Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Astros" uzvar Vašingtonā, "Nationals" atliek cerēt uz brīnumu

"Astros" uzvar Vašingtonā, "Nationals" atliek cerēt uz brīnumu
Gerits Kols
Foto: AFP/Scanpix

Hjūstonas "Astros" aizvadītajā naktī Augstāko beisbola līgu (MLB) finālsērijā izcīnīja savu trešo panākumu (7:1) pār Vašingtonas "Nationals" un nonāca viena soļa attālumā līdz uzvarai Pasaules sērijā.

Hjūstonas komanda, kā jau iepriekš rakstījām, Pasaules sēriju sāka pagalam neveiksmīgi, t.i., ar diviem zaudējumiem savās mājās, viens no kuriem bija graujošs (3:12) un tas "Astros" vienībai nesolīja neko labu, jo nākošajām trim spēlēm bija jānotiek Vašingtonā, kas nozīmēja, ka, lai sēriju atgrieztu Hjūstonā, viņiem ir jāizcīna vismaz divi panākumi.

Jāsaka, ka "Astros" plānu ne tikai izpildīja, bet arī pārpildīja – izcīnīja trīs panākumus pēc kārtas un nu uz mājām dodas viena panākuma attālumā no uzvaras Pasaules sērijā un sava otrā titula triju sezonu laikā.

"Nationals" neveiksmes gan sākās vēl pirms spēles, jo kļuva zināms, ka, pretēji iepriekš ziņotajam, spēli uz metēju kalniņa nevarēs sākt "dūzis" Makss Šerzers, jo viņš ir guvis savainojumu, tāpēc vakanto vietu ieņēma Džo Ross. Protams, ka Ross nespēja "iekāpt Šerzera kurpēs", tāpēc viņa beigu statistika, pieci iningi pieci atsitieni, divi "Home run" un četri zaudēti punkti, arī visu pasaka gan par metēja sniegumu, gan komandas izredzēm uz panākumu.

Tikmēr Hjūstonas komanda, pēc Hosē Alvareza un Karlosa Koreas sitieniem ārpus laukuma ceturtā ininga noslēgumā jau bija vadībā ar 4:0 un spēja šo pārsvaru noturēt līdz septītajam mača cēlienam, kurā gan Huans Soto, vienīgais vašingtonietis, kurš šajā sērijā spēj maču no mača būt rezultatīvs, atkal guva komandas vienīgo punktu, taču beigu rezultātu "Astros" uzstādīja pēc Juli Gurīla un Džordža Springera veiksmīgajiem sitieniem – 7:1.

Gerits Kols, Hjūstonas "Astros" metējs, kurš sērijas pirmajā mačā neparādīja no sevis gaidīto sniegumu, šoreiz gan bija savā līmenī – septiņi iningi, trīs atsitieni, viens zaudēts punkts un deviņi straikauti.

Jāatzīst, ka Hjūstonas komanda šajā triju maču izbraukumā ir pamatīgi izmainījusies, jo pēc diviem mājās aizvadītajiem mačiem viņi ne tikai atradās iedzinējos ar 0-2, bet arī pēc kopējā rezultāta zaudēja ar 7:17, taču Vašingtonā izcīnīja trīs panākumus un nevienā no mačiem nezaudēja vairāk kā vienu punktu (kopējais rezultāts – 19:3).

Sērijas sestā cīņa, pēc Latvijas laika, norisināsies naktī uz trešdienu un tajā uz metēju kalniņa būtu jānāk vēl diviem "dūžiem" – Džastins Verlanders cīnīsies par "Astros" titula izcīnīšanu jau sestajā spēlē, bet Stīvens Strasbūrs mēģinās sēriju pagarināt līdz septītajai cīņai, kura, ja vien būs nepieciešama, norisināsies dienu vēlāk.

Pasaules sērija beisbolā

#ViesiMājniekiRezultāts
1.NationalsAstros5:4
2.NationalsAstros12:3
3.AstrosNationals4:1
4.AstrosNationals8:1
5.AstrosNationals7:1
6.NationalsAstros
7.NationalsAstros

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.