Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bivols pirms cīņas pret Kanelo: "Žēl, ka Kļičko jauc politiku ar sportu"

Bivols pirms cīņas pret Kanelo: "Žēl, ka Kļičko jauc politiku ar sportu"
Kanelo Alvaress un Dmitrijs Bivols. Foto: AFP/Scanpix

Kirgīzu bokseris Dmitrijs Bivols, kurš pārstāv Krieviju, intervijā "IFL TV" izteica nožēlu par to, ka slavenie brāļi Kļičko publiski aicinājuši viņu nepielaist WBA titulcīņai šajā nedēļas nogalē, kurā viņš sacentīsies pret Meksikas superzvaigzni Kanelo Alvaresu.

Visas četras profesionālā boksa vadošās organizācijas, reaģējot uz Krievijas sākto karu Ukrainā, ieviesa īpašus noteikumus saistībā ar boksa cīņām Krievijā un Baltkrievijā, atsakoties tādas sankcionēt, kā arī noteica ierobežojumus bokseriem, kas pārstāv šīs valstis. WBC, WBO un IBF publiskā paziņojumā solīja nesankcionēt Krievijas un Baltkrievijas bokseru titulcīņas. Savukārt WBA, kurai gaidāma kārtīga peļņas diena no Bivola-Alvaresa titulcīņas komisijas maksas, savus vārdus un darbus izvēlējās krietni uzmanīgāk.

WBA ir izņēmusi vairākus Krievijas un Baltkrievijas bokserus no saviem rangiem, kamēr tie, kuri palikuši savās vietās, atzīmēti ar pretkara saukļiem, piemēram, pie Bivola vārda WBA rangā norādīts "NoWar". Tāpat WBA noteikusi vairākus citus īpašus noteikumus, piemēram, neļaujot titulcīņās Krievijas bokseriem atspoguļot savas valsts krāsas, simboliku vai himnu, kā arī aizliedzot publiski iestāties par Krievijas veikto karadarbību. Taču – piedalīties titulcīņās aizliegts nav, un Bivols to grasās izmantot vienā no gada pirmās puses lielākajām cīņām pasaulē.

Bivols jau iepriekš publiski izteicies pret karu Ukrainā un paudis cerību, ka drīzumā iestāsies miers. Viņš pats dzimis vēl PSRS laikā un savā dzimtenē Kirgizstānā pavadījis bērnību, bet 11 gadu vecumā pārcēlies uz Krieviju, kur joprojām dzīvo viņa ģimene, un Bivols iepriekš medijiem izteicās, ka "neviens īsti nepieņem to, kas notiek, un neviens to neizbauda". Taču nevienu no iesaistītajām pusēm Bivols nenosodīja: "Es neesmu politiķis, es pilnībā neizprotu to, kas notiek. Svarīgi ir runāt par to, ko tu saproti. Piemēram, es neesmu ārsts, es nesaprotu vīrusus, tāpēc nestāstu savu viedokli par Covid-19. Tāpat arī par politiku, jo to neizprotu."

Taču pret Bivola piedalīšanos titulcīņā šonedēļ iestājās brāļi Kļičko, Ukrainas bijušie smagsvari, kuri šobrīd piedalās savas valsts aizstāvēšanā no iebrucējiem. Vladimirs Kļičko intervijā BBC norādīja, ka viņam nav nekādu iebildumu pret Bivolu personiski, taču šajā brīdī svarīgi stingri iestāties pret Krievijas rīcību: "Bivolam noteikti nevajadzētu dot atļauju cīnīties pret Kanelo. Tas nav nekas pret sportistu pašu, bet gan pret Krievijas politiku un režīmu. Visiem Krievijas pārstāvjiem ir jāizjūt sekas, jo tas parāda Krievijai, ka visa pasaule iestājas pret šo bezjēdzīgo karu."

