Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Bulmeistars jau gadu bez cīņām: "Neveiksmīgi sanācis, bet viss tiks labots"

Bulmeistars jau gadu bez cīņām: "Neveiksmīgi sanācis, bet viss tiks labots"
Kristaps Bulmeistars. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing

Latvijas bokseris Kristaps Bulmeistars 2021. gada jūlijā sasniedza apaļu bilanci profesionālajā boksā (10-0) un tika plānoti nākamie soļi jau pret augstāka līmeņa pretiniekiem. Taču gada laikā nākamā cīņa tā arī netika aizvadīta, un sarunā ar portālu Sportacentrs.com Bulmeistars atzina, ka 2022. gada pirmā pusē gluži vienkārši neveicies, jo teju pēdējā brīdī izjukušas divas cīņas pēc kārtas.

Šī gada februārī Kristapam Bulmeistaram bija paredzēta cīņa pret Baltkrievijas bokseri Viktaru Muraškinu, kurš tobrīd "BoxRec" pasaules rangā bija tuvu "Top50" un noteikti būtu vērtējams kā sīksts pretinieks. Taču Bulmeistars tieši uz to gāja, jo bija sasniedzis lieliski bilanci (10-0), taču, lai augstāk kāptu rangā, bija nepieciešams pieveikt arī augstāk izliktus pretiniekus.

Šie plāni izgāzās, jo uz "LNK Fight Show 19" Muraškins nevarēja ierasties. Viņam tieši pirms cīņu vakara tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, attiecīgi Bulmeistars negaidot palika bez pretinieka. Viņam tika piedāvāti "avārijas varianti", taču Bulmeistars kopā ar savu komandu atmeta ar roku, sak, ja reiz nav, tad nav, jāaizvada kārtīga cīņa, nevis vienkārši tāpat jāiziet ringā.

Iziešana ringā tika atlikta uz maiju, kad "LNK Boxing" atzīmēja savu 20. šova jubileju un darīja to "Arēnā Rīga". Bulmeistaram bija paredzēta cīņa šajā vakarā, taču atkal negaidīts pavērsiens un šoreiz vēl nepatīkamāks – pozitīvs Covid-19 tests nu jau tika konstatēts pašam Bulmeistaram, un ringā viņš atkal nevarēja doties.

"2022. gads pagaidām sanācis ļoti neveiksmīgs," sacīja Bulmeistars. "Pēdējā brīdī izjuka divas cīņas pēc kārtas. Tagad sanāk tā, ka stāvu uz vietas, kamēr visi citi gājuši uz priekšu, un tas arī novērtējams pasaules rangā. Ja necīnies, tad uz augšu nevari tikt."

Bulmeistars otrā vidējā svara kategorijā šobrīd ir 163. vietā pasaulē. "BoxRec" rangā tiek rēķināta ne tikai bilance, bet arī pretinieku spēks un vieta rangā, tādēļ arī Bulmeistars jau pirms gada nosprauda mērķi, ka nākamo cīņu vajag aizvadīt pret vismaz "Top 100" bokseri, ko publiski uzsvēra arī viņa menedžeris Kristaps Zutis, paredzot savam vārdabrālim panākumus arī šajā līmenī.

"Februārī bija labs pretinieks atrasts," sacīja Bulmeistars. "Taču viņš pēc tam aprīlī zaudēja citā cīņā un arī tagad nokrities rangā, vairs nav tik interesants. Protams, pēkšņa palikšana bez pretinieka arī finansiāli nav izdevīga, ne tikai man, bet visiem iesaistītajiem. Taču galvenā sāpe tomēr bija no sportiskā viedokļa."

Bulmeistars atzina, ka gada pirmās puses notikumi atstājuši gan morālas, gan tīri fiziskas sekas: "Covid-19 man nebija laikam īpaši smagā formā, taču tāpat to izjutu. Fiziskie rādītāji bija zemāki, grūtāk elpot. Tagad atgūstos un tuvojas tam, kā bija iepriekš. Bet nu skaidrs, ka arī morāle nedaudz ir pabojāta. Šie bija tādi apstākļu pavērsieni, par kuriem zini, ka tā nav tava vaina un atbildība, bet tomēr patīkami nav, it sevišķi, kad apzinos, ka tagad man ir 29 gadi – īstais brieduma laiks, kad boksēt un boksēt, bet man sanācis gads bez cīņām."

