Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

"Dodgers" titulu neaizstāvēs, Pasaules sērijā spēlēs "Braves"

"Dodgers" titulu neaizstāvēs, Pasaules sērijā spēlēs "Braves"
Edijs Rosario, Foto:USA Today/Scanpix

2020. gada Augstāko beisbola līgu (MLB) Pasaules sērijas uzvarētāji, Losandželosas "Dodgers" šogad nespēs aizstāvēt savu čempionu titulu, jo Nacionālās līgas finālsērijā viņi ar 2-4 atzina Atlantas "Braves" pārākumu.

Vakar jau ziņojām, ka Amerikas līgas finālā uzvarēja Hjūstonas "Astros" un Teksasas komanda jau trešo reizi pēdējo piecu sezonu laikā spēlēs Pasaules sērijā. Šodien ir noskaidrojušies viņu pretinieki. Tā būs Atlantas "Braves" komanda, kas finālā gan nav spēlējusi kopš 1999. gada.

Atlantas vienība šodien ar 4:2 pārspēja 2020. gada sezonas čempionus, Losandželosas "Dodgers". Sērijas sestajā spēlē "Braves" svinēja panākumu ar 4:2. Par mača un arī visas sērijas galveno varoni kļuva Puertoriko pārstāvis Edijs Rosario, jo tieši viņš ceturtajā iningā raidīja bumbiņu ārpus laukuma, kas lauza neizšķirtu (1:1) un deva Atlantas vienībai trīs punktu pārsvaru, ko "Dodgers" komanda tā arī nespēja sadeldēt.

Edijs Rosario, kurš "Braves" komandai pievienojās maiņu perioda pēdējā dienā, tika nosaukts arī par Nacionālās līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju. Pie šāda titula viņš tika pateicoties rekordsniegumam – sērijā veiktie 14 atsitieni ir atkārtots visu laiku labākais sniegums izslēgšanas maču sērijā, bet 56% atsisto metienu ir visu laiku trešais labākais rezultāts playoff sērijā.

Jāpiebilst, ka kopš 2017. gada sezonas Atlantas komanda nevienu gadu nav pasliktinājusi savu sezonas rezultātu. 2017. gadā viņi palika ārpus izslēgšanas mačiem, 2018. gadā apstājās divīziju posmā, zaudējot ar 1-3, gadu vēlāk šai pašā posmā zaudēja ar 2-3, pagājušosezon viņus Amerikas līgas finālā, atspēlējoties no 1-3, apturēja nākamie čempioni "Dodgers", bet šogad "Braves" beidzot ir tikuši līdz finālsērijai.

MLB finālsērija, jeb Pasaules sērija, sāksies 26. oktobrī ar spēli Hjūstonas "Astros" mājas arēnā. Par čempioniem kļūs tā komanda, kura pirmā tiks pie četrām uzvarām.

MLB 2021. gada izslēgšanas spēles, līgu fināli

Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Astros553995
Red Sox4912210
Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Braves355922
Dodgers2462114

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.