Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Grundulis Vācijā cīnīsies par WBO jauniešu čempiona titulu

Rolands Eliņš

Grundulis Vācijā cīnīsies par WBO jauniešu čempiona titulu
Mārcis Grundulis cīņā jūlijā. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas jaunais bokseris Mārcis Grundulis guvis savu pirmo iespēju piedalīties titulcīņā. 18. decembrī Vācijā viņš cīnīsies par Pasaules boksa organizācijas (WBO) jauniešu čempiona titulu vieglajā svarā, sacenšoties ar Vāciju pārstāvošo Nenadu Stančiču.

21 gadu vecais bokseris Mārcis Grundulis iepriekšējo cīņu aizvadīja jūlijā, kad pārliecinoši pieveica spāni Jomeru Medrano un uzlaboja savu profesionālā boksa bilanci līdz 10-1. Pēc tam rudenī Latvijas jaunajam bokserim tika gatavota pirmā cīņa ārzemēs, turklāt pirmoreiz arī par čempiona jostu, un šodien "LNK Boxing" oficiāli izziņojusi cīņas apstiprinājumu.

Grundulis 18. decembrī Magdeburgā cīnīsies pret Nenadu Stančiču (9-0), un cīņas likme būs WBO jauniešu čempiona tituls.

"Šis gads ir bijis ļoti bagātīgs ar treniņiem," portālam Sportacentrs.com sacīja Grundulis. "Sāku gatavoties cīņām no jau 1. janvāra. Cīņas vairākkārt atlikās, un tomēr aizvadīju cīņu 24. jūlijā, un pēc tam nepaspēju pat atpūsties, jo jau piedāvāja cīņu par WBO jauniešu titula jostu."

"Arī šī cīņa tika pārcelta vairākas reizes, bet beidzot esam to sagaidījuši. Treniņos izdarīts liels darba apjoms, un esam gatavi šim pārbaudījumam. Lai arī zinām, ka ārzemēs cīnīties ir bīstami, jo tiesneši diez vai būs manā pusē, ir pienācis laiks iziet no komforta zonas. Paldies visiem, kuri tic! Par stipru Latviju!"

Informācija par cīņas tiešraidi būs pieejama vēlāk.

Stančičs visas savas deviņas profesionālā boksa uzvaras guvis pār bokseriem, kuru "BoxRec" reitings bijis zem 0.2, attiecīgi Grundulis būs 23 gadus vecā Vācijas boksera karjeras lielākais pārbaudījums. Stančiča reitings šobrīd ir 0.506, kamēr Grundulim tas ir 0.611. Jāatzīmē, ka Stančičs šobrīd izlikts kā otrais numurs starp Vācijas vieglā svara bokseriem.

Grundulis iepriekš cīnījies un pieveicis Fatehu Benkoriči, kura reitings bija līdzīgs kā Stančičam, kamēr savu vienīgo zaudējumu Grundulis cieta pirms pusotra gada, kad sacentrās vienu svara kategoriju augstāk pret rangā krietni augstāk izlikto Rodrigo Labri.

Cīņa par WBO jauniešu titulu būs astoņu raundu garumā

     [+] [-]

, 2021-12-07 21:24, pirms 2 gadiem
WBO josta tas jau nopietni, kaut jauniešu, bet tomēr WBO.
Pēc boxrec Grundulim bijuši spēcīgāki pretinieki nekā Vācijas bokserim.
Izskatās būs laba cīņa. Kāds nezin kur translēs?