Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Klīvlendas "Indians" maina 106 gadus veco nosaukumu uz "Guardians"

Klīvlendas "Indians" maina 106 gadus veco nosaukumu uz "Guardians"
Foto:AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Klīvlendas "Indians" ir paziņojusi, ka no 2022. gada sezonas, kā jau iepriekš tika paredzēts, vienībai būs jauns nosaukums – "Guardians".

MLB komanda Klīvlendas "Indians", kas tika dibināta pirms 127 gadiem, bet ar šādu nosaukumu darbojas kopš 1915. gada, šodien ir paziņojuši, ka atsakās no sava nosaukuma un 2022. gada sezonā spēlēs kā "Guardians" komanda.

Iemesls šādam solim nav vis komandas pārcelšanās vai re-brendings, bet gan gadiem ilgušās nesaskaņas ar Ziemeļamerikas pamatnācijas, indiāņu, tiesību aizstāvjiem, kuri ir uzsvēruši, ka šis nosaukums ir rasistisks, diskriminējošs un mūsdienām absolūti neatbilstošs. Ziņas, ka Klīvlendas komanda ir piekāpusies un strādās pie nosaukuma maiņas, parādījās jau pirms kāda laika, taču vien tagad ir publicēts vienības jaunais nosaukums.

Komandas paziņojumā ir teikts, ka sākotnējā iespējamo vienības nosaukumu sarakstā ir bijuši teju 1200 varianti, taču, veicot pamatīgu darbu, ieklausoties kā jomas speciālistu, tā 40 000 līdzjutēju viedoklī, tika nolemts, ka "Guardians" būs labākais variants jaunajam Klīvlendas beisbola komandas nosaukumam. Tāpat ir paziņots, ka komandas krāsu identitāte nemainīsies un jaunais nosaukums, kā arī logo, tiks inkorporēts jau esošajā krāsu shēmā.

Paši klīvlendieši, starp citu, jau 2018. gadā paziņoja, ka atsakās no sava ilggadējā logo un talismana "Chief Wahoo", kas faktiski bija kariķēts indiānis.

Jāsaka, ka Klīvlendas "Indians" nebūt nav vienīgā komanda, kas saskārusies ar šāda veida problēmām. Tā, piemēram, Nacionālās futbola līgas (NFL) vienība Vašingtonas "Redskins" bija spiesta atteikties no vēsturiskā nosaukuma un pagaidām spēlē kā "Washington Football Team" (jaunu logo un nosaukumu sola prezentēt 2022. gadā), bet Kanādas futbola līgas (CFL) komanda Edmontonas "Eskimos" nu ir pārdēvēta par Edmontonas "Elks".

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


, 2021-07-23 22:29, pirms 3 gadiem
Cilvēki ir debīli ar BLM priekšgalā...
, 2021-07-23 23:02, pirms 3 gadiem
Stulbeņi!
, 2021-07-23 23:19, pirms 3 gadiem
pilnīgi sviestā visi sagājuši. Tagad jebkurš saskata kaut kādu apvainojumu pret sevi. Kā var vārds Indien aizskart!?
, 2021-07-23 23:37, pirms 3 gadiem
Baigie vērtētāji te saradušies, spriež par lietām, par kurām jums vispār absolūti nekādas sajēgas nav. Tas ir tas pats, kas indiānim sākt gudri spriest par latviešu/krievu attiecībām, izteikumiem, terminiem un mācīt, kā mums vajag justies. Lai nu kam, bet indiāņiem jau nu točna ir tiesības norādīt, ja viņiem kas nepatīk.
, 2021-07-24 00:00, pirms 3 gadiem
Vispār jau Angļi iedeva Indiāņiem to nosaukumu, jo devās uz Indiju, kāds sakars...
, 2021-07-24 00:25, pirms 3 gadiem
Roluxzz rakstīja: Vispār jau Angļi iedeva Indiāņiem to nosaukumu, jo devās uz Indiju, kāds sakars...
Interesanti, ko tas maina. Tas vārds tur šodien un tagad apzīmē tieši indiāņus un ja viņiem nepatīk, kādus stereotipus un figviņzin ko vēl komandas nosaukums un logo par viņiem raisa, tad ne mums no Latvijas par to labāk zināt.
, 2021-07-24 01:22, pirms 3 gadiem
Bostonas Celtics arī jāmaina
Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.