Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Teiloram 3 Home run, "Dodgers" atbild ar 11:2 un saglabā cerības

Teiloram 3 Home run, "Dodgers" atbild ar 11:2 un saglabā cerības
Kriss Teilors, Foto:USA Today/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos Losandželosas "Dodgers" šodien ar 11:2 pārspēja Atlantas "Braves", tādējādi izcīnot savu otro uzvaru sērijā un panākot 2-3.

Esošie MLB čempioni, Losandželosas "Dodgers" pirms aizvadītās nakts spēles bija nonākuši ārkārtīgi nepatīkamā situācijā, jo Nacionālās līgas finālsērijā, kurā viņu pretinieki ir Atlantas "Braves", rezultāts bija kļuvis 3-1 par labu viņu pretiniekiem, kas nozīmēja, ka atlantiešiem rezervē ir trīs iespējas noslēgt sēriju, kamēr Losandželosai, lai atgrieztos Pasaules sērijā, ir jāuzvar trīs mači pēc kārtas.

Protams, ka nav zināms vai Kalifornijas komandai tas izdosies, bet pirmais solis pretim varonīgajam atspēlēšanās aktam ir sperts – šonakt izcīnīta pārliecinoša uzvara ar 11:2.

Fredijs Frīmens, raidot bumbiņu ārpus laukuma, jau pirmajā iningā atklāja rezultātu un panāca 2:0, taču īstie varoņdarbi vēl bija priekšā un to veicējs bija no "Dodgers" rindām.

Kriss Teilors šajā mačā piecos piegājienos veica četrus atsitienus, izpildīja trīs Home run sitienus un guva sešus punktus, bet Eidžejs Poloks ar diviem bumbiņas raidījumiem ārpus spēles laukuma pievienoja vēl četrus punktus, kas ļāva Kalifornijas beisbolistiem saglabāt intrigu Nacionālās līgas finālsērijā.

Uz metēju kalniņa Losandželosa, pēc tam kā jau pirmajā iningā nomainīja Džo Kelliju, spēlē izvēlējās iesaistīt gana plašu metēju loku, laukumā laižot septiņus pičerus, bet Atlantas komanda ilgāku laiku uzticējās Maksam Fraidam, kurš gan piecus punktus zaudēja, bet arī viņu nomainīt nākušajiem metējiem neko diži labāk nebija veicies un pie zaudētiem punktiem tika visi trīs dublieri.

Līdz ar šo panākumu Losandželosas "Dodgers", kā minēts iepriekš, turpina cīņu par iekļūšanu Pasaules sērijā. Interesanti, ka 2020. gada sezonas Nacionālās līgas finālā abas komandas jau bija tikušās un pēc četrām spēlēm Atlanta bija vadībā ar 3-1, taču nespēja noslēgt sēriju sev par labu. Šogad, pēc piecām spēlēm, uzvaru gūšanas scenārijs ir identisks – sērija sākta ar divām "Braves" uzvarām, trešajā spēlē pie panākuma tika "Dodgers", ceturtajā mačā atlantieši panāca 3-1, bet piektajā atkal labāki bija Losandželosas pārstāvji. Vai 2021. gadā Dodgers izdosies "nokopēt" iepriekšējās sezonas panākumu? To vēl ir jānoskaidro.

MLB 2021. gada izslēgšanas spēles, līgu fināli

Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Astros55399
Red Sox491221
Komanda1.2.3.4.5.6.7.
Braves35592
Dodgers246211

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.