Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Betss vienojas ar "Dodgers" par 13 gadu un vairāk kā 380 miljonus vērtu līgumu

Betss vienojas ar "Dodgers" par 13 gadu un vairāk kā 380 miljonus vērtu līgumu
Mūkijs Betss
Foto: Zumapress.com/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) komanda Losandželosas "Dodgers" īsi pirms sezonas sākuma ir noslēgusi ilgtermiņa līgumu ar šajā starpsezonā iegūto Mūkiju Betsu.

Kā ziņo Ziemeļamerikas mediji, tad MLB Nacionālās līgas viena no spēcīgākajām komandām Losandželosas "Dodgers" ir noslēguši jaunu līgumu ar šajā starpsezonā no Bostonas "Red Sox" iegūto Mūkiju Betsu, izvairoties no beisbolista nonākšanas brīvajā tirgū. Jaunā vienošanās paredz, ka Betss komandā pavadīs 13 sezonas, t.i., šajā klubā sasniegs arī 40 gadu atzīmi, bet par kopējo līguma summu precīza informācija vēl nav publiskota, taču tiek runāts, ka tā pārsniegs 380 miljonus ASV dolāru.

Jāpiebilst, ka, lai arī Betsam bija palicis viens gads no iepriekš noslēgtā līguma, tas tiek anulēts un spēkā stājas jaunais. 2020. gada sezonas atalgojums, kas iepriekš noslēgtajā līgumā bija 27 miljoni ASV dolāru, gan paliek nemainīgs.

Pēc vidējās algas rādītājiem, kas šajā gadījumā ir virs 29 miljoniem ASV dolāru ik sezonu, Betss ir otrais vislabāk apmaksātais ārējā laukuma aizsargs visā MLB, priekšā sev palaižot vien Maiku Trautu no otras Losandželosas komandas, "Angels", kurš vidēji saņem vairāk kā 35.5 miljonus ASV dolāru.

Labās malas aizsargs Mūkijs Betss Losandželosā nonāca šī gada februārī, kad viņa iepriekšējā komanda, Bostonas "Red Sox" viņu un "dūzi" (tā apzīmē izcilākos metējus – aut.) Deividu Praisu aizmainīja pret Aleksu Verdugo, Konoru Vongu un Džīteru Daunu.

Neskatoties uz to, ka Betsam ir tikai 27 gadi, viņa karjeras CV ir gana bagāts – uzvara 2018. gada Pasaules sērijā, un šīs pašas sezonas Amerikas līgas MVP tituls, četras "All-Stars" spēles, kā arī trīs "Silver Slugger" un četras "Golden Glove" balvas. Bez visiem šiem ierakstiem Betss tiek saukts par vienu no mūsdienu beisbola vispusīgākajiem spēlētājiem, jo bez lieliskās aizsardzības viņš arī ir labs atsitējs un bāžu "zadzējs". Viņa karjeras vidējais atsitienu rādītājs ir 30.1% (2018. gadā bija MLB līderis šajā rādītājā – 34.6%), sešu sezonu laikā viņš arī ir "nozadzis" 126 bāzes, kā arī 2019. un 2018. gadā bija MLB līderis gūto punktu skaita ziņā ar, attiecīgi, 135 un 129 punktiem.

Losandželosas "Dodgers" pēdējās sezonās ir labākā Nacionālās līgas komanda, jo 2019. gadā tā noslēdza regulāro čempionātu pirmajā vietā, bet vēl divas iepriekšējās sezonas uzvarēja Nacionālās līgas finālā. Tomēr neskatoties uz labo spēli un favorītu statusu, kas komandai ir pašlaik, pie titula svinēšanas "Dodgers" pēdējo reizi tika 1988. gadā.

Jāpiebilst arī, ka, lai arī Losandželosas "Dodgers" ir viena no vadošajām MLB komandām, tās ilgtermiņa perspektīvas pagaidām ir diezgan miglainas, jo, ja skatās noslēgtos līgumus, Betss uz šo brīdi ir vienīgais spēlētājs, kuram ir līgums uz 2023. gada sezonu (līdz 2022. gada sezonai līgumi ir diviem beisbolistiem).

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/


Šohei Ohtani. Foto: USA Today Sports/Scanpix
23

Japānas beisbolists Ohtani vienojas par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā

LETA--AP. Japānas beisbolists Šohei Ohtani ar ASV beisbola līgas (MLB) komandu Losandželosas "Dodgers" vienojušies par iespaidīgāko līgumu profesionālajā sportā - 700 miljoniem ASV dolāru uz turpmākajiem desmit gadiem.
Beibs Rūts. Foto: cbc.ca
11

7,2 miljoni – izsolē pārdota trešā visu laiku dārgākā sporta kartīte

Beibs Rūts ir viens no visu laiku izcilākajiem beisbolistiem. Kartīte no viņa debijas sezonas 1914. gadā nule izsolē pārdota par 7,2 miljoniem dolāru.
Foto: Cen.acs.org
2

Latvijas izlase Eiropas čempionātu beisbolā-5 sāk ar diviem zaudējumiem

LETA. Latvijas beisbola-5 izlase otrdien Druskininkos piedzīvoja zaudējumus Eiropas čempionāta pirmajās divās spēlēs.