Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2539, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Liepa

Blogs: Izbraukumā kopā ar Rīgas "Dinamo" un lielā intervija ar Daugaviņu

Sadarbībā ar sporta totalizatoru "Betsafe" tika noorganizēts īpašs projekts - Rīgas "Dinamo" izbraukuma spēļu sērija Kontinentālajā hokeja līgā, kurā kopā ar komandu devās arī "Betsafe" pārstāvis Valters Rozmanis un raidījuma "FaceOff" veidotājs Kaspars Dvinskis. Izbraukumā, kas sākās 29. janvārī, viņi guva iespēju aicināt uz intervijām un sarunām "Dinamo" spēlētājs, novērot tādus ikdienas sīkumus kā spēlētāju saorganizēšanos lidojumiem un , kā arī Maskavā satikt Kasparu Daugaviņu, kurš lielajā intervijā pastāstīja par savām gaitām šosezon. Viss ceļojumā piedzīvotais un pieredzētais lasāms šajā blogā no izbraukuma dalībnieku perspektīvas.

Lidmašīna

"Dinamo" lido ar "Air Baltic" čārteri, šajā izbraukumā dodamies uz Maskavu un Kazaņu, kur 30. janvārī un 1. februārī plānotas spēles pret vietējo "Dynamo" un "AK Bars". Viss ceļš tiek mērots ar vienu un to pašu lidmašīnu, tā kā spēlētāji neuztraukdamies atstāj liekās mantas sēdvietās pēc pirmās nolaišanās Maskavā.

Lidmašīnā parasti ir komanda ar pavadošo personālu, pāris sadarbības partneri, pāris sezonas "platīna" abonementa īpašnieki un šoreiz arī mēs – "Betsafe" komanda, kas šo visu ceļojumu mēģina dokumentēt.

Neskatoties uz to, ka visiem ir iekāpšanas kartes, tā īsti neesam droši par to, kā būs jāsēž, tāpēc palaižam komandu sev pa priekšu. Tā arī ir, kaut kāda hierarhija pastāv. Komandas vadība sēž nomināli "biznesa klasē" jeb lidmašīnas priekšpusē, pirmajās rindās, kuras var norobežot ar aizkariņiem. Aiz tiem pāris rindas aizņem komandas personāls. Pēc tam sēžas paši spēlētāji, praktiski visi sēžas pa vienam, kā vēlas, vienam spēlētājam aizņemot vienu rindu jeb 3 sēdvietas. Pāris cilvēki sarunājas, daži spēlē kārtis, bet pārsvarā visi vienatnē savā nodabā lasa, skatās filmas vai klausās mūziku.

Lidmašīnas vidū, kaut kur ap avārijas izejām sēž Dārziņš ar Rēdlihu, uz lidmašīnas beigām sēž pāris nespēlējoši viesspēlētāji vai vienkārši gados jaunāki spēlētāji. Aiz viņiem ir kādas 5 rindas brīvas, kurās sasēžas visi jau augstāk pieminētie ar komandu tieši nesaistītie cilvēki.

Lai mazliet noņemtu spriedzi, kas saistīta ar neplānotiem viesiem lidmašīnā, kādu laiku pēc pacelšanās uzdāvinām sagatavotas dāvanas Dārziņam un Sotniekam, apsveicam, mazliet papļāpājam un pasmejamies, abiem jubilejas – 35 un 33 gadi.

Viennozīmīgi varu teikt, ka sajūtas, lidojot ar čārteri un īpaši "Dinamo" čārteri, ir pilnīgi citādākas, kā lidojot ar standarta biļeti. Apkalpojošais personāls čakli apskraida katru padzerties gribētāju, biļetē iekļauti visāda veida aukstie un karstie dzērieni, salonā valda nepiespiesta atmosfēra, sprādzēšanās un citādas ierastas procedūras tiek atstātas individuāliem ieskatiem.

Pasniegtais ēdiens arī visticamāk sagatavots atbilstoši sportista diētai, jo papildus siltajam ēdienam (kartupeļi ar vistu/rīsi ar lasi) tiek iekļauta vēl viena paplāte ar augļiem un saldajiem ēdieniem. Pēc tam tiek piedāvāti šokolādes batoniņi un citas saldās uzkodas papildus kafijai. Viss augstākajā līmenī.

Ierašanās Maskavā

Ceļojuma ar Dinamo Rīga pirmā pieturvieta ir Maskava. Ielidojam Krievijas galvaspilsētā pēc pāris stundām, Vnukovo lidostā, kas ir mazākā no 3 Maskavā esošajām lidostām. Tā nav ļoti liela, bet spēj apkalpot 20+ miljonus pasažieru katru gadu, nebijām ļoti ilgi tur, emocionāli likās, ka nav daudz lielāka kā mūsējā.

Mēs un "Dinamo" paliekam atsevišķās viesnīcās, arī autobuss paredzēts tikai komandai. Maskavas "Dinamo" atsūta tipisku "Ford Transit" tehnisko busu mūsējo somām un papildus autobusu arī komandai. Pārējie dodas uz saviem ceļamērķiem ar savu transportu.

