Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Brieža bieži piesauktais Džeiks Pols – uz ko viņš var cerēt lielajā boksā?

Brieža bieži piesauktais Džeiks Pols – uz ko viņš var cerēt lielajā boksā?
Foto: USA TODAY Sports/Scanpix un Boris Simson/LNK Boxing

24 gadus vecais "Problēmu bērns" Džeiks Pols sevi nosauca par šobrīd ietekmīgāko bokseri pasaulē, un, lai arī pārspīlējums tas ir milzīgs, savs patiesības grauds tur atrodams, jo naudu viņš spēj piesaistīt, par sevi liek runāt un potenciālo pretinieku rinda izveidojusies visnotaļ gara, tur pašam piesakoties arī Mairim Briedim. Taču ko Pols īsti var izdarīt profesionālajā boksā, neskaitot trokšņa sacelšanu? Kopā ar boksa treneri Sandi Kleinu skaidro Sportacentrs.com.

Pirmā lieta, kas uzreiz jādara skaidra – cīņa Mairis Briedis pret Džeiku Polu šobrīd nav reālistisks notikums. Par to var domāt tikai kā paraugcīņu (kā Floidam Meivezeram pret Džeika brāli Loganu), kurā uzvarētājs nemaz netika noteikts, vai arī pēc vairākiem gadiem, kad Pols pietuvojas Brieža līmenim sportiskajā ziņā vai arī Briedis pietuvojas Pola līmenim globālas popularitātes ziņā. Šobrīd viņi abos rādītājos ir pavisam atšķirīgi, un tad jau nedaudz tuvāks realitātei ir cits Brieža piesauktais pretinieks Kanelo Alvaress.

Taču par Džeiku Polu runā arvien vairāk, un arī Briedis šeit sniedzis savu palīdzīgu roku, iepazīstinot Polu ar savu auditoriju. 2021. gadā savos sociālajos tīklos Briedis Polu dažādos veidos piesauca un izaicināja turpat vai desmit reižu, kas ir daudz vairāk uzmanības nekā Briedis veltījis saviem tuvākajiem konkurentiem (Okolijam, Cešlakam, Opetaijam un Mannam, ar kuru viņš patiešām aizvadīja cīņu).

Briedis gan nav nekāds izņēmums, jo Polam nosodošus vai atbalstošus vārdus veltījuši daudzi bokseri ar Taisonu Fjūriju un Kanelo priekšgalā. Tāpat interesanti novērot vadošo sporta mediju attieksmi – daži Pola cīņas principiāli ignorē kā zema sportiskā līmeņa pasākumus, kamēr daži tās pat īpaši izceļ, un ESPN pat sacēla krietnu ažiotāžu, pasludinot Pola veikto sitienu cīņā pret Taironu Vudliju par gada nokautu.

Polam arī pēc otrās uzvaras pār Vudliju nav bijis lielu problēmu atrast sev vietu sporta mediju virsrakstos. Te viņš vēlreiz ķircina Fjūriju ģimeni, te paņem pārtraukumu no boksa, te publiski sakasās ar UFC bosu Deinu Vaitu un uzstāda ultimātus par pievēršanos MMA, te no zila gaisa izrok jaunu potenciālo pretinieku, kuru tad visiem apspriest.

Ja tev ir 18.5 miljoni "Instagram" sekotāju, tad gandrīz katra tava rīcība kaut kādu ažiotāžu izpelnīsies, par to viss skaidrs. Taču vietā ir jautājums konkrēti par to, ko Pols dara boksa ringā un pēc kā tas izskatās, un to vaicājām boksa trenerim Sandim Kleinam.

"Tas Vudlija nokauts, ko redzēju, jau bija tā neko," pasmējās Kleins. "Protams, ka ringā tas Džeiks šobrīd izskatās neveikli un viņa kustības galīgi nevar nosaukt par tehniskām. Bet, ja mēs abstrahējamies no tās viņa slavas, tad mēs principā runājam par 24 gadus vecu puisi, kurš boksā trenējas tikai pāris gadus. Protams, ka viņš izskatās neveikli, tas ir tikai normāli."

"Pols nav aizvadījis nevienu profesionālā boksa cīņu pret īstu bokseri. Tas ir fakts," turpināja Kleins. "Trīs cīņas bija pret bijušajiem UFC cīkstoņiem, divas pret kaut kādām slavenībām. Bet ko tad citu viņam vēl vajag? Viņam jau nevajag kā citiem bokseriem tagad vairākus gadus sisties cauri sietam, taisīt sev pamazām bilanci un pakāpeniski tikt pie lielajām naudas cīņām."

