni noboksēs vēl vieglāk kā mori.
Vailders tups jo netrenēja izturību, bija 20 mēneši laiks. Lempis Fūrijs izskatījās lēns un noguris
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.