Ņemam taksi un dodamies uz viesnīcu. Jābrauc kaut kur stundu līdz mūsu viesnīcai, kas atrodas 10 minūšu gājiena attālumā no VTB arēnas, kur ikdienā spēlē un trenējas Maskavas komanda. Pati galvaspilsēta bez pārsteigumiem, milzīga, pilna ar sastrēgumiem un centrā ļoti izgaismota, pēc svētkiem vēl dekorācijas nav novāktas. Ir vakars, paliekam viesnīcā montēt pirmajā dienā nofilmētos kadrus.

Nākamajā dienā dodamies uz VTB arēnu, kurā plānots mūsējo treniņš. Daži spēlētāji ierodas slidot, vēlāk redzam arī Miku Indraši iesildāmies, bet principā abas komandas izmanto ledu tikai nelielām aktivitātēm un treniņa faktiski nav. Vēl plānota tūre pa arēnu.

VTB arēna ir interesanta ar to, ka tas ir milzīgs, pilnībā renovēts komplekss, kas atvērts 2018. gada beigās. Pēc oficiālās informācijas atjaunošana izmaksājusi 1.5 miljardu dolāru. Viss tiešām izskatās ļoti labi un atstāj tādu skaudīgu pēcgaršu mutē.

Infrastruktūra un loģistika liekas diezgan pārdomāta. Iebraukšana caur pazemes stāvvietu, stāvu augstāk moderns lielveikals un vēl stāvu augstāk paralēli atrodas gan Maskavas "Dinamo" hokeja laukums, gan Krievijas Premjerlīgas "Dinamo" futbola laukums – ietilpība 25+ tūkstoši sēdvietas. Ļoti iespaidīgi, no viena laukuma - praktiski caur vienām gaiteņa durvīm, var iziet pie cita. Interesanti, ka šajā kompleksā sākotnēji bija plānots noturēt futbola Pasaules kausa atklāšanas spēli starp Krieviju un Saūda Arābiju, bet dažādu iemeslu dēļ šis gods pienācās Lužņiku stadionam.

Vakarā mūsējo spēle. Vizuāli liekas, ka arēna ir aptuveni puspilna, apkārt esošie diezgan aktīvi un skaļi savā starpā apspriež pilnīgi visu notiekošo uz laukuma, bet tāda kolektīva dziedāšana vai atbalstīšana nav ļoti redzama. Maskavā ir mazais, tā saucamais "amerikāņu", laukums (apmēram 6m šaurāks kā "Arēnā Rīga"), un vietas ir ļoti tuvu laukumam, tāpēc skatīšanās liekas daudz dinamiskāka kā ierasts. Gribētos to pašu arī pie mums.

Papildus VTB arēnas apskatei, dienas vidū ar stundas sēdēšanu taksī izdodas aizskriet arī līdz CSKA arēnai, kuru pašlaik lieto arī "Spartak" hokejisti. Esam sarunājuši interviju ar Daugaviņu un mazu backstage ekskursiju pa ģērbtuvēm. Daugaviņš iedod inside info, ka Dairis Bertāns nebūšot "Khimki" (30.01 "Khimki" zaudē CSKA Eirolīgas regulārās sezonas spēlē) sastāvā, jo plānots kopīgi doties uz restorānu mazliet vēlāk. Tiek runāts arī par Maskavu, par nākotni un ģimeni, kā arī par citām Kasparam svarīgām tēmām.

Pēc spēles ar Maskavu dodamies uz lidostu, tālāk uz Kazaņu.

Kazaņā kopā Rīgas"Dinamo

Kopā ar Dinamo Rīga turpinām ceļojumu. Kazaņā ierodamies vēlu naktī. Priekšā ierastā shēma – "Dinamo Rīga" dodas uz savu viesnīcu, mēs uz savu. No rīta plānots doties uz "AK Bars" "Tatneft" arēnu, pafilmēt un parunāt ar vadību.

Taksī pa logu redzētais un dzirdētais neatstāj lielu iespaidu. Kazaņa - Tatarstānas republikas lielākā pilsēta un galvaspilsēta, tīra un ne pārāk noslogota, 1+ miljons iedzīvotāju. Kazaņa nesen oficiāli atzīta par 3. Krievijas galvaspilsētu. Skaista arhitektūra, krāšņas mošejas, grandiozi infrastruktūras objekti. Vietējie stāsta, ka ar viltu paplašinājuši pilsētas robežas, lai dabūtu papildus dotācijas metro līnijas izveidei - tīri izjūtu līmenī jāsaka, ka izmēri līdzinās Rīgai.