Bivols uz to atbildēja, "IFL TV" intervijā norādot, ka visu mūžu uzskatījis sevi par Kļičko līdzjutēju: "Man patika, kā viņš cīnās, un, protams, priecājos, kad viņš guva uzvaras. Viņš ir sportists, viņam jāzina, ka sports un politika ir atšķirīgas lietas. Viņš bija sportists, tagad ir politiķis. Žēl, ka viņš vēlas jaukt sportu un politiku."

Jāpiemin, ka "sporta un politikas nejaukšana" ir izplatīts Krievijas propagandas arguments, kamēr praksē sporta panākumi un pasākumi tiek izmantoti arī politisku mērķu sasniegšanai.

BBC šodien publicēts materiāls, kurā arī uzdots jautājums, vai ir pareizi sniegt Krievijas bokserim atļauju piedalīties titulcīņā Lasvegasā. Bivola treneris Džoels Diass izteica sapratni par brāļu Kļičko un Ukrainas puses nostāju, taču uzsvēra, ka Bivols nekādā veidā nav ar to saistīts: "Vai tad ar Kanelo pieveikšanu tiks nodots signāls pasaulei, ka viņš atbalsta Krieviju? Nē, tā būs viņa, viņa komandas un viņa ģimenes uzvara, nevis Krievijas. Tā ir viņa dzīves lielākā cīņa, kurā turklāt veikti lieli finansiālie ieguldījumi."

Lai vai kādi būtu jautājumi un argumenti, šobrīd fakts ir tāds, ka WBA titulcīņa Lasvegasā patiešām notiks un tajā piedalīsies Krieviju pārstāvošs bokseris.

Kanelo šobrīd ir lielākā pasaules boksa zvaigzne. Šīs cīņas dēļ viņš pakāpies par vienu svara kategoriju augstāk, lai varētu iegūt līdz šim nepieveiktā Bivola WBA čempiona titulu. Savukārt Bivolam tā būs pārliecinoši lielākā cīņa karjerā, kurā viņam honorārā garantēti divi miljoni dolāru, kamēr Alvaresam tiks 15 miljoni, tiesa, šīs summas krietni pieaugs pēc tiešraižu pārdošanas ienākumu sadales, kas tiks veikta pēc principa 70:30 par labu Kanelo.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/boxing/61...
https://www.boxingscene.com/bivol-r...
https://www.si.com/boxing/2022/03/0...


, 2022-05-06 19:12, pirms 2 gadiem
Kanelo šobrīd ir lielākā pasaules boksa zvaigzne…..

Roland, vai tiešām tā ir???
, 2022-05-06 19:27, pirms 2 gadiem
Tumanovs rakstīja: Kanelo šobrīd ir lielākā pasaules boksa zvaigzne…..

Roland, vai tiešām tā ir???
Viņš ir lielāka meksikāņu un latinosu zvaigzne. Eiropa te ir Džošua, Fjurijs, Usiks, Briedis un citas zvaigznes
, 2022-05-06 19:34, pirms 2 gadiem
Bilovs loti sakarigs.prieks ,ka vares cinities.slava ukraina
, 2022-05-06 22:25, pirms 2 gadiem
Tumanovs rakstīja: Kanelo šobrīd ir lielākā pasaules boksa zvaigzne…..

Roland, vai tiešām tā ir???
Savā svara kategorija - Jā, noteikti!
Tas nav nekads Smagsvaru turnīrs, tur nekādi Fjūriji neskaitās!
, 2022-05-06 22:26, pirms 2 gadiem
Nav jabūt politiķim, lai nosodītu Karu un Kara Noziegumus!
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Matvejs Prokudins finālā Kauņā. Foto: Lietuvas Boksa federācija

Prokudins dominē finālā un uzvar Šocika turnīrā Lietuvā

Latvijas jaunais bokseris un Latvijas izlases galvenā trenera Iļja Žiļinska audzēknis Matvejs Prokudins izcīnīja pirmo vietu Aļģirda Šocika vārdā nosauktajā turnīrā Kauņā svara kategorijā līdz 60kg.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.