Ņemot vērā, ka Pols cīnījies tika pret pretiniekiem, kuru nav "BoxRec" rangā, viņš pats šajā rangā nekādus īpašos punktus nav savācis un atrodams 669. vietā krūzeru divīzijā. Vai viņam ir potenciāls iekļūt, piemēram, "Top 100"? Kleins norādīja, ka pilnīgi noteikti.

"Es vispirms vēlreiz uzsvēršu, ka viņam tas nav vajadzīgs," teica bijušais Maira Brieža treneris, kurš šobrīd strādā arī ar Ralfu Vilcānu. "Taču, ja Pols pats izdomās sev tādu mērķi, tas ir pilnībā piepildāms. Pirmkārt, krūzeri jau pati par sevi ir viena no vājākajām divīzijām boksā. Paskatieties, kas par bokseriem tur ir pirmā simtnieka beigās vai pat "Top50" beigās, un viss taps skaidrs."

Piemēram, ranga 62. vietu šobrīd ieņem bosnietis Džemals Bosņaks ar bilanci 4-4, kurš pirms diviem gadiem Rīgā zaudēja Nikolajam Grišuņinam un pēc tam nevienā cīņā vairs nav uzvarējis. 71. vietā rangā ir amerikānis Tristans Džeimss ar bilanci 5-4-2, bet 88. vietā ir Enžins Karakaplans no Francijas, kurš nesen atsāka savu karjeru un nav guvis nevienu uzvaru kopš 2015. gada.

"Otra lieta, kas noteikti jāuzsver Pola sakarā, ir viņa starta pozīcija," turpināja Kleins. "Parasti ir tā, ka bokseris izsitas uz augšu, kļūst par zvaigzni un sāk diktēt savus noteikumus. Piemēram, kā Kanelo tagad izvēlējās sev krūzeros pretinieku Makabu, kurš viņam ir parocīgākais pretinieks. Tāpat arī Pols ar savu komandu izpēta citus pretiniekus un izvēlas to, kas ir parocīgs. Protams, viņi tur arī rēķina citas lietas, cik kuram sekotāju sociālajos tīklos un kādu pienesumu viņš sniedz cīņai, taču arī sportiskajā līmenī viņam ir priekšrocība, ka viņš var ņemt sev izdevīgu pretinieku."

Kleins arī norādīja, ka Polam sākumā treniņi boksā nebija tie paši intensīvākie, taču izskatās, ka pakāpeniski tas mainījies. "Ar kārtīgu darbu un viņam pieejamajiem līdzekļiem un treneriem es īsti neredzu šķēršļus, kāpēc viņš nevarētu pēc dažiem gadiem kļūt par laba līmeņa bokseri. Tas, ka šobrīd viņam trūkst tehnikas un dažādu pamatiemaņu un instinktu, tas ir puslīdz normāli."

Vai treneris paredz, ka Pols varētu izsisties līdz pat īstām titulcīņām? "Viņš jau tagad varētu tādas rīkot, ja gribētu," smējās Kleins. "Ja viņš aiziet pie tādas WBA vai IBF, kur starpkontinentālās vai Amerikas jostas tāpat pārsvarā stāv vakantas, un saka, ka viņam briest cīņa, teiksim, divu miljonu dolāru apjomā, vai tad tās organizācijas noraidīs viņu? Galu galā, par titulcīņām boksa organizācijas ņem 3% komisijas naudu. Ja runa būtu par pasaules čempiona titulu, tad tādu gan jau viņam bez kritēriju izpildīšanas nedotu, bet kaut kādu starpkontinentālo jostu – pilnīgi bez problēmām. Bet nu atkal, kāpēc gan lai Pols tā ar vieglu roku atdotu 3% honorāru? Ja nu vienīgi pats izdomās, ka grib."

Pēc trim gadiem...

