Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Toronto "Blue Jays" sezonu aizvadīs Pitsburgā

Toronto "Blue Jays" sezonu aizvadīs Pitsburgā
"PNC Park" arēna
Foto: AFP/Scanpix

Vienīgā ārpus ASV bāzētā Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Toronto "Blue Jays" ir atradusi stadionu, kurā aizvadīt 2020. gada sezonas spēles, jo vienojušies ar Pitsburgā esošo "PNC Park".

Iepriekš jau ziņojām, ka Kanādas valdība aizliedza Toronto "Blue Jays" vienībai 2020. gada MLB regulārās sezonas mačus aizvadīt savā arēnā, "Rogers Centre". Šis lēmums ir saistīts ar to, ka komandas, kas ieradīsies Kanādā var atnest arī Covid-19 vīrusu, kā arī paši "Blue Jays" spēlētāji ir paaugstinātā riska grupā, jo viņiem puse sezonas tāpat ir jāpavada ASV, turklāt, sezona jāsāk Floridā, kas ir koronvīrusa viens no skartākajiem štatiem.

Lai arī šāda iespējamība tika apspriesta jau sen, "Blue Jays" nebija tūlītējas atbildes uz to, kur komanda spēlēs gaidāmajā sezonā. Sākotnēji tika sacīts, ka viņi varētu spēlēt Floridā, jo tur komanda parasti gatavojas sezonai, bet vēlāk kā reālākā vieta mājas spēļu aizvadīšanai tika minēta Bufalo pilsēta. Tajā bāzējas "Blue Jays" fārmkomanda, Bufalo "Bisons", kuriem gan šī sezona izpaliek, turklāt, abas pilsētas šķir aptuveni pusotrs simts kilometru.

Toronto komanda gan pie tik acīmredzamiem variantiem nepalika, jo meklēja īstu MLB stadionu un atrada to Pitsburgā, vienojoties par maču aizvadīšanu "PNC Park" arēnā. Jāpiebilst gan, ka šajā arēnā ikdienā spēlē vietējā "Pirates" vienība, taču abu komandu spēļu grafiki ir tādi, ka faktiski tie nepārklājas, kas, protams, bija viens no galvenajiem argumentiem arēnas izvēlē.

"PNC Park" stadions tika uzcelts pirms nepilniem 20 gadiem un tas spēj uzņemt vairāk kā 38 tūkstošus skatītāju, kas šajā sezonā gan nav pārāk aktuāli. Šī beisbola arēna bieži vien tiek saukta kā labākais MLB stadions.

Tāpat ir kļuvis zināms, ka kā vēl vienu alternatīvu Toronto komanda izskatīja iespēju mačus aizvadīt Baltimorā.

Toronto "Blue Jays" ir dibināta 1977. gadā un divas reizes, 1992. un 1993. gados, tikusi arī pie Pasaules sērijas čempionu titula. Interesanti, ka Pitsburgas "Pirates" vienība, kura ir laipni ļāvusi kanādiešiem pārlaist 2020. gada sezonu pie sevis, savu līdz šim pēdējo titulu ir izcīnījuši 1979. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.