Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Braves" ar 2:0 atgūst vadību Pasaules sērijā

"Braves" ar 2:0 atgūst vadību Pasaules sērijā
Aiens Hendersons, Foto:USA Today/Scanpix

Šonakt Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērija Atlantas "Braves" atstāja tukšā Hjūstonas "Astros" (2:0) un izvirzījās vadībā ar 2-1.

Pasaules sērija sākās ar divām spēlēm Hjūstonā, kurās komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tāpēc ierodoties Atlantā, kur ir paredzēts aizvadīt trīs mačus pēc kārtas, abas vienības labi saprata, ka neveiksmes un kļūdas nav pieļaujamas. "Astros" ir jāuzvar vismaz vienā spēlē, lai sērija atgrieztos mājās, bet "Braves" ir jāuzvar visās spēlēs, lai uz Teksasu doties nevajadzētu.

Pirmā spēle Džordžijā norisinājās pēc absolūta "Braves" diktāta. Lai arī atlantieši paši guva tikai divus punktus, kad Ostins Railijs deva iespēju mājas bāzi sasniegt Edijam Rosario, bet Treviss d’Arno veica Home run sitienu, lielāko darba daļu paveica metēji.

Debitants Aiens Hendersons piecu iningu laikā ne tikai nezaudēja nevienu punktu, bet neļāva regulārās sezonas labākajam uzbrukumam veikt nevienu atsitienu un pirmais kvalitatīvais kontakts ar bumbiņu viņiem izdevās vien astotajā iningā.

Jāpiebilst, ka "Braves" jau otro reizi finālsērijas laikā ir teju pilnībā izslēguši "Astros" uzbrukumu. Tāpat nav mazsvarīgs fakts, ka šīs pēcsezonas sešās mājas spēlēs Atlanta vēl ne reizi nav zaudējusi.

Interesanti, ka no pēdējiem 60 gadījumiem, kad sērija pēc divām cīņām ir bijusi neizšķirta, 39 reizes trešās spēles uzvarētājs ir uzvarējis arī Pasaules sērija, bet no pēdējiem deviņiem gadījumiem trešā mača uzvarētājs sešas reizes ir triumfējis visā sērijā.

2021. gada MLB Pasaules sērija turpināsies ar mačiem naktī uz svētdienu un pirmdienu, kas, kā minēts iepriekš, norisināsies Atlantā. Ja uzvarētāju noteikšanai būs nepieciešami papildus mači, tad komandas atgriezīsies Hjūstonā, kur notiks sestā un, ja nepieciešams, arī septītā cīņa.

MLB, 2021. gada Pasaules sērija

Komandas1234567
Hjūstonas "Astros"270
Atlantas "Braves"622

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


, 2021-10-31 09:57, pirms 2 gadiem
Statistika baigā
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.