Bulmeistars atklāja, ka vasarā viņam bijis viens piedāvājums aizvadīt cīņu ārzemēs, taču tas esot bijis pārāk īsu laiku pēc Covid-19 izslimošanas, attiecīgi viņš to nav varējis pieņemt.

Latvijas bokseris gan uzsvēra, ka šī nav žēlošanās, bet faktu konstatēšana: "Nekas nav beidzies, par karjeras beigām vai ko tamlīdzīgu nedomāju. Rudenī atkal vajadzētu būt "LNK Boxing" šovam, tur noteikti gatavojos atgriezties ringā, ja vien nesekos kāds labāks piedāvājums no ārzemēm. Un labprāt pieņemtu kādu izaicinājumu arī vēl ziemas sākumā, tā ka varbūt 2022. gads vēl sanāks tīri labs ar vēl divām aizvadītām cīņām un divām uzvarām."

Bulmeistars ir viens no šobrīd tikai diviem Latvijas aktīvajiem bokseriem, kuri aizvadījuši vismaz desmit cīņas un saglabājuši perfektu bilanci. Vēl ar to pašu var lepoties tikai Ralfs Vilcāns (14-0). Latvijas bokseru rangā (visās svara kategorijās) "BoxRec" datubāzē Bulmeistars šobrīd ir sestajā vietā.


, 2022-07-05 13:49, pirms 2 gadiem
nevajadzēja atteikties no rezerves cīņas. skaidrs, ka vienmēr ir risks sabojāt veselību arī tādā "vienkāršā" cīņā, bet - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā
, 2022-07-05 14:08, pirms 2 gadiem
.............. rakstīja: nevajadzēja atteikties no rezerves cīņas. skaidrs, ka vienmēr ir risks sabojāt veselību arī tādā "vienkāršā" cīņā, bet - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā
Labāk Zutis rokā ,nekā sams kokā.
, 2022-07-05 16:35, pirms 2 gadiem
Vilcāns (14-0) pēdējā LNK cīņu šovā diezgan pamatīgi dabūja pa galvu no leišu journeyman.. Ieskaitīja, protams, viņam uzvaru ar visu to, ka bija nokdaunā aizsūtīts un "izdzīvoja" tikai pateicoties raunda beigām. Bet, ja neko nemainīs, tad tā nullīte zaudējumos viņam nepaliks tur ilgi..
, 2022-07-05 23:23, pirms 2 gadiem
.............. rakstīja: nevajadzēja atteikties no rezerves cīņas. skaidrs, ka vienmēr ir risks sabojāt veselību arī tādā "vienkāršā" cīņā, bet - labāk zīle rokā, nekā mednis kokā
Labāk zilais rokā nekā mentam kokā ...
Milans Volkovs

Latvijas bokseris Volkovs maijā aizvadīs cīņu Londonā

11. maijā “York Hall” arēnā norisināsies populārs angļu “Frank Warren Presents Championship” boksa vakars, kur uzstāsies sportisti no daudzām valstīm. Pasākuma ietvaros ringā kāps arī latviešu bokseris Milans Volkovs (10-2-2).
Ralfs Vilcāns. Foto: Boriss Simsons/LNK Boxing
5

Vilcāns nokautē pretinieku un Minhenē izcīna WBA pussmagā svara jostu

Viens no Latvijas vadošajiem bokseriem Ralfs Vilcāns (16-1, 6 KO) vakar Minhenē trešajā raundā nolika uz dēļiem albāņu izcelsmes Vācijas sportistu Šefatu Isufi (38-4-2, 24 KO), izcīnot Pasaules boksa asociācijas (WBA) Eiropas čempiona jostu pussmagā svara kategorijā.
Raiens Garsija un Devins Heinijs. Foto: Adam DelGiudice/USA Today Sports/Scanpix
10

Garsija ar trim nokdauniem pārsteidz boksa pasauli un pieveic Heiniju

Raiens Garsija (25-21, 20 KO) trīsreiz nolika uz dēļiem Devinu Heiniju (31-1, 15 KO), nopelnot uzvaru tiesnešu piešķirto punktu vērtējumā. Amerikānis gan neizcīnīja Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona titulu vieglajā svarā, jo pārsniedza noteiktā svara robežas.