Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Hērns un Zauerlands pēc Bena pozitīvajām dopinga analīzēm vēl neatceļ cīņu

Hērns un Zauerlands pēc Bena pozitīvajām dopinga analīzēm vēl neatceļ cīņu
Konors Bens. Foto: Reuters/Scanpix

Bokserim Konoram Benam atklātas pozitīvas dopinga analīzes neilgi pirms šajā nedēļas nogalē gaidāmas vidējā svara cīņas pret Krisu Jūbenku junioru. Boksera pārstāvji gan izplatījuši paziņojumu, ka tā kā bokseris vēl nav oficiāli sodīts un vēl gaidāmas B proves nodošanas, bokseri 8. oktobrī dosies boksa ringā. Tiesa, pret to iebilst Lielbritānijas Boksa padome.

Šo sestdien Londonā O2 arēnā paredzēta nozīmīga vidējā svara boksa cīņa starp Krisu Jūbenku un Konoru Benu. Šodien gan tika publiski ziņots, ka Bens pieķerts aizliegto vielu lietošanā. Viņa dopinga pārbaudē atrasta neatļautā viela klomifēns, kas ir zāles, kuras lieto neauglības ārstēšanai sievietēm, taču var tikt izmantotas arī testosterona palielināšanai vīriešiem.

Cīņa gan pagaidām netiek atcelta, ar šādu paziņojumu šodien klajā nāca Kalles Zauerlanda pārstāvētā ''Wasserman Boxing'' un Edija Hērna "Matchroom Boxing". ''Esam uzzinājuši, ka ikdienišķā dopinga pārbaudē Konoram Benam atrastas aizliegtās vielas. B analīzes vēl tiks veiktas, kas nozīmē to, ka noteikumu pārkāpšana vēl nav apstiprināta. Bens nav sodīts par kādu noteikumu pārkāpumiem, un joprojām var cīnīties boksa ringā. Abi bokseri ir saņēmuši medicīniskus un juridiskus padomus, ir lietas kursā par esošo situāciju un vēlas cīņas norisi sestdien.''

Taču Lielbritānijas Boksa padome (BBBoC) oficiāli pavēstījusi, ka aizliedz šādas cīņas norisi, jo tā būtu pretrunā boksa sportiskajām vērtībām. BBBoC šo lēmumu šorīt ir nodevusi abiem bokseriem un viņu promouteriem, un teorētiski bez BBBoC akcepta šādu cīņu aizvadīt nevar. Praksē gan paredzamas pamatīgas aizkulišu sarunas un kompromisu meklēšana.

Cīņa notiek vidējā svarā, kura ir kategorija 72.5 kilogramiem, taču bokseri ir vienojušies par svaru līdz 71.2 kilogramam. Gadījumā, ja Jūbenks to pārsniedz, tad par katru pārsniegto svara mārciņu viņš maksā pretiniekam 100 tūkstošus. Noteikums attiecas uz abiem bokseriem, taču Bens ir vieglāks par savu pretinieku.

Pirms 30 gadiem boksa ringā tikās abu tēvi - Naidžels Bens un Kriss Jūbenks. Viņi boksa ringā tikās divas reizes, pirmajā no tām 1990. gada 18. novembrī uzvarot Jūbenkam ar tehnisko nokautu devītajā raundā, bet otrajā 1993. gada 9. oktobrī cīnoties neizšķirti.

beigt tīrs kods;Izmantotie resursi:https://www.dailymail.co.uk/sport/s...

Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).