Kazaņa ir izteikta sporta pilsēta ar labu jauniešu sporta skolu sistēmu, te seko līdzi visam – futbolam, hokejam, basketbolam, vieglatlētikai, ir arī sava bendija komanda. Vidējais apmeklējums "AK Bars" mājas spēlēm ir ap 8.5 tūkstošiem skatītāju, kas ir ap 90% no maksimālās iespējamās ietilpības. Arēnai nesen veikts daļējs kosmētiskais remonts, kas padara to svaigāku un mūsdienīgāku.

Skatītājiem pirmajā rindā ir pieejamas arī paaugstinātas komforta vietas, lielāki un polsterētāki ādas krēsli – kaut kas līdzīgs krēsliem kinoteātros. Tāpat visas biļešu cenas nav vienādas, līdzīgi kā futbolā, mājas spēles sadalītas A, B, C kategorijās. Uz jautājumu, kādas kategorijas spēle ir gaidāma pret "Dinamo", "AK Bars" preses pārstāvis pasmaidot norādīja, ka īsti neatceroties, acīmredzami, nevēloties mūs sarūgtināt.

"AK Bars" komandai ir diezgan liels suvenīru un komandas atribūtikas veikals, kur iespējams iegādāties gandrīz pilnīgi visu ar komandas simboliku. Interesanti, ka šosezon vietējā mārketinga komanda izveidojuši merču ar saukli "Alga". Tatāru valodā tas nozīmē "uz priekšu". Gribējām nopirkt, diemžēl ļoti populāra kolekcija, vajadzīgie izmēri bija beigušies.

Papildus preses centram, suvenīru veikalam un VIP ložām redzējām arī prezidenta ložu, vēlāk pirms vakariņām uzfilmējām nelielas intervijas ar "Dinamo" spēlētājiem viņu viesnīcā.

Intervija ar Oskaru Batņu un Lauri Dārziņu Kazaņas viesnīcā 31. janvārī par to, kurš ir vislielākais čamma, kurš pirmais ir autobusā, kāds ēdiens tiek pirkts lidostās, kuram nekad neuzticētu pieskatīt savus bērnus, kā arī daudz ko citu!

Nākamajā dienā no rīta dodamies uz treniņu. Treniņā tiek izspēlēti 2 spēlētāju breakaway situācijas uz vārtiem, dažādi sprinta vingrinājumi, viegls treniņš kaut kur ilguma ziņā zem 1 stundas. Uztaisām dažas intervijas ar komandas pavadošo personālu un spēlētājiem, dodamies uz pilsētas centru, kur piefilmēt dažādus kadrus fonam. Vakarā spēle.

Pēc spēles ātri uz lidostu, lidmašīnā principā nekādas līksmības nav, visi ierāvušies savās lietās, daudz lielāka piekrišana šoreiz ēdināšanai un klusumam. 2. februārī ap pusnakti esam mājās.

Pilns materiāls pieejams šeit: https://www.betsafesports.com/lv/bl...


Mairis Briedis un Kšištofs Glovackis. Foto: World Boxing Superseries

Brieža un Glovacka līdzīgie karjeras ceļi un atšķirīgās prognozes

15. jūnija vakarā Arēnā Rīga tiks aizvadīti Pasaules boksa Supersērijas pusfināli, un savu vietu finālā centīsies nodrošināt arī Mairis Briedis, kuram pretī stāsies polis Kšištofs Glovackis. Abu bokseru karjeras statistika, karjeras līkloči un pat atsevišķas detaļas ir līdzīgas, taču sporta totalizatora “Betsafe” piedāvātās boksa prognozes liecina, ka cīņā tomēr būs viens izteikts favorīts – latvietis Mairis Briedis.
Gerets Beils. Foto: AFP/Scanpix
7

Pētījums: Madrides ”Real” šosezon ir tikai astotajā vietā ČL favorīšu sarakstā

Totalizatora „Betsafe” analītiķu komanda sagatavojusi īpašu pētījumu, ar statistikas, iepriekšējo gadu tendenču un UEFA reitinga palīdzību aprēķinot visu 16 UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla dalībnieču iespējas šosezon izcīnīt trofeju. Vislabākās izredzes tiek piedēvētās „Barcelona” un „Liverpool” vienībām, bet ātrs acu uzmetiens Madrides „Real” virzienā varētu pārsteigt – pētījums liecina, ka pēdējo trīs sezonu ČL čempionei ir tikai astotās labākās izredzes uz titulu, kas novērtētas ar 5.5%.
Konors Makgregors 
Foto: PA Wire / Scanpix
15

Makgregora labākā iespēja pieveikt Habibu – nokauts pirmajā raundā

Septītā oktobra naktī Lasvegasā norisināsies viena no visu laiku lielākajām UFC cīņām – skandalozais īrs Konors Makgregors metis izaicinājumu vēl ne reizi nepieveiktajam Krievijas cīkstonim Habibam Nurmagomedovam. Par nelielu favorītu bukmeikeri šajā cīņā uzskata Habibu, taču noteikti sagaidāma liela intriga par to, kurš spēs atstāt ringu ar UFC vieglā svara kategorijas čempiona jostu.