Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Kanelo preses konferencē maina domas: "Pēc punktiem bija jāuzvar man"

Kanelo preses konferencē maina domas: "Pēc punktiem bija jāuzvar man"
Kanelo Alvaress cīņā pret Dmitriju Bivolu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Lai arī uzreiz pēc cīņas Lasvegasā, kurā tiesneši piešķīra uzvara Dmitrijam Bivolam, Kanelo Alvaress ringā intervijā atzina, ka Bivols uzvarējis pelnīti, pēc tam preses konferencē meksikānis izteicās jau citādi, norādot, ka Bivols uzvarējis maksimums 4-5 raundos un ka tiesnešu vērtējumam nepiekrīt.

"Es pats personīgi jūtos labi," sacīja Kanelo preses konferencē pēc savas karjeras tikai otrā zaudējuma. "Netaisos tagad attaisnoties. Taču man ir sajūta, ka es šajā cīņā uzvarēju. Domāju, ka zaudēju, maksimums, četros vai piecos raundos, taču noteikti nezaudēju visā cīņā. Iespējams, pēdējos raundos biju nedaudz noguris, taču ringā jutos labi. Varbūt svars patraucēja, šī tomēr nav mana svara kategorija. Taču vēlējos izaicinājumu, un to saņēmu. Tāds nu ir bokss."

"Vēlreiz atkārtošu, ka domāju, ka Bivols uzvarēja tikai četros vai piecos raundos," Kanelo neatkāpās no saviem vārdiem. "Ko tiesneši palaida garām? Man liekas, ka tiesneši bieži ieskaita lietas, kuras varbūt nevajadzētu. Piemēram, daudzus sitienus es bloķēju, no daudziem izvairījos, un domāju, ka tur arī radās grūtības."

Tiesneši vienbalsīgi piešķīra rezultātu 115:113 par labu Bivolam, kas raisīja diskusijas boksa saimē, tiesa, ar noskaņojumu, ka Bivola pārsvaram bija jābūt krietni lielākam. Visu trīs tiesnešu kartītēs atzīmēts, ka Kanelo uzvarēja pirmajos četros raundos, bet pēc tam zaudēja septiņos no nākamajiem astoņiem raundiem. Šo situāciju kā absurdu nosauca arī Kanelo, tiesa, nepaskaidrojot, vai viņš par absurdu uzskata savu 4:0 cīņas sākumā vai Bivola pārsvaru pēc tam.

Kanelo gan tāpat uzslavēja Bivolu kā ļoti spēcīgu bokseri, pret kura aizsardzību bijis grūti kaut ko izdarīt. Kanelo par savu nākotni vēl neko neizteicās un arī par revanša pieprasīšanu Bivolam vairs tik skaidri kā pirms tam ringā neizteicās, tā vietā uzsverot, ka par savu īsto svara kategoriju uzskata otro vidējo svaru, nevis pussmago svaru, kurā cīņu aizvadīja šonakt.

Savukārt Bivols preses konferencē izteicās, ka šo cīņu izbaudījis: "Iepriekšējās cīņās, par kurām manu stilu kritizēja kā garlaicīgu, man nebija nekāds izaicinājums. Tās bija cīņas pret čaļiem, kuri gribēja atņemt man čempiona jostu. Savukārt šo cīņu izbaudīju."

Arī Bivols īsti apmierināts ar rezultātu 115:113 nebija, norādot, ka brīdī, kad dzirdējis rezultātus, sācis domāt, vai tikai šāds minimāls pārsvars nav saskaitīts, lai sanāktu Kanelo uzvara: "Taču zināju, ka ar to jārēķinās. Zināju, ka visi būs pret mani. Pat Edijs Hērns, kurš šeit sēž un smaida, viņš ir priecīgs par mani, taču ne pārāk priecīgs, ja saprotiet, ko domāju."

Hērns bija plānojis pēc šīs cīņas savest kopā Kanelo un Genādiju Golovkinu viņu triloģijas noslēgumam septembrī, taču šie grandiozie plāni tagad ir visnotaļ neskaidri.

Bivols noraidīja žurnālistu piedāvātos slavinājumus, norādot, ka noteikti neuzskata sevi par vislabāko bokseri pasaulē, jo šajā cīņā pieveica zemākas svara kategorijas bokseri, un ka neuzskata sevi nemaz par labāko pussmagā svara kategorijā: "Es tā nejūtos, jo man nav visas čempiona jostas. Kad man tās būs, tad arī runāsim. Bet šobrīd esmu vienkārši viens no labākajiem."

Izmantotie resursi:
https://www.badlefthook.com/2022/5/...
https://www.badlefthook.com/2022/5/...


, 2022-05-08 17:38, pirms 2 gadiem
Viņu jau tā tiesnešii ir mēģinājuši aiz matiem izvilkt, tur bija kā minimums 7-8 punkti viņam par sliktu, bet šis vēl raud.
Šādi komentāri godu nedara.
, 2022-05-08 21:32, pirms 2 gadiem
Būtu labāk paklusējis
, 2022-05-08 21:58, pirms 2 gadiem
Lai izaicina Briedi, tur nebūs nekas jārēķina!
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
9

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.
Raiens Garsija
5

Garsija pret Heiniju: kā šāda boksa cīņa vispār tiek pieļauta?

Naktī uz svētdienu (pēc Latvijas laika) Ņujorkā norisināsies cīņa par WBC čempiona titulu vieglajā svarā starp čempionu Devinu Heiniju un izaicinātāju Raienu Garsiju. Garsija, par kura mentālo gatavību cīņai uzdoti daudzi jautājumi, par 1.3kg pārsniedza svara limitu, taču abas puses vienojušās, ka cīņa tāpat notiks, bet Garsijam nāksies samaksāt krietnu summu par pārsniegto svaru - pusmiljonu par katru mārciņu jeb 1.5 miljonus dolāru. Tā vismaz tiek stāstīts publiski, kamēr aizkulisēs tiek piesaukts, ka soda nauda būs mazāka (600 tūkstoši). Taču joprojām aktuāls ir jautājums, kā šāda cīņa, ņemot vērā Garsijas dīvaino izturēšanos un aizdomas par mentālās veselības problēmām, vispār tiek pieļauta?