  • 244

  • 377

  • 74



, 2022-01-10 16:39, pirms 2 gadiem
Vairāk interesētu, kas ar Mairi notiek? Viņam drīzumā nebija jāboksējas? Tā arī nesapratu, vai tā vienošanās viņam ir par maču vai nav!?
, 2022-01-10 21:31, pirms 2 gadiem
Eh tur ir cirks ar austrālieti Opetaiu, pēc idejas vajadzētu vienoties ar Okoliju ar par cīņu visu vai neko, uzvaras gadījumā aiziet ar paceltu galvu vai zaudējuma gadījumā priecāties par smuku honorāru un kladzināt par revanšu, taču tur laikam nebūs vienošanās, kaut kādu iemelsu dēļ tas nav izdevīgi.
, 2022-01-10 22:15, pirms 2 gadiem
18.5 miljoni "Instagram" sekotāju...izcila mārketinga apmānīti bērni un ātraudži!!! Tajā pašā tiktokā ir vēl lielāks skaits sekotāju veselai virknei pakaļtirinātāju,kuri mutes plātot zem svešas mūzikas fonogrammas tirinās deju ritmos...mūsdienu ''māksla'' ibio!
, 2022-01-10 22:29, pirms 2 gadiem
Ok - tagad Jake Paul pievērsies boksam, tas skaidrs. Bet kas viņš ir, ar ko slavens?? Reperis, mākslinieks, zinātnieks…?
, 2022-01-10 23:22, pirms 2 gadiem
Bam Bam rakstīja: Ok - tagad Jake Paul pievērsies boksam, tas skaidrs. Bet kas viņš ir, ar ko slavens?? Reperis, mākslinieks, zinātnieks…?
Īsi sakot - kļuva slavens caur Youtube ar skandālu palīdzību. Tas pats ko viņš dara tagad.

Mazliet iedziļinoties tur ir daudz reāli pretīgas lietas. Piemēram, viņš taisīja manipulatīvu un seksuālu saturs ar lielu daudzumu reklāmām, kas bija virzīts bērniem. Bija video, kas šo visu analizēja un izrēķināja, ka Jake Paul Youtube laikos viņa ikdienas video bija 50% reklāmas citiem un paša produktiem (tas ir bez Youtube iekļautajām reklāmām). Viņam arī ļoti patika exploitot bērnus ar krāpniecībām, kas bija gan tehniski legālas (mājaslapa, kuras nekam nederīgs un slinks saturs maksāja pāri $10 mēnesī), gan nelegālas (nepatiesi reklamēta azartspēļu mājaslapa).

Varētu teikt tā - čalis dara pilnīgi visu, lai būtu populārs un nopelnītu pēc iespējas vairāk naudu.
, 2022-01-11 10:47, pirms 2 gadiem
Vienreiz dabūs kārtīgi atrauties, un ar to arī viss beigsies.
, 2022-01-11 12:08, pirms 2 gadiem
Lai noboksejas ar Fury, kad sim ribas sadzis un tad vares runat kas kaa.
, 2022-01-11 12:09, pirms 2 gadiem
Bam Bam rakstīja: Ok - tagad Jake Paul pievērsies boksam, tas skaidrs. Bet kas viņš ir, ar ko slavens?? Reperis, mākslinieks, zinātnieks…?
youtube vlogeris berniem, godigi sakot nekad nevienu seriju neesmu redzejis, bet runa par vinu vislaik visur. kaut ko esmu redzejis no vina bralja, bet nu totals suds
, 2022-01-11 18:26, pirms 2 gadiem
ingars31 rakstīja: 18.5 miljoni "Instagram" sekotāju...izcila mārketinga apmānīti bērni un ātraudži!!! Tajā pašā tiktokā ir vēl lielāks skaits sekotāju veselai virknei pakaļtirinātāju,kuri mutes plātot zem svešas mūzikas fonogrammas tirinās deju ritmos...mūsdienu ''māksla'' ibio!
Pirms desmit gadiem es arī ierēktu, bet tagad tas vairs nav vnk kk hobijs. Ar tiem miljoniem sekotāju taisa naudu, kā jebkurā citā biznesā
, 2022-01-11 21:27, pirms 2 gadiem
nu kādā vēl lielajā boksā, neiespējami neko sasniegt sākot tik vēlu boksēt
, 2022-01-11 23:38, pirms 2 gadiem
es neesmu riebīgs un neesmu ar ī skaudīgs, bet kā man gribētos, lai tam Džeikam paretinās tie sekotāji teiksim par kādiem 70%. tad atklātos patiesais Pols
, 2022-01-11 23:57, pirms 2 gadiem
Nezinu Briedis ka tada ielasmeita tur ludzas uz cinju , nozelojami , golddiggers
, 2022-01-12 00:02, pirms 2 gadiem
tie izmisīgie Brieža palīdzības saucieni un to,ko viņš liek soc tīklos, liek moprast,ka nevienam viņš nv interesants un šis ir pēdējais salmiņš,kur var nopelnīt kaut ko. skumji noskatīties, kā degradējies.
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.