Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Dodgers" spēlētāji valda statistikas ailēs

"Dodgers" spēlētāji valda statistikas ailēs
Kleitons Keršovs
Foto: AFP/Scanpix

Līdz ar Augstāko beisbola līgu (MLB) sezonas noslēgumu, var apskatīties ne tikai to cik labi veicās kādai no līgas komandai, bet arī kuri bija šīs sezonas izcilnieki statistikas ailēs.

Ja uzreiz pievēršamies metējiem, tad pirmais ir jāpiemin Losandželosas "Dodgers" līderis Kleitons Keršovs, kurš aizvadīja fantastisku sezonu – vienīgais visā MLB izcīnīja vairāk kā 20 uzvaras un vienīgais, kurš spēja savu ERA (vidēji zaudētie skrējieni) rādītāju "pavilkt" zem atzīmes 2.00 un uzstādīt to 1.77 skrējieni vidēji spēlē.
Viņa tiešie konkurenti cīņā par uzvaru skaitu bija divi citi Nacionālās līgas pārstāvji – Sinsinati "Reds" metējs Džonijs Kueto un Sentluisas "Cardinals" metēju kalniņa zvaigzne Adams Vainraits, kuriem abiem bija pa 20 uzvarām. Savukārt labākie ERA rādītāji bija Amerikas līgas metējiem, jo Felikss Hernandezs no Sietlas "Mariners" vidēji zaudēja 2.14 skrējienus, bet Kriss Seils no Čikāgas "White Sox" 2.17, viņi arī bija savas līgas līderi.

No "Mariners" bija arī cits līderis – sezonas labāko rezultātu "saglabāto" spēļu rādītājā sasniedza Fernando Rodnijs, kurš pretiniekiem neļāva atspēlēties 48 reizes, bet Nacionālajā līgā līderis bija Kreigs Kimbrels no Atlantas "Braves", kurš savas komandas līderpozīcijas saglabāja 47 reizes.

Labākā punktu guvēja tituls šajā MLB sezonā pienākas vēl vienam Losandželosas "Dodgers" pārstāvim – Adrianam Gonzalezam, kurš guva 116 punktus, taču pārējiem Nacionālās līgas sitējiem tik labi negāja un pirmajā pieciniekā vairs nebija neviena šīs līgas pārstāvja, jo Amerikas līgā bija vairāk augstvērtīgo rezultātu. Maiks Trauts 111 reizes ļāva savai komandai gūt punktus, Migels Kabrera no Detroitas "Tigers" to izdarīja 109 reizes, bet par vienu punktu mazāk bija Nelsonam Kruzam no Baltimoras "Orioles".

Jāpiebilst, ka tieši Nelsons Kruzs šajā sezonā kļuva par MLB labāko "Home run" sitēju, jo šogad viņa atsistās bumbiņas 40 reizes pameta laukuma robežas. Pa 37 "Home run" sitieniem bija arī Hjūstonas "Astros" pārstāvim Krisam Kārteram un Džankarlo Stentonam no Maiami "Marlins", kurš uzrādīja labāko rādītāju Nacionālajā līgā.

Savukārt visprecīzākie atsitēji spēlēja Amerikas līgā, jo pirmie četri labākie rezultāti šajā sezonā ir uzstādīti tieši no šī līgas spēlētāju nūjām. Hosē Altuve, kurš ir tikai 165 cm garš, atsita 34.1% no visiem metēju raidījumiem. Interesanti, ka Hjūstonas komanda nevēlējās iekļaut spēlētāju tās sastāvā uz sezonas pēdējo cīņu, lai viņš saglabātu savu titulu, taču Hosē uzstāja, ka vēlas spēlēt un komanda viņa lēmumu respektēja, bet pats Altuve atsitot 2 no četriem metieniem saglabāja līderpozīcijas.

Detroitas "Tigers" pārstāvis Viktors Martinezs atsita 33.5% metienu, bet Maikls Brentlijs no Klīvlendas "Indians" veiksmīgs bija 32.7% gadījumu. Labākais Nacionālās līgas atsitējs bija Džastins Monro no Kolorado "Rockies", kurš metēju sarūgtināja 31.7% gadījumu, kad izgāja uz laukuma.

Tieši Monro, kopā ar Losandželosas "Angels" spēlētāju Albertu Puholu arī dalīja sezonas labākā aizsarga balvu, jo uzstādīja 99.7% rādītāju fīldingā.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2014-09-29 22:21, pirms 10 gadiem
Latviski šie termini tik jocīgi izklausās. Tagad jāskatās Wild Card spēles
, 2014-09-29 22:25, pirms 10 gadiem
All-In-One* rakstīja: Latviski šie termini tik jocīgi izklausās. Tagad jāskatās Wild Card spēles
Diezgan jocīgi gan.
Tikai problēma ir tā, ka latviešu valodā nemaz nav nekādu oficiālo tulkojumu/atvaidojumu šiem apzīmējumiem.

T.i., katra raksta autors izdomā pats ko un kā nosauks. Labi vismaz, ka viens autors arī saglabā konkrētus apzīmējumus savos tekstos.
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.