Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:111, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Četrās divīzijās uzvarējušais Kanelo vēlas smagsvaru titulcīņu pret Usiku

Četrās divīzijās uzvarējušais Kanelo vēlas smagsvaru titulcīņu pret Usiku
Sauls "Kanelo" Alvaress. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Meksikānis Sauls jeb Kanelo Alvaress (57-1-2, 39 KO) svētdienas rītā cīnīsies pret WBO čempionu pussmagajā svarā Dmitriju Bivolu (19-0, 11 KO) no Krievijas, bet nākotnē viņš vēlas titulcīņu arī smagsvaros – pret ukraini Oleksandru Usiku (19-0, 13 KO), kuram WBA, IBF, WBO un IBO jostas gan vēl būs jānosargā pret Entoniju Džošua (24-2, 22 KO).

"Kad runājām par domāšanas veidu un uzvarām, viņš sacīja, ka patiesi tic tam, ka var pārspēt Usiku cīņā par smagsvaru titulu. Viņš man sacīja: ja vari nokārtot tādu cīņu tieši vienu mārciņu virs pirmā smagā svara, kurā agrāk cīnījās Usiks, tad es viņu sakaušu," pauda Kanelo un Džošua promouteris Edijs Hērns. "Uzskatu, ka Džošua pieveiks Usiku, taču, ja tā nenotiks…, tad Kanelo par miljons procentiem cīnītos pret viņu 201 mārciņas svarā."

"Man ir grūti viņam neticēt [ka viņš pieveiktu Usiku]. Reizēm vienīgais veids, kā tādi bokseri kā Kanelo Alvaress vai Vasils Lomačenko var zaudēt, ir pārāk tāla iziešana ārā no savas teritorijas [svara kategorijas]. Varbūt, ka tad viņš tiktu sakauts – ja pieņemtu pārāk nopietnu izaicinājumu," Hērns turpināja. Meksikānis profesionālo karjeru sāka svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem, bet ir kļuvis par čempionu četrās dažādās kategorijās – līdz 69,9 (pirmajā vidējā svarā), 72,3 (vidējā svarā), 76,2 (otrajā vidējā svarā) un 79,4 (pussmagajā svarā). Ar Usiku viņš vēlas cīnīties 91,2 kilogramu kaujas svarā.

Šajā nedēļas nogalē bijušais WBO pussmagā svara čempions Alvaress mēģināt iegūt Bivolam piederošo WBA jostu pussmagajā svarā, bet tuvākā nākotnē viņš varētu arī atgriezties otrajā vidējā svarā, ja IBF, IBO, WBA čempions vidējā svarā Gennadijs Golovkins (42-1-1, 37 KO) piekristu pacelties divīziju augstāk. Tieši Alvaress ir vienīgais bokseris, kuru Golovkins ringā nav uzveicis, samierinoties ar neizšķirtu un zaudējumu. Otro vidējo svaru Alvaress ir nodēvējis par sev vispiemērotāko svara kategoriju.

Usika un Džošua revanša cīņas datums vēl nav oficiāli paziņots, taču tiek baumots par 23. jūliju un līgums jau drīzumā varētu tikt parakstīts.

Izmantotie resursi:
https://www.independent.co.uk/sport...
https://www.espn.com/boxing/story/_...


, 2022-05-05 15:50, pirms 2 gadiem
Pret Mario sākumā uzsparingot negribēja?
, 2022-05-05 17:20, pirms 2 gadiem
Grib smagsvara jostas, bet vēlas, lai Usiks ir noteiktā svarā... vecīt, tiec cauri kruizeriem pa priekšu.
, 2022-05-05 17:39, pirms 2 gadiem
Nu jau čalis ir mazliet par daudz sasapņojies.
Deontejs Vailders un Edijs Hērns. Foto: Mark Robinson / Matchroom Boxing
1

Lielais bokss 1. jūnijā: visu titulu apvienošanas cīņa un promouteru 5 pret 5 sērija

Oficiāli prezentēts boksa cīņu šovs 1. jūnijā, kas notiks Rijādā, Saūda Arābijā. Tā galvenais notikums būs visu titulu apvienošanas cīņa pussmagā svara kategorijā starp Dmitriju Bivolu un Arturu Beterbijevu, krievu bokseriem, kuri tagad tiek pieteikti kā attiecīgi Kirgizstānas un Kanādas pārstāvji, taču tiks piedāvāts arī unikāls "undercard" - pieci slavenā promoutera Edija Hērna boksera piecās cīņās sacentīsies pret cita ietekmīga promoutera Frenka Vorena pieciem bokseriem.
Foto: Latvijas Boksa federācija

Latvijas jaunie bokseri atkārto valsts medaļu rekordu Eiropas U19 čempionātā

Latvijas jaunie bokseri guvuši panākumus Eiropas U19 čempionātā Horvātijā, kur tika pie vienas sudraba un divām bronzas medaļām, portālu Sportacentrs.com informēja Latvijas Boksa federācijā.
Jānis Buks. Foto: LOK
10

LOK prezidents vaino Čakšas komandu par politiskā spiediena izdarīšanu

LETA. Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks vaino Izglītības un zinātnes ministrei Andai Čakšai pietuvinātas personas par politiska spiediena izdarīšanu, trešdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzija (LTV).