Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vienošanās panākta – 2020. gada MLB sezona notiks

Vienošanās panākta – 2020. gada MLB sezona notiks
Foto: REUTERS/Scanpix

Šodien Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība un līgas spēlētāju arodbiedrība (MLBPA) pēc trīs mēnešus ilgām sarunām beidzot ir vienojusies par 2020. gada sezonas norises laiku un formātu.

Augstākā beisbola līga bija viena no tām Ziemeļamerikas sporta organizācijām, kuru Covid-19 pandēmija skāra vislielākajā mērā, jo, ja NHL un NBA regulārās sezonas uz ārkārtas situācijas izsludināšanas brīdi jau tuvojās noslēgumam, bet NFL atradās dziļā starpsezonā, tad beisbolistu sezonai bija tūlīt jāsākas, taču tas, kā zināms, nenotika un par sezonas sākumu nebija skaidrības līdz pat šīm dienām. Netika izslēgta iespējamība, ka šī gada sezona vispār tiks atcelta.

Līdz tik radikāliem lēmumiem, lai arī pārrunu gaitā abas puses noraidīja katru pretinieku piedāvājumu, kā arī MLBPA draudēja MLB ar tiesvedību, nenonāca, jo komandu vadītāji izmantoja vēl martā panākto vienošanos par to, ka sezonu drīkst sākt arī bez īpaša līguma, taču ar pilnā apmērā izmaksātām algām un sezonas ilgums variējas ap 50-60 mačiem.

Klubu vadītāji vienojās par 60 maču regulāro sezonu, kas ir jāizspēlē 66 dienu laikā, bet spēlētāji saņems pilnu algu, kas aprēķināta pēc aizvadītajiem mačiem, t.i., aptuveni 37% no pilnas sezonas algas. Spēlētāji, kuri paši jau bija izaicinājušu MLB vadību uz šādu lēmumu, apstiprināja piedāvājumu un tagad abām pusēm ir jāvienojas par drošības nosacījumiem un citiem ar sezonas sākumu saistītiem noteikumiem.

Paredzams, ka visiem spēlētājiem būs jāatgriežas komandu treniņbāzēs jau 1. jūlijā, bet sezona sāksies 23. vai 24. jūlijā, t.i., pēc mēneša.

Atgādināsim, ka lielākais abu pušu strīdus iemesls kamdēļ nevarēja vienoties par sezonas sākumu bija komandu vadītāju nevēlēšanās spēlētājiem maksāt pilno algu, jo sākotnēji viņu piedāvājumā bija iekļauts punkts, ka sportisti spēlēs 82 mačus, taču saņems 70% no algas par aizvadītajiem mačiem. Pēc tam kā beisbolisti šo piedāvājumu bija noraidījuši, MLB vadība nāca klajā ar mazliet izdevīgākiem nosacījumiem, taču tos arodbiedrība tāpat noraidīja, uzskatot, ka viņu oponenti nedara pietiekoši, lai, atbilstoši martā nolīgtajam, 2020. sezona sāktos pēc iespējas ātrāk un tiktu aizvadīti pēc iespējas vairāk mačiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.