Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Takera četri punkti aizved "Astros" līdz Pasaules sērijai

Takera četri punkti aizved "Astros" līdz Pasaules sērijai
Foto:AP/Scanpix

Pateicoties Kaila Takera izsistiem četriem punktiem, Hjūstonas "Astros" aizvadītajā naktī ar 5:0 pārspēja Bostonas "Red Sox", kļūstot par pirmo komandu, kas ir garantējuši vietu Augstāko beisbola līgu (MLB) finālā.

Pirms aizvadītajā naktī ieplānotās sērijas sestās spēles Hjūstonas "Astros" un Bostonas "Red Sox" spēļu sērijā rezultāts bija 3-2 par labu Teksasas komandai, kas nozīmēja, ka "Red Sox" vairs nebija atkāpšanās ceļu un, lai tiktu līdz Pasaules sērijai, viņiem bija jāuzvar abi atlikušie mači. "Astros" šajā situācijā gan bija iespēja vienu maču zaudēt, taču, no otras puses, viņi noteikti negribēja novest sēriju līdz septītajai cīņai.

Sērijas sestā spēle, kas norisinājās "Astros" mājas arēnā, bija diezgan spraiga, taču šo spriedzi vairāk radīja nelielais rezultāts, ne abu komandu panākumi uzbrukumā, jo līdz pat astotajam iningam Hjūstonas komandas pārsvars bija teju minimāls, 2:0, kas nozīmēja, ka jebkurā brīdī Bostona var atspēlēties.

Šis brīdis gan nepienāca un galvenokārt tāpēc, ka Luiss Garsija, "Astros" metējs, līdz pat sestajam iningam neļāva bostoniešiem veikt atsitienu, bet, kad Enrike Hernandezs tika pie trīskāršā sitiena, Garsiju uzreiz nomainīja un atlikušajā laikā "Astros" rotācijas metēji pieļāva vēl tikai vienu atsitienu, kas bija atslēgas moments šajā spēlē.

Uzbrukumā gan visus jautājumus par uzvarētāju noņēma Kaila Takera trīs punktu Home run sitiens astotajā iningā pēc kura gan "Red Sox" vēl, devītajā spēles cēlienā, mēģināja atspēlēties, taču tā kā tas neizdevās, ar to spēle arī noslēdzās un teksasiešiem nevajadzēja vairs doties laukumā uz atsišanu.

Līdz ar šo panākumu Hjūstonas "Astros" pēdējo piecu gadu laikā jau trešo reizi ir nonākuši līdz MLB finālam, bet vienības galvenais treneris Dastijs Beikers ir kļuvis par vienu no nedaudzajiem speciālistiem, kurš ir uzvarējis gan Amerikas, gan arī Nacionālajā līgā.

Hjūstonas "Astros" Pasaules sērijas pretinieki, Nacionālās līgas čempioni, noskaidrosies jau tuvākajās dienās, cīņā starp Atlantas "Braves" un Losandželosas "Dodgers". Pašlaik šajā sērijā rezultāts ir 3-2 par labu "Braves".

MLB 2021. gada izslēgšanas spēles, līgu fināli

Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Astros553995
Red Sox4912210
Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Braves35592
Dodgers